Irán stratégiája, hogy megsemmisíti Izraelt, ha "bármi olyat tesz, ami háborúhoz vezet” - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Irán stratégiája, hogy megsemmisíti Izraelt, ha "bármi olyat tesz, ami háborúhoz vezet”

Share ThisAz iráni elit Forradalmi Gárda parancsnok-helyettese dermesztő fenyegetést fogalmazott meg mondván, hogy Irán letörli Izraelt a térképről, ha az háborút indít.

A mi stratégiánk az, hogy Izraelt letöröljük a világ politikai térképéről és Izrael úgy tűnik, hogy ezen valóság felé közeledik a bajkeverésével" - mondta Hossein Salami dandártábornok Teheránban újságíróknak, idézte őt a félig hivatalos Fars hírügynökség. Salamit arra kérték, hogy kommentálja az izraeli légitámadásokat Szíriában.

Ha Izrael "bármi olyat tesz, ami egy újabb háborúhoz vezet," figyelmeztetett a tábornok, az "biztosan a végüket, és a megszállt területek visszafoglalását fogja jelenteni."

Az iráni ellentámadás annyira erőteljes lesz, hogy az "izraelieknek nem lesz egyetlen temetőjük sem Palesztinában, ahol eltemethetik a halottaikat," - mondta Salami.A figyelmeztetés egy héttel azután hangzott el, hogy az izraeli légierő hatalmas légicsapásokat hajtott végre az Iráni Forradalmi Gárda erői ellen, akik Szíriában állomásoztak. A szíriai légvédelem elhárította az izraeli rakéták nagy részét, és csak kisebb károkról érkeztek jelentések a szárazföldről.Izrael rutinszerűen bombázott célpontokat Szíriában, melyekről azt állítja, hogy Iránhoz tartoznak, hogy megakadályozza, hogy az iráni erők megvessék a lábukat az országban.

A közelmúltban Izrael legmagasabb rangú katonai vezetője elismerte, hogy "több ezer célpontra" mértek csapást a "szinte napi rendszerességgel" végrehajtott légi katonai műveletek során, és csak 2018-ban 2000 bombát dobtak iráni célpontokra.

Izraeli F-15 vadászgép

Irán és Izrael évtizedek óta fenyegeti egymást, mint jelentős politikai és ideológiai ellenfelek. Tel Aviv szerint Teherán végső célja az, hogy megsemmisítse a zsidó államot, míg az iráni vezetők félnek egy izraeli vezetésű katonai akciótól a saját országuk ellen.A múltban mindkét ország burkolt fenyegetéseket és nyílt sértéseket fogalmazott meg egymás ellen. Az elmúlt évben az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu a rezsim összeomlását jósolta Teheránban és azt állította, hogy az IDF az egyetlen hadsereg, amely Irán ellen harcol.Irán legmagasabb tisztviselői sem finomkodtak a szavakkal. A hónap elején Aziz Nasirzadeh tábornok, az Iráni Iszlám Köztársaság légierejének parancsnoka azt állította, hogy "teljesen felkészültek és türelmetlenek, hogy szembeszálljanak a cionista rezsimmel, hogy eltüntessék azt a Föld színéről."

Forrás: RT News

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT