Azután, hogy évekig hordta a Roscomos az amerikaiakat az űrbe, az USA most szankciókra készül az orosz űrügynökség ellen! - szivárgott ki - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Azután, hogy évekig hordta a Roscomos az amerikaiakat az űrbe, az USA most szankciókra készül az orosz űrügynökség ellen! - szivárgott ki

Share This

Azok után, hogy majdnem egy évtizedig hordták az űrbe az amerikai űrhajósokat, most Washington szankciókra készül az orosz űrügynökség (Roscosmos) és sok más stratégiai cég ellen! - derült ki egy friss dokumentumból, amibe sikerült a RIA hírügynökségnek betekintést nyerni.

A Roscosmos mellett a javasolt szankciók a Rosatomot, a szövetségi atomenergia-ügynökséget is a légi, rakéta-, űr-, atom-, műszer- és motoripar 28 szervezetét célozzák meg.

A dokumentumot megtekintő RIA Novosti hírügynökség szerint a javasolt intézkedések a kínai vállalatokat is célozzák, melyek Peking hadseregével dolgoznak együtt.

A javasolt szankciók közül egyértelműen a Roscosmos elleni intézkedések lennének a legjelentősebbek, mivel az amerikai űrprogram jó ideje támaszkodik az orosz technológiára.

2011-től 2020 elejéig az orosz Szojuz űrszonda volt az egyetlen eszköz az amerikaiak számára, hogy elérjék a Nemzetközi Űrállomást. Az amerikai Atlas V hordozórendszer is nagyban támaszkodik az orosz űrtechnikára, első szakaszát RD-180 motor hajtja.

"Kétségtelen, hogy az Egyesült Államok egyoldalú intézkedéseinek célja az orosz vállalatok gazdasági potenciáljának" aláásása "- mondta Anatolij Antonov, az Egyesült Államokbeli orosz nagykövet.

Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT