Anglia tudott a szaúdiak tervéről, hogy el akarják rabolni Khashoggi-t - Az akció elhalasztására kérték Riyadot! - BOTRÁNY - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Anglia tudott a szaúdiak tervéről, hogy el akarják rabolni Khashoggi-t - Az akció elhalasztására kérték Riyadot! - BOTRÁNY

Share This


Óriási botrány robbant ki a brit hírszerzéstől kiszivárgott információk miatt, amit a Daily Express jelentetett meg! 
Az Egyesült Királyság tudott Szaúd-Arábia tervéről, hogy el akarják rabolni az újságíró Jamal Khashoggit és London arra kérte Riyádot, hogy törölje (vagy halassza el) az akiót, de a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyták. - közölték brit hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Október elsején értesülést kaptunk egy csoport mozgásáról és Isztambulba érkezéséről, mely a Szaúdi Hírszerzéshez tartozó Igazgatóság tagjaiból állt és abszolút világos volt milyen céllal érkeznek.

Különböző csatornákon keresztül értesítettük a szaúdiakat, hogy ez nem valami jó ötlet.

Az egymást követő és azóta kiderült események bizonyítják, hogy a figyelmeztetést ignorálták"
 - idézte a brit lap vasárnap a hírszerzési forrást.A forrás azt is elképzelhetőnek tartja, hogy feltehetően Jamal Khashoggi-t Szaúd-Arábiába akarták vinni kihallgatásra és vallatásra.
Ezek a részletek, beleértve az elsődleges parancsot, hogy el kell rabolni Khashoggi-t és visszavinni Szaúd-Arábiába. Akárhogy is, de úgy látszik nyitva hagytak más alternatív megoldásoknak is kapukat, ami nagy probléma.

Tudjuk, hogy a parancs a királyi család köréből érkezett, de arról nincs információnk,hogy ez közvetlenül kapcsolódna Mohammad bin Salman koronaherceghez.Bár ettől még nem jelenthetjük ki, hogy nem ő volt az eredeti megbízó."
- mondta el a forrás.Jamal Khashoggi egy közeli barátja azt is elmondta a Daily Expressnek, hogy


Khashoggi újságíróként éppen közel járt ahhoz, hogy bizonyító erejű dokumentumokat kapjon arról, hogy Szaúd-Arábia vegyi fegyvereket vetett be Jemenben! 


Mint közismert, az újságíró élesen kritizálta a szaúdi rendszert, a Washington Post vezércikk-írójaként dolgozott. Utoljára akkor látták, amikor Isztambulban belépett a szaúdi konzulátus épületébe válási papírjait elintézni. Többet nem jött ki onnan....

Szaúd-Arábia több, mint 2 héten át tagadott, hazudott, majd a török rendőrség vizsgálatai, a nemzetközi felháborodás és nyomás hatására beismerte, hogy megölték Jamal Khashoggit a konzulátuson. 

A hivatalos verziójukat és sokadik hazugságukat, hogy ez valamiféle dulakodás közben történt, nem is érdemes figyelembe venni, mert egy szavukat sem lehet elhinni....  
Trump szerint ezt nagyon "elkúrták" a szaúdiak és ez a legbénább elfedése a sztorinak, amit Riyád művelt:


Forrás: Sputnik News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív hírek Cikkek:


Hogyan befolyásolhatja Khashoggi isztambuli meggyilkolása a szaúdi-amerikai kapcsolatokat? – A Stratfor elemzése◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT