Itt az ideje tényellenőrzés alá vonni a Facebook tényellenőrzőit - Candace Owens beperli a cenzúracégeket! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Itt az ideje tényellenőrzés alá vonni a Facebook tényellenőrzőit - Candace Owens beperli a cenzúracégeket!

Share This

Candace Owens konzervatív aktivista bejelentette, hogy be akarja perelni a Facebook által használt tényellenőrzőket, cenzúrával vádolva őket, akik ún. harmadik félként megkapják az adatainkat és kommentjeinket, posztjainkat, majd döntenek arról, mit mondhatunk és egyáltalán megszólalhatunk-e a jövőben!

Megfogadta, hogy fel fogják tárni a közösségi médiaóriás és a tényellenőrző „aktivisták” kapcsolatát.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
 "Itt az ideje, hogy tényellenőrzést végezzünk a tényellenőrzőkön" - mondta Owens a közösségi fiókjaihoz közzétett videóban.
 "Fel fogom tárni ezeket a rohadékokat és megvizsgálni, hogy milyen kapcsolatban vannak a Facebookkal."
Hogy kik ezek a "Tényellenőrzők", azt a VilagHelyzete cikkéből, fordításából és a feltáró videóból tudhatjátok már pontosan:

'Fact-checkers' - Kik állnak a Facebook ún. "tényellenőrzései" mögött - Leleplezték a hatalmas összeesküvő hálózatot és szereplőit!

A per alperesei között szerepel az USA Today, valamint a Lead Stories Fact Checker - mindkettő harmadik fél, tényellenőrző partner a Facebook számára.

Owens elmondta, hogy a „független tényellenőrző ” nonprofit PolitiFact bíróság elé állítását is tervezi .

Owens azzal vádolta a tényellenőrzőket és a Facebookot, hogy részesei annak az állítólagosan folyamatban lévő kísérletnek, hogy az Egyesült Államokat "kommunista" (marxista) országgá változtassák, ahol teljesen elnyomják, hogy a platformmal kapcsolatos rossz tapasztalatokról véleményt lehessen alkotni.
"A tényellenőrzők valójában a baloldal aktivistái, akik leállítják a beszédet, ha az nem tetszik nekik” - érvelt Owens. 
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
"Szó szerint egy orvos mondta el véleményét a Covid-19-cel kapcsolatban a poszt alatt, amit megosztottam, és a Facebook megtámadta a fiókomat, mert szerintük csak azok az információk fogadhatók el, amikkel ők egyetértenek a Covid-19 ügyében"
- mondta, hozzátéve: a Facebook-fiókját később demonetizálták.

A Facebook tényellenőrző programját 2016-ban vezették be az amerikai elnökválasztás után, a közösségi média óriása ragaszkodott ahhoz, hogy szükség legyen egy „hiteles környezet” előmozdítására, miközben továbbra is „lehetővé teszi az emberek számára a hangjukat hallatni”.

A tényellenőrök által elutasított tartalom tompa eltávolítása helyett a hálózat csökkenti annak láthatóságát a hírcsatornában, valamint különféle figyelmeztető címkéket bocsát ki, a „már megváltozott” és a „hiányzó kontextus” és a „hamis” megbélyegzés között.


Vagy egyszerűen csak letiltják a fiókodat, ha olyat osztasz meg többször, amit a harmadik fél cégeinek aktivistái (tényellenőrei) nem találnak megfelelőnek.

Hasonló - és még szigorúbb - intézkedéseket vezettek be más közösségi média-hálózatok, köztük a Twitter is. Ahelyett, hogy harmadik fél tényellenőrzőit alkalmazná, hogy „semlegesek” maradjanak, mint a Facebook, saját algoritmusait hozta létre, „félrevezető” tartalmat címkézve és linkeket biztosítva az általa „hitelesnek” tartott információkhoz .

Az amerikai elnökválasztás előtt, amely még mindig nem hozott végeredményt, a Twitter még azt is megtiltotta felhasználóinak, köztük a jelölteknek, hogy idő előtti győzelmet hirdessenek., amíg legalább két „mérvadó” hírcsatorna azt be nem jelenti.

A frissített szabályok azt eredményezték, hogy Donald Trump amerikai elnök üzenetei többszörös figyelmeztető címkét kapnak és „vitatott és félrevezető” tartalomnak bélyegezve azt, amikor azt állítják, hogy választási csalások történtek.

NONSZENSZ!


A Facebook társalapítjóa leleplezte:"Csak a jó Isten tudja mit művel a FB gyermekeink agyával.

Cenzúra vagy szabadság? Az InfoWars-t összehangoltan törölte az Apple, a Facebook, a YouTube és a Spotify! A tisztogatás elkezdődött és az ellenállás is:a Valódi Információs Háború

Hazudott a Facebook: Nem csak lehallgatja, de le is jegyzeteli az emberek beszélgetéseit - ismerték el a Bloombergnek


◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT