Az Egyesült Államok vezető tábornoka "nem lepődött meg" a lassú ukrán offenzíva miatt - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az Egyesült Államok vezető tábornoka "nem lepődött meg" a lassú ukrán offenzíva miatt

Share This

 Az Egyesült Államok vezető tábornoka "nem lepődött meg" a lassú ukrán offenzíva miatt

Nem szabad illúziókat kelteni azzal kapcsolatban, hogy Kijevnek milyen árat kell fizetnie a haladásért - mondta Mark Milley

Ukrajna Oroszország elleni ellentámadása rendkívül sokba fog kerülni a csapatoknak, és még néhány hónapig folytatódni fog - mondta pénteken Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.

A washingtoni National Press Clubban tartott beszédében az amerikai hadsereg legfőbb parancsnoka az ukrajnai konfliktusról adott véleményt, mondván:

"egyáltalán nem lep meg", hogy Kijev sokat hangoztatott ellentámadása a vártnál lassabban halad.

"Azt mondtam, hogy ez hat, nyolc, tíz hétig fog tartani. Nagyon nehéz lesz. Nagyon hosszú lesz és nagyon, nagyon véres lesz" - mondta, megjegyezve, hogy Kijev előrenyomulását orosz aknamezők akadályozzák.

"Senkinek sem szabad illúziókat táplálnia" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Ukrajna a túlélésért küzd egy erős ellenféllel szemben.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok szállít-e Ukrajnának kazettás bombákat, amelyek több mint 100 országban tiltottak, mivel jelentős kockázatot jelentenek a polgári lakosságra nézve, Milley megjegyezte, hogy Washingtonnak "mindenféle lehetősége van", hozzátéve, hogy a végső döntés az ügyben Joe Biden amerikai elnökön múlik.

Az ukrán erők június elején nagyszabású offenzívát indítottak a front több szakaszán, de az orosz védelmi minisztérium szerint minden támadásukat súlyos veszteségekkel verték vissza.

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára a múlt héten több mint 13 ezer főre becsülte az ukrán veszteségeket az ellentámadás kezdete óta. Később Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy ugyanebben az időszakban Kijev 259 harckocsit és 780 páncélozott járművet veszített.

Ukrán tisztviselők elismerték, hogy az ellentámadás nehézségekbe ütközött. Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy az orosz csapatok "kemény ellenállásával" szemben "a kívántnál lassabban" halad előre.

Valerij Zaluzsnij, Ukrajna legfőbb tábornoka azt mondta, hogy "kiakad", amikor azt mondják, hogy az offenzíva túl lassan halad és kifejtette, hogy

ez "nem egy showműsor" és hogy "minden méterért vérrel fizetnek meg".

Fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás és eredeti cikk címe: Top US general ‘not surprised’ about Ukraine’s slow offensive

There should be no illusions about the price Kiev has to pay for making progress, Mark Milley has said

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT