Trump ki akarja léptetni az USA-t a NATO-ból? Ajándék Putyinnak vagy ajándék Németországnak? - írja a NY Times - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Trump ki akarja léptetni az USA-t a NATO-ból? Ajándék Putyinnak vagy ajándék Németországnak? - írja a NY Times

Share This


Ezen a héten egy olyan jelentésről cikkezett a New York Times, mely szerint Donald Trump jelentősen megnövelte azon erőfeszítéseket, hogy az Egyesült Államokat kivezesse a NATO-ból és az USA kilépjen az Észak-Atlanti Katonai Szövetségből.

A nyugati média "természetesen" ezt az ötletet mi másként aposztrofálhatta volna, mint ami "a legnagyobb ajándék lenne Putyin számára."
Meg nem nevezett Fehér Házi tisztviselők szerint Trump már tavalyi évben szerette volna az USA-t kiléptetni a NATO-ból. Ahogy a NY Times megjegyzi, Trump nagyon kevés értéket lát a NATO-ban és csak egy pénzcsapnak tartja, amin keresztül megfejik az Egyesült Államokat.

Ha ez igaz, akkor az amerikai elnök lépéseit ismerve benne van a pakliban, hogy kilépjen ebből a szervezetből is. Ami tényleg "nem kis durranás" lenne.


Nos, a Times szerint
Kevés olyan dolog van, amit jobban szeretne Vlagyimir Putyin elnök, mint a NATO gyengülése.” 
A New York Times is megkérdezte Michèle A. Flournoy-t, (Barack Obama védelmi alelnöke volt), aki elmagyarázta, hogy
Az USA NATO-ból való kilépése „lenne a legnagyobb siker, amiről Vlagyimir Putyin álmodhat.”Flournoyhoz csatlakozott James G. Stavridis, korábbi NATO-szövetségi parancsnok, nyugdíjas admirális, aki megjegyezte, hogy pusztán a NATO elhagyás ötletének megvitatása is - az évszázad adománya lenne Putyin számára."

Victor Davis Hanson a Chicago Tribune-ban viszont azt írja:


Németország - és nem pedig az Egyesült Államok (vagy Oroszország) - jelenti a katonai szövetség számára a valódi problémát. 

- Berlin ultimátumot küld az eladósodott dél-európai nemzeteknek.
- Berlin egyedül próbálja diktálni az Európai Unió bevándorlási politikáját .
- Berlin megállapítja azokat a kemény feltételeket, amelyek mellett az Egyesült Királyság kiléphet az Európai Unióból.
- És amikor Berlin úgy dönt, hogy nem fogja felemelni a NATO-hozzájárulásként fizetett (GDP 2% -ot) más lemaradó országok követik példáját.
Mindössze 6 ország teljesíti csak a 29 NATO-tag közül (az USA-n kívül) az ígéretét.”
2017. november 13-án 23 EU-tagállam (28-ból) aláírt egy nyilatkozatot, amely lényegében egy közös európai hadsereget hoz létre.Míg a médiában Oroszországról és Trumpról fantáziálnak és szövik a hisztériakeltő meséket, addig Németország fontos szerepet játszik az európai kontinens ebbe az irányba történő elmozdításában, függetlenül a NATO kötelezettségvállalásaitól.Az Európai Hadsereg létrehozása sem mai ötlet és nem az USA találta ki! Maga Jean-Claude Juncker , az Európai Bizottság elnöke mondta 2015-ben a német Welt am Sonntag újságnak, hogyegy európai hadsereg használata nem következik be egyetlen éjszaka alatt, de egy közös európai hadsereg azt az üzenet küldi Oroszországnak, hogy mi komolyan gondoljuk az Európai Unió értékeinek védelmét.”Németország Európa legnagyobb gazdasága.

2020 - ig a német védelmi minisztérium becslése szerint 53 százalékkal többet fordít a katonai felszerelésekre 2016-hoz képest.

2017 februárjában Németország bejelentette , hogy megkezdi a fegyveres erők méretének növelését egy hétéves ablakban, mintegy 180 000-ről közel 200 000 személyre.

Ezzel egyidejűleg Németország bejelentette , hogy fegyveres erőit Romániával és a Cseh Köztársasággal integrálják, és a saját európai hadsereg felé haladnak.A 2017 végén végzett felmérés alapján a németek többsége szerint Oroszország megbízhatóbb, mint az Egyesült Államok. Egy újabb, a washingtoni Pew Kutatóközpont felmérése szerint a vizsgált 37 ország közül 22-ben azt mondták, hogy jobban bíznak az orosz elnökben, mint amennyire az amerikai elnökben.Sok szakértő véli úgy, hogy a NATO feloszlatása - vagy inkább az USA-nak abból való kilépés veszélye és ötlete - valójában Trump kísérlete, hogy nagyon világos üzenetet küldjön Németországnak.


Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT