Az IPhone FaceTime rendszerében 'Kémkedő kiskapura' és hatalmas hibára derült fény, mely durván sokkolta a felhasználókat - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az IPhone FaceTime rendszerében 'Kémkedő kiskapura' és hatalmas hibára derült fény, mely durván sokkolta a felhasználókat

Share This


Bár eddig is tudtuk, hogy az Apple sem mentes a kémprogramoktól és lehallgatásoktól, most mégis hatalmas "kémkedő kiskapu"-ra derült fény a FaceTime alkalmazáson keresztül.
Az Apple letiltotta a FaceTime csoporthívásokat azután, hogy kiderült a felhasználók komoly hibát találtak, mely lehetővé teszi, hogy a hívók hallhassák a címzettet (és környezetét) már azelőtt, hogy az illető felvenné.A hétfőn a közösségi médiában felszínre kerültek a csúnya FaceTime-hibáról szóló jelentések, mely hiba aktiválja az eszközök mikrofonjait, miközben a hívás még csak kicseng. Bizonyos esetekben a hívó fél azonnal hozzáférést kap a másik személy kamerájához is és valós idejű közvetítést kezd.
Azonnal tiltsd le a FaceTime alkalmazást az iOS-rendszeren, ha nem akarod, hogy lehallgassanak és kukkoljanak mások! A hiba lehetővé teszi, hogy bárki lehallgasson és a telefonod kameráján keresztül "rádnézzen", még csak fel sem kell venned a készüléket! 
Ráadásul ez akkor történik, amikor a hívást fogadó személy megnyomja az iPhone oldalán található bekapcsológombot - ami általában a bejövő hívás elnémítására vagy figyelmen kívül hagyására szolgál.

És ha ez ez szimpla felhasználók esetében működik, ne mondja senki, hogy ugyanezt a manővert egy titkosszolgálat vagy egy nagyobb tudással rendelkező hacker ne tudná megtenni.....  Teszik is évek óta.... (VilagHelyzete megj.)


Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT