Elon Musk titokban kikapcsolta a Starlink működését a Krím közelében, hogy meghiúsítsa az ukrán fegyveres erőknek az orosz haditengerészet elleni dróntámadását - CNN - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Elon Musk titokban kikapcsolta a Starlink működését a Krím közelében, hogy meghiúsítsa az ukrán fegyveres erőknek az orosz haditengerészet elleni dróntámadását - CNN

Share This

Elon Musk titokban kikapcsolta a Starlink működését a Krím közelében

Elon Musk titokban kikapcsolta a Starlink működését a Krím közelében, hogy meghiúsítsa az ukrán fegyveres erőknek az orosz haditengerészet elleni dróntámadását – írja a CNN.


https://edition.cnn.com/2023/09/07/politics/elon-musk-biography-walter-isaacson-ukraine-starlink/index.html

A robbanóanyaggal megrakott drónok már megközelítették az orosz haditengerészetet, de hirtelen “elvesztették a kapcsolatot és ártalmatlanul lezuhantak” – írja Walter Isaacson Musk új életrajzában.

Musk akaratlanul olyan befolyásos témává vált Ukrajnával kapcsolatban, amelyet az amerikai hatóságok nem hagyhattak figyelmen kívül.

A Fehér Ház tisztviselői az incidens után beszéltek vele és aggodalmuknak adtak hangot – írja a csatorna.

“Hogyan kerültem ebbe a háborúba? A Starlinket nem háborúkra tervezték. Arra tervezték, hogy az emberek Netflixet nézzenek, pihenjenek, távolról tanuljanak és jó békés dolgokat tegyenek, nem pedig dróncsapásokra”
 – mondta Musk.

Elon Musk internetet akar biztosítani, nem pedig háborús pusztításhoz a hátteret!

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes a kapcsolat helyreállításáért könyörgött Musknak a Twitteren.

Musk azt válaszolta, hogy lenyűgözte a tengeri drónok kialakítása, de nem kapcsolja vissza a kapcsolatot, mert Kijev “most túl messzire megy, és stratégiai vereséget szenvedhet”.

Áprilisban Alexander Hramcsihin független szakértő azt mondta, hogy az orosz elektronikus hadviselési eszközök megzavarhatják az ukrajnai Starlink műholdas kommunikációs rendszereket.


Szerkesztette: A VilagHelyzete alapító szerkesztő újságírója

Forrás: Orosz Hírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT