A 2 kulcs: Maduro megpróbálta Venezuela aranytartalékát visszaszerezni a Bank Of England-től + a PDVSA olajkitermelő vállalat - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A 2 kulcs: Maduro megpróbálta Venezuela aranytartalékát visszaszerezni a Bank Of England-től + a PDVSA olajkitermelő vállalat

Share This

"A fél világ Maduro ellen van..." - írják a lapok...
De arról nem beszélnek, hogy a világ másik fele Maduro mellett és a nemzetközi törvények betartása mellett áll!

A német, francia és brit kormányok után a spanyol kormány is bejelentette szombaton, hogy kész elismerni a venezuelai parlament elnökét ideiglenes venezuelai államfőként Nicolás Maduro helyett, ha nyolc napon belül nem írnak ki választásokat a dél-amerikai országban" - tudatta az Euronews.
Nem az a célunk, hogy venezuelai kormányokat döntsünk meg" - hangsúlyozta Pedro Sánchez spanyol kormányfő.Demokráciát és szabad választásokat akarunk Venezuelában. A spanyol kormány nyolc napot ad arra Nicolas Madurónak, hogy szabad, átlátható és demokratikus választásokat hirdessen meg. Ha ez nem történik meg, Spanyolország Juan Guaidót fogja elismerni venezuelai elnökként, aki kiírhatja a választásokat."

Nicolás Maduro januári beiktatása után tiltakozási hullám kezdődött, amely szerdán érte el eddigi csúcspontját, amikor a 35 éves Juan Guaidó ideiglenes államfőnek nyilvánította magát.

A nemzetközi közösség jelentős (nyugati) része támogatja Guaidótmert úgy vélik, Maduro jogtalanul tölti be az államfői tisztséget, mert a választások (szerintük) nem voltak tiszták.
Az IGAZSÁGOT megint ELHALLGATJÁK!
A hírekben úgy igyekeznek beállítani, hogy EZ AZ OK, az a fránya demokrácia, ami miatt nem adja vissza Nagy-Britannia az ott tárolt venezuelai aranytartalékot, (de sajnos vagy sem, a tojás hamarabb volt, mint a tyúk)

Ugyanis Nicolas Maduro is megpróbálta ugyanazt, amit Líba elnöke, Moammer Kadhaffi - Aranytartalékát és a nemzet feletti önrendelkezést visszaszerezni.Nicolas Maduro megpróbálta visszszerezni az ország aranytartalékát a Bank of England-től!
Minden innen indul, azaz itt van a kutya elásva!
Tavaly decemberben a venezuelai bank elnöke már megpróbálta a venezuelai aranytartalékokat hazahozni a City of England trezorjaiból, de nem járt sikerrel.
Már soha nem fog sikerülni neki! (VilagHelyzete megj)
A Bloomberg szerint a venezuelai központi banknak összesen 8 milliárd dollár értékű aranytartaléka van az ország határain kívül. 2019. január 26-án 1,2 milliárd dollár aranyat kért a venezuelai elnök Nagy-Britanniától, de a City of London (mely nem Anglia része), megtagadta tőle.


A másik kulcs, 
aminek nézzetek utána és ezért is folyik a háború Venezuela ellen: megpróbálta visszaszerezni a koronaékszernek számító olajkitermelő vállalat feletti kontrollt - Citgo Petroleum Corporation 
Ez az egyik legnagyobb venezuelai olajkitermelő és olajfinomító cég, melynek érdekeltségei vannak az USA-ban és és ahonnan a pénz visszaáramlik Venezuelába.A CITGO-nak 3 nagy öbölmenti olajfinomítója is van, mely napont 760.000 hordónyi olajat képes előállítani! 
A Lake Charles facility Louisiana-ban pedig a PDVSA-vállalatcsoport 
legnagyobb Venezuelán kívül lévő olajfinomítója
A PDVSA 1,5 milliárd dolláros kölcsönt is kapott az orosz Rosneft-től!
 
Minden összefügg mindennel! Csak könyörgöm ne akarjuk már a világ birka lakosságának torkán újra lenyomni, hogy a demokráciáért aggódás határozza meg a Nicolas Maduro elleni hadjáratot! Líbiában és Szíriában, Irakban már megtanultuk a leckét.

Ugye már értitek a folyamatot, amit érteni kell?

(Írta és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. a spanyol kormányfő inkább fogja be a pofáját! előbb spanyolországban írjanak ki választást, mert addig csak illegitim ákormányfő pedro sanchez, azt sem választotta meg senki...

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT