Joe Biden: Ukrajna NATO-csatlakozása a harmadik világháborúhoz vezetne - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Joe Biden: Ukrajna NATO-csatlakozása a harmadik világháborúhoz vezetne

Share This

Ukrajna NATO-csatlakozása, miközben a konfliktus még mindig tart a területén, a harmadik világháborút indítaná el – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök Helsinkiben.

“Senki sem csatlakozhat a NATO-hoz, miközben háború folyik <…>, mert ez garantálja, hogy háborúban vagyunk, egy harmadik világháborúban” – mondta finn kollégájával, Sauli Niinistövel tartott közös sajtótájékoztatóján, a Fehér Ház honlapján közölt nyilatkozatban.

Kép

A finn főváros Biden európai útjának utolsó állomása, amely során Vilniusba és Londonba is eljutott. Vilniusban az amerikai elnök részt vett a NATO-csúcstalálkozón.

Kép

Eközben a New York Times arról ír, hogy Joe Biden hosszú háborúra készíti fel a NATO-t Oroszország ellen

A kiadvány az amerikai elnöknek a vilniusi csúcstalálkozó végén elmondott beszédét elemezte. Biden azt ígérte, hogy a NATO "addig konfrontálódik Oroszországgal, ameddig csak szükséges".

"Biden beszéde olyan konfrontációra készítette fel az amerikaiakat és a NATO-országokat, amely akár évekig is eltarthat" - írta a lap.

A lap szerint Biden "a Szovjetunióval való konfrontációra való kifejezett utalásai különböztetik meg ezt a beszédet a korábbiaktól". Megemlítette, hogy az Egyesült Államok nem ismeri el a Szovjetunió részét képező balti államok szovjet státuszát.

"Az volt az érzés, hogy a NATO hosszan tartó harcba kezd Oroszországgal" - mutattak rá az újságírók.

Fordította: Orosz Hírek

Szerkesztette: VilagHelyzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT