Mi történik, ha munkáltatója kényszeríti Önt a kísérleti vakcina beadatására? Egy ügyvéd jogi tanácsa - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Mi történik, ha munkáltatója kényszeríti Önt a kísérleti vakcina beadatására? Egy ügyvéd jogi tanácsa

Share This
Mi történik, ha munkáltatója kényszeríti Önt a kísérleti vakcina beadatására? Gheorghe Piperea ügyvéd jogi tanácsa, ami bár Romániában készült interjú, de azért osztok meg veletek, mivel az európai uniós jogharmonizáció miatt a magyarországi jogi környezet is hasonló szerintem. 

Az állam abban reménykedik, hogy hat hónap alatt tömeges immunizálást tudna elérni, ha beoltana 13 millió polgárt a kísérleti covid-vakcinákkal. Egyesek - ráadásul elég sokan - azonban vonakodnak az oltástól, mások inkább várnak egy kicsit.

Hangoztatták már a “COVID útlevél”változatait a légitársaságok esetében az utazási jog megszerzése érdekében. Ebben az összefüggésben Gheorghe Piperea ügyvéd elmagyarázta a GÂNDUL.RO számára,

mi történne, ha a munkáltató feltételként szabná alkalmazottai számára a SARS-COV-2 elleni oltást.

Bár a törvény nem kötelez az oltásra, a munkáltató indirekt módon biztosíthatja magát, hogy ez a kötelezettség de facto létrejöjjön. Először is pánikot keltenek a munkaközösségben, félelmet a be nem oltott személytől.

Gyakorlatilag a vállalatnál dolgozók 30-40%-a fogja elsőként követelni az oltottak szétválasztását a be nem oltottaktól. Másodsorban vannak a belső szabályzatok, vagy vannak olyan szabályok, amelyeket a menedzser előírhat, amelyek megtilthatják a cég székhelyére vagy olyan helyekre történő belépést, ahol tevékenység folyik.
Sajnos ez nemcsak magánvállalatoknál fordul elő, hanem állami intézményekben is: kórházakban, közegészségügyi hivatalokban, egyetemeken.

Az oltás kötelezősége, egy kényszerítő intézkedés

Gheorghe Piperea ügyvéd ugyanakkor azt állítja, hogy több száz üzenetet kap megrettent emberektől, akik állásuk elvesztésétől félnek, mert nem hajlandók beoltatni magukat Covid-19 ellen.

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Olyan emberektől kapok üzeneteket, akik rettegnek ettől a kilátástól. Ha kétségeik vannak az oltással kapcsolatban, vagy elutasítják azt, abban a helyzetben találják magukat, hogy elveszítik munkájukat. Több száz ilyen jellegű üzenet érkezett az elmúlt napokban.

Az emberek félnek, és a hatóságok minél inkább kiterjesztik ezt az oltási kampányt, amelynek során nem tájékoztatják az embereket, hanem egyszerűen megijesztik és megfenyegetik őket, annál nagyobb azok köre, akik elutasítják az oltást vagy kétségeik vannak.

Tehát egyértelmű, hogy ez kényszerítő intézkedés.
Hogyan szállhat fel valaki egy repülőgépre, ha egy légitársaság úgy dönt, hogy nem engedi fel az oltási bizonyítvánnyal nem rendelkező utast a gépre?
Semmit nem tehetünk ilyen helyzetben, mert akár erőszakkal is leszállítnak. Azt is látom, hogy Klaus Iohannis elnök megismétli, hogy ilyen gondolat nem szükséges a társadalmi szegregáció elkerülése érdekében, de ha úgy látja, hogy Franciaországban és az Egyesült Királyságban bevezetik az ilyen szegregációt, akkor Románia is ezt teszi majd.

Mindaddig, amíg a törvény nem kötelezi az oltást, mint munkáltató, ilyen feltételeket kiszabni, különösen egy olyan közintézmény szintjén, amely közpénzeket használ fel, bűncselekmény, és hivatali visszaélésről van szó “- mondja Gheorghe Piperea ügyvéd.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/

Mit kell tennie az alkalmazottaknak, ha oltás beadatására kényszerítik?

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Először is létezik a beteg jogairól szóló 46/2003-as törvény, amely előírja, hogy bármilyen orvosi beavatkozásnak, különösen amilyen az oltás, szükséges a beteg előzetes hozzájárulása. Ez a törvény azt is mondja, hogy ilyen orvosi beavatkozást orvosi előírás esetén végeznek.

Mivel az oltóanyag olyan termék, amelyet forgalmaznak és amelynek lehetnek hibái, mellékhatásai, aki eladja, aki behozza, aki beadja, azaz gyártó, importőr, kórház, orvos, ők felelősek a hibás termékekért.

Ezért mielőtt az emberek megteszik ezt a beavatkozást, magyarázatot, előírást, receptet kell kérniük, és bizonyos kártérítést kell kérniük, ha a vakcina beadása kárt okozna nekik. Mindez a 240/2004 törvényből következik, amely nagyon világosan kimondja, hogy a gyártó, az eladó, a kórház, az importőr stb.felelősséggel tartozik.

Nem akarok kísérleti alanya lenni ezeknek a teszteknek” - mondja Piperea.
Gheorghe Piperea ügyvéd ugyanakkor azt állítja, hogy az egyetemeken listákat készítenek a magukat beoltatni akarókról és az oltást megtagadókról.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Attól tartok, hogy egy adott ponton azt mondják majd, hogy ha nem vagy beoltva, akkor nem léphetsz be az előadóterembe  és nem mehetsz a kurzusra. 

Én személy szerint óvatos vagyok az oltással kapcsolatban, és nem akarom ezt az oltást addig beadatni, míg legalább 2 év el nem telik forgalomba hozatala után.

Miért? Mert ebben a két évben teszteket végeznek.

Nem utasítom el az oltást, de ebben a kétéves időszakban nem akarok ezeknek az egyéneknek a kísérleti alanya lenni.

A társadalmi szegregáció ezen kérdésének óriási gazdasági és kereskedelmi hatása is van.


A sajtóból úgy tűnik számomra, hogy valahol a román lakosság 70% -a körül van azok aránya, aki nem akarja megkapni az oltást, vagy vár.

Akár légitársaságnak, idegenforgalmi cégnek, vendéglátó cégnek vagy főiskolának hívja magát, nem tagadhatja meg ügyfélkörének 70% -át.

Jogi szempontból tehát a munkáltató által elkövetett hivatali visszaélés, mindazoknak, akik ilyen helyzetben vannak, be kell perelniük a munkáltatót munkahelyi zaklatás és megkülönböztetés miatt, nyújtsanak be panaszt az országos diszkrimináció elleni tanácshoz.

Intézkedéseket lehet hozni, és az embereknek tudniuk kell, hogy ha egyesülnek, akkor az erejük nagyobb, mint egy menedzser aláírása, aki úgy véli, hogy jót tesz, ha megfelel a társadalmi szegregáció ezen elképzeléseinek, miközben a a valóságban ez saját vállalkozását fogja csődbe vinni”- mondja Gheorghe Piperea ügyvéd.

Szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: ZiarHarghita.ro

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽

➽ Érdemes: Nem a vakcina a megoldás! Van használható gyógyszer a megelőzésre! - Amerikai szenátusi meghallgatás
➽ Helsinki Emberi Jogi Bizottság várhatóan be fogja jelenteni, hogy a Pfizer nem engedélyezett emberkísérletet folytat - Israel National News

➽ Bloomberg: Norvégiában már 29-en haltak meg 75 évnél idősebbek közvetlenül a Pfizer vakcina beadása után - vizsgálat indult

❗➽ Bomba: "Mesterséges a COVID-19 és csak laborban lehetett létrehozni" -mondta a HIV-et felfedező Dr Luc Montagnier

➽ 90% lehet azok aránya, akiknél pozitív a C-19 teszt, de alig hordoznak bármilyen vírust és nem fertőzőek - így nehéz megérteni a járvány természetét

➽ Valójában a Bill Gates Alapítvány finanszírozza a WHO-t, tartja kézben a CDC-t - tárta fel a Fox News

➽ Halálosabb, mint a Covid? A bezártság hatására egekben az öngyilkosságok száma - 500 orvos írt levelet az amerikai elnöknek

➽ Súlyos neurológiai problémák jelentkeztek az AstraZeneca kísérleti C-19 oltóanyagától - derül ki a kiszivárgott jelentésből


➽ CEPI - A globális vakcina-üzlet és biogenetikai iparág egy magán érdekcsoport kezébe került, amit Bill Gates irányít - 2020.Dec.01.


► Orwell 2020: Koronavírus-immunitás igazolásokat akar az amerikai operatív törzs vezetője

► COVID-19 oltási kártya készen áll Nagy-Britanniában a bevezetésre! Orwell 2020 - New World Order 2021

► Kissinger szerint a globális VILÁGKORMÁNY a megoldás, mert még az USA sem tudja legyőzni a CoViD-19-et egyedül

► Globális kormányzásra és világkormányra szólít fel az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnöke a világjárvány kapcsán!

► Valójában a Bill Gates Alapítvány finanszírozza a WHO-t, tartja kézben a CDC-t - tárta fel a Fox News

➽ WHO: A beoltottaknak ugyanúgy karanténban kell maradni, mert nincs bizonyíték arra, hogy a vakcina megakadályozná a vírus elkapását, átadását

➽ Bankárfasizmus és orwelli pontrendszer: Az IMF böngészési, keresési, vásárlási szokásainkat, privát adatainkat szeretné megkapni!

➽ A "tájékozott beleegyezés" az orvosi etika alapja - Most hol marad?

➽ STERN címlap: A Globális Vakcinakartell világvallássá teszi az oltásban való hit dogmáját és eretnekké a kérdéseket feltevőket!

❗ PROBLEM - REACTION - SOLUTION - A manipuláció alapképlete mindig működik! Globálisan is!

➽ A kormányoknak igazából fogalmuk sincs, mit kezdjenek a Covid-19-cel, de bezárnak minket, ahelyett, hogy ezt beismernék - RT News.

➽ Újabb légitársaság jelentette be, hogy Covid-útlevél kell majd a járataikon történő utazás igénybevételéhez! Orwell 2020 - New World Order 2021

➽ A BBC 5 pontból álló útmutatást adott ki, hogyan rázzuk le "összeesküvés-elméletekkel" előálló rokonainkat karácsonykor

➽ Svájc egyelőre nem adott engedélyt a Covid-19 vakcinákra hiányos adatok miatt: biztonság, hatékonyság, minőség

➽ Beadatná magának a vakcinát? Még az immuniológus is csak hebegett-habogott az ATV Egyenes Beszéd műsorában és elakadt a szava!

➽ ENGEDELMESKEDJ! A Covid-19 után a tech-óriások még több kontrollt fognak gyakorolni afelett, hogy mit láthatsz és mit gondolhatsz a világról!

➽ Bill Gates, az eugenika és a népességcsökkentés összekapcsolódása - Az Eugenika és népességcsökkentés igaz története

➽ Ez az 1926-os, eugenisták közötti csúcstalálkozó és a célkitűzések jól mutatják, hogyan gondolkodik a szervezett magánhatalomként létező háttérhatalmi elit az emberiségről

➽ "Orwell 1984 ezen gondolatai napjainkban a szemünk előtt válnak valósággá" - Sokkoló szembesülni vele! - 2017-ben írt cikkem az Alternatív Hírek oldalon

► Valójában a Bill Gates Alapítvány finanszírozza a WHO-t, tartja kézben a CDC-t - tárta fel a Fox News

❗ Olasz képviselőnő mondta el az évtized parlamenti felszólalását 2020.05.14. - Deep State, Bill Gates és a szabadság felszámolása

❗ PROBLEM - REACTION - SOLUTION - A manipuláció alapképlete mindig működik! Globálisan is!

➽ Orwell 2020: Koronavírus-immunitás igazolásokat akar az amerikai operatív törzs vezetője

► A világjárványról az Elit Madonnán keresztül már a 2019-es Eurovízión üzent és figyelmeztetett az "Új Világra"

► A koronavírus a kapitalizmus végét fogja jelenteni? Ahogy a pestisjárvány is lázadásokat és egy teljesen új korszakot indított el. (Al-Jazeera)

► "Koronavírusos Világgazdaság": Legjobb és legrosszabb forgatókönyvek a globális gazdaság számára - RT News


Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT