„A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben” - Orbán Viktor választ írt George Sorosnak - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

„A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben” - Orbán Viktor választ írt George Sorosnak

Share This

„Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak” – írta Orbán Viktor miniszterelnök Soros György napokban közzétett cikkére adott, a miniszterelnok.hu oldalon szerdán megjelent válaszában.


„A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben” — megjegyzéssel osztotta meg Facebook oldalán a kormányfő a cikkét, melyet azzal kezd, hogy
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/

„Sokan úgy vélik, egy ország miniszterelnökének nem szabad vitatkoznia Soros Györggyel. Érvük szerint Soros egy gazdasági bűnöző, mert pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel.”

Most mégis erre kényszerül – folytatta Orbán Viktor -, mert a magyar származású dollármilliárdos egy hete a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében arra utasította az EU vezetőit, keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni.

A miniszterelnök kifejtette:
Európa erejét a történelem folyamán mindig is a nemzetek adták, és minden olyan kísérlet, amely Európát egy birodalom égisze alatt egységesíteni akarta, megbukott. Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek – hangsúlyozta.

Ám ismét nagy erők mozdulnak meg, hogy Európa nemzetei megszűnjenek, és a kontinens egy globális birodalom égisze alatt egyesüljön.

„A Soros-hálózat, amely keresztül-kasul átszövi az európai bürokráciát és politikai elitet, évek óta azon dolgozik, hogy Európát bevándorlókontinenssé tegye. Az EU államaira ma a legnagyobb veszélyt a globális nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró Soros-hálózat jelenti. A network céljai nyilvánvalóak: a migráció felgyorsításával kevert etnikumú, multikulturális, nyílt társadalmakat létrehozni, a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni” — fejtette ki.

Orbán Viktor kijelentette:
az EU bajban van, 2008-tól gazdasági krízis, 2015-től migrációs válság, 2020-ban pedig egy pusztító világjárvány érte el.

Európa még az előző válságait sem heverte ki, így a koronavírus-járvány hatása még nagyobb gondot okozhat, aminek jelei már mutatkoznak: számos ország államadóssága, munkanélkülisége, gazdasági állapota kritikus szinten van – írta, rámutatva: soha nagyobb szükség nem volt az európai szolidaritásra.

„A magát filantrópnak nevező spekuláns” – folytatta – egyik válság idején sem az európai emberek érdekeit nézte, a saját haszna szerint cselekedett. A gazdasági válság idején a forint és a legnagyobb magyar bank ellen intézett támadást, a migránsválság idejéről emlékezetes maradt a bevándorlók betelepítésének felgyorsítására, szétosztására, finanszírozására kidolgozott terve, most pedig az egymás melletti szolidaritás helyett az egymás büntetésére vonatkozó javaslata – sorolta.

A kormányfő úgy fogalmazott:

a Soros-hálózat a nyílt beavatkozástól sem riad vissza, minden korábbinál nagyobb nyomás alá akarja helyezni a nemzetállamokat, egymás ellen hangolja az európai népeket.

A hálózat eszközrendszerét szövevényesnek nevezte, amely „a közélet legkülönbözőbb színterein is jelen van”: politikusok, újságírók, bírók, bürokraták, „civilnek álcázott politikai agitátorok” hosszú sora van „Soros György fizetési listáján”.

„És bár a milliárdos minden ellenségét korrupcióval vádolja, ő maga a világ legkorruptabb embere. Akit tud, lefizet és megvásárol. Akit nem tud, azt a hálózat félelmetes fegyverével, a baloldali médiaháttérrel lejáratja, megalázza, megfélemlíti, tönkreteszi” — írta.


Orbán Viktor jelezte: számos magas rangú EU-s bürokrata Soros hálózatával közösen egy egységes birodalom létrehozásán dolgozik; ki akarnak építeni egy olyan intézményrendszert, amely a nyílt társadalom égisze alatt egységes gondolkodást, kultúrát, társadalmi modellt akar rákényszeríteni Európa szabad és független nemzeteire, elvéve azt a jogot, hogy minden nép maga dönthessen saját sorsáról.

Ezt a célt szolgálja a joguralminak (rule of law) nevezett javaslatuk is, amely nem a jog uralmát (rule of law), hanem az erősebb jogát (rule of majority) ismeri el – fűzte hozzá.

A különbségeket nyilvánvalóaknak tartja a miniszterelnök:

Soros nyílt társadalmat (open society), „mi pedig védett társadalmat” (safe society) akarunk.

Szerinte a demokrácia csak liberális, szerintünk keresztény is lehet. Szerinte a szabadság csak az önmegvalósítást szolgálhatja, szerintünk a szabadságot a krisztusi tanítás követésére, a haza szolgálatára és a családunk védelmére is lehet használni – írta, hangsúlyozva, hogy a keresztény szabadság alapja a döntés szabadsága, és ez került most veszélybe.

Az EU keleti felén élő tagállamok jól tudják, mit jelent szabadnak lenni. „Vagyunk itt még jónéhányan abból a szabadságharcos nemzedékből – Észtországtól Szlovéniáig, Drezdától Szófiáig a volt keleti blokk országaiban élők -, akiknek még személyes emlékünk van arról, milyen is szembe szállni az önkénnyel (rule of man) és annak kommunista verziójával. Megfélemlítés, anyagi és erkölcsi tönkretétel, fizikai és lelki vegzálás. Ebből többet nem kérünk” – fejtette ki.

Azoknak a nyugati vezetőknek – folytatta -, akik egész életüket a megörökölt szabadság és a joguralom (rule of law) világában élték, most hallgatniuk kellene azokra, akik harcoltak a szabadságért, és személyes életük tapasztalata alapján tudnak különbséget tenni a joguralom (rule of law) és az önkény (rule of man) között. El kell fogadniuk, hogy „mi a XXI. században sem adhatjuk föl a XX. század végén kivívott szabadságunkat”.

Az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el. Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. „Ha a szabadságunkat meg akarjuk őrizni, Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak” - zárta Soros György cikkére adott válaszát Orbán Viktor.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kétszer is lehetőséget kért Orbán Viktor válaszának közzétételére ugyanazon a platformon, de a Project Syndicate szerkesztői nem válaszoltak.

SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: Miniszterelnok.hu / Neokohn

Ha valaki több cikket írt Soros tevéeknységének és összeesküvéseinek leleplezéseiről, az szóljon nyugodtan! Magam is megdöbbentem mennyi korábbi cikkem szól erről! ÍME:

➽ Kapcsolódó 
VilagHelyzete.com Cikkek: ➽

► Soros György döbbenetes tevékenységéről 2500 fájlt publikáltak hekkerek! Kikerült végre! Jöhet a Clinton Alapítvány!


George Soros megfékezését kérhette Kijevtől Mike Pompeo, mivel a spekuláns Ukrajna termőföldjeit akarja megszerezni

Egy prominens svéd törvényhozó szerint George Soros "az egyik legveszélyesebb ember Európában" és bocsánatot kér hazánktól

Soros zártkörű felszólalása Davosban: Most már Kínát támadja és Afrika az új célpont

Név nélküli, ENSZ-hez tartozó bankkártyák vannak a Balkánon érkező migránsok ezreinél - Tényleg az ENSZ-en keresztül finanszírozza Soros?

"Fekete szerda - 6 nap szeptemberben" - Az angol Font elleni Soros spekulációs támadás, mely a Brexit-hez vezetett - Könyvösszefoglaló

A pénzhatalmi elit áll a forint elleni támadás és spekuláció mögött - Boros Imre közgazdász

Soros titokban Olaszországba rohant a miniszterelnökhöz, mivel NGO-szervezetei egyre durvább kritikát kapnak afrikai embercsempészetük miatt

Az Avaaz - a világ legnagyobb Soros-szervezete be akarja tiltani az RT News-t (Russia Today)! Nem bírják elviselni az igazságot Nyugaton!

Judicial Watch leleplezés: Az Obama-kormány és Soros a USAID-en keresztül 9 millió dollárt költött Albániában a nekik tetsző politikai reformkampányra és az ország igazságügyi rendszerének megváltoztatására

BOMBA! Az 'Avaaz' nevű Soros-szervezet büszkén ismeri el, hogy beavatkoztak a választásokba Olaszországban - De akkor mi ez a kettős mérce a világban?

Rendkívüli interjút készített az RT News egy amerikai szenátorral: "Soros világkormányt akar, hogy az oligarchákat és ne a népet szolgálja."

Nigel Farage felszólította ma az EU-t, hogy kezdjen nyomozást a George Soros pénzelte nemzetközi összefonódással kapcsolatban, mely behálózta az Európai Unió döntéshozóit!

Nyomozás: 7 nagy amerikai alapítvány is finanszírozott terrorcsoportokhoz kötődő iszlamista szervezeteket (Soros is!) - derült ki a Middle East Forum-on

"Az utolsó Trudeau-Soros tangó"- Avagy a Gender-Kanada és a határok teljes megnyitása elhozza a végső kegyelemdöfést Kanada számára

A Clinton–Rothschild–Soros-kapcsolatról kerültek elő leleplező dokumentumok a Goldwater tényfeltárása nyomán! Íme!

„Papa Francesco Soros” - "Soros Ferenc pápa" címmel közöl 8 oldalas cikket az IlGiornale a Pápa nyugtalanító globaslista tevékenységéről

A felforgató Soros-csoport az itt lévő bizonyítékok szerint az amerikai képviselőházat is kezében tartja - 2017-ben megkétszerezte a 'lefizetéseket'

Nyilvánosságra hozták Olaszországban, kutatás alapján, mely Soros-szervezetek alkotják az embercsempész hálózatot és hozzák Európába az afrikaiakat

Csurka már 1994-ben leplezetlenül beszélt Soros valódi tevékenységéről, Antall József pedig a CEU-ról, ami nem egyetem!

Soros túlhaladta még Saul Alinsky rendszerdöntő módszereit is - ha a szellem kiszabadul, nincs ember, aki kontrollálni tudná

Soros-elleni törvényt készít elő az izraeli parlament Soros felforgató tevékenysége miatt!

Ügyészségi vizsgálat Soros György ellen! Ebben minden benne van! Bevándorlók átcsempészésével és betelepítésével veszélybe sodorja Olaszországot.

Bomba-leleplezés Soros kapcsolódásáról a Fehér Házhoz: SOROS-TÉGLA MONDTA TOLLBA WASHINGTON CEU-ÁLLÁSFOGLALÁSÁT!

„Görögország: Soros György trójai falova Európa ellen” - írja a konzervatív amerikai portál 14 oldalban kibontva a bizonyítékokat

Helyszíni riport a mesterségesen szított macedón válságról - "Soros György gyűlöli az emberiséget"

Duterte Sorosnak: "Ha a lábad beteszed a Fülöp-szigetekre te idióta, a pokolba küldelek"

Soros György sötét világot vázol: 2017-re az EU "az összeomlás szélére" jut. Ha az mondja, aki a terv részese...,komolyan kell venni

Soros 10 millió bevándorlóval akarja növelni az amerikai választópolgárok számát és tervét végrehajtani

Egyetlen közös fotón a háttérhatalmi elit számos prominens tagja még 2001-ből. Nézzük, ki kicsoda!

Egy amerikai titkosügynök korrupciós (RICO) pert indított a Clinton-Soros-Podesta háttérhatalmi kör ellen - Íme a dokumentum a bűnszervezet ellen

A főáramú politika szintjére hoztuk a háttérhatalmi ármánykodást és a tervek kivitelezőit - Fenomenális volt Szijjártó válasza a Sargentini-boszorkányüldözésre Magyarország ellen!

A baloldali erőszak lett a főáramú norma - Újabb felforgatásba kezdtek a Soros-Antifa(sz)ervezetek - "Az erőszakos baloldal felemelkedése"


Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 
◢ BLOG: http://www.VilagHelyzete.com
📷 #1.számú Facebook-oldal:
https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
📷 Párhuzamos FB-oldal:
https://www.facebook.com/VilagHelyzete
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

⓹ Youtube-csatorna: https://www.youtube.com/c/VilagHelyzeteTV
Flickr-képgyűjtemény: https://www.flickr.com/photos/vilaghelyzete
Coub: https://coub.com/vilaghelyzete

E-Mail: vilaghelyzete@gmail.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:
akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 
Egyszerűen beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

https://www.paypal.me/VilagHelyzeteBlog

vagy Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:
https://patreon.com/VilagHelyzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT