A média koronavírus-"félelempornó" iránti függősége világszerte a társadalmi károk egyre súlyosbodó körforgását állandósítja - RT News cikke magyarul - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A média koronavírus-"félelempornó" iránti függősége világszerte a társadalmi károk egyre súlyosbodó körforgását állandósítja - RT News cikke magyarul

Share This
A média koronavírus-"félelempornó" iránti függősége világszerte a társadalmi károk egyre súlyosbodó körforgását állandósítja. Az RT News erről szóló mai cikkét teljesen lefordítottam számotokra, mert nagyon fontos összefüggésekről is beszél. (VilagHelyzete)
Az elmúlt másfél év során a média hisztérikus tudósításai a Covid-19 ügyében egyeseket - köztük számos, egyébként kritikusan gondolkodó újságírót is - a megkérdőjelezhetetlen engedelmesség félelmetes állapotába taszítottak.
Az olyan félkövér és nagy betűkkel írt, sikoltozó szalagcímekkel, mint
- "Véget ér-e valaha ez a rémálom?",
- "A mutáns vírus az egekbe szökik..."
és
- "A félelem egyre nő az egész országban: Víruspánik' és 'Koronavírus horror: A közösségi médiában közzétett felvételek szerint a fertőzött wuhani lakosok "úgy viselkednek, mint a zombik", nem csoda, hogy sokan pánikba estek.

Azokban az időkben, amikor sokan szenvednek mentálisan és fizikailag a szükségtelen és elhúzódó zárlatok alatt, a szüntelen félelempornó túlzott szorongást okoz, ami viszont hatással lesz egyesek, remélhetőleg nem sokak egészségére és mentális jólétére.

Az Egyesült Királyság vészhelyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoportjának (SAGE) 2020. márciusi kormányzati dokumentumai a következőket tanácsolják:
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A személyes fenyegetettség érzékelt szintjét növelni kell azok körében, akik elégedettek, kemény érzelmi üzenetekkel... Ezt potenciálisan képzett közösségi támogató önkéntesek, célzott médiakampányok, közösségi média segítségével lehet megtenni."
Azt mondanám, hogy a brit médiakampányok nem annyira "célzottak", sokkal inkább "általánosak" voltak, de a munkát biztosan elvégezték és más nyugati nemzetek is kaptak hasonló irányelveket.

Az Egyesült Királyság kormánya 2020-ban a nemzet legnagyobb hirdetője is lett, tegyünk, amit akarunk a lehetséges következményekről, amelyekkel ez a pénzszűkében lévő újságokra is hatással van és azok állítólagos "függetlenségére" is veszéllyel járhat.


Miután az évek során magam is mélyen összpontosítottam a háborús propaganda és más médiahazugságok leleplezésére Szíria, Palesztina, Venezuela területén és máshol is, az alapértelmezett álláspontom a tömegmédia tudósításaival kapcsolatos mély cinizmus lett.

Igen, a főáramú kiadványokban is találhatunk igazságfoszlányokat, sőt, kiváló újságírókat, akik őszintén megkérdőjelezik a narratívákat.

De ezek csak nagyon ritkán fordulnak elő, általában copy-paste propagandát találunk, amely nagyrészt az USA és az Egyesült Királyság gyomrából árad.

A svájci Propaganda Research (SPR) tanulmánya megállapította, hogy 
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
a nyugati médiában a nemzetközi hírszolgáltatás nagy részét mindössze három globális hírügynökség szolgáltatja, amelyek székhelye New Yorkban, Londonban és Párizsban van".
Ezek az ügynökségek az AP, a Reuters és az AFP. 

Az SPR megjegyzi:
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Az ezen ügynökségek által játszott kulcsszerep azt jelenti, hogy a nyugati média gyakran ugyanazokról a témákról tudósít, sőt ugyanazokat a megfogalmazásokat használja.
Emellett a kormányok, a hadsereg és a hírszerző szolgálatok ezeket a globális hírügynökségeket használják multiplikátorként, hogy üzeneteiket világszerte terjesszék".
Mindezeket figyelembe véve arra a meggyőződésre jutottam, hogy a Covid-19-ről szóló médiajelentésekkel kapcsolatban cinizmusom teljesen jogos.

A Covid-19-ről szóló tudósítások egyre inkább teljesen abszurdak, történetekkel az utcán holtan összeeső emberekről, jégpályás hullaházakról, hogy megbirkózzanak a hullahegyekkel, felvételekkel egy túlzsúfolt New York-i kórházról (ami történetesen egy olasz kórházban készült felvétel), állításokkal, miszerint az állatok SARS-CoV-2 pozitívak lettek volna és újabban beszámolókkal arról, hogy emberek haltak meg az oltás után, de azt mondták, hogy "lehetett volna rosszabb is!".

Ez a félelemkampány arra késztette a közvéleményt, hogy masszívan túlbecsülje a Covid-19 halálos voltát, mint amilyen, amelynek - mint a nem riasztó hangok világosan megjegyzik - több mint 99%-os a túlélési aránya.


Amikor hónapokkal a járvány kitörése után nyilvánvalóvá vált, hogy a SARS-CoV-2 sokkal kevésbé halálos, mint ahogy azt először megjósolták, a média és a beszélő fejek a "Covid-halálesetekről" a "pozitív esetekről" beszéltek.

Bár viszonylag korán egy kecske és gyümölcsök is pozitívak lettek Covid-19-re, ahelyett, hogy a PCR-teszt mint a "Covid-19 kimutatásának" eszköze pontosságát vizsgálták volna, a média továbbra is a Covid-"esetek" számának növekedését hangoztatta.

Erről a VilagHelyzete és az AlternativHirek.com cikkeiben több tucat alátámasztó cikket olvashattatok.A "Covid-esetek" számát a PCR-teszt (amit a CDC nemrégiben visszavont, mert nem hitelessegítségével drámaian megnövelték.

Ez elkerülhetetlenül felpumpálta az "esetek" számát, amit a tömegmédia viszont megállás nélkül népszerűsített, ez pedig muníciót adott a zárlatokat és vakcinákat kikényszerítőknek.
Mostanra több száz hangadó orvos, ápoló, virológus, immunológus és más szakember, akikre valóban érdemes odafigyelni, akiknek adatai és tapasztalatai ellentmondanak a médiában elhangzott hype-nak, nagyon gyorsan eltűntek a közösségi médiából, vagy más módon kuruzslónak minősítették őket, és így nagyrészt elhallgatták.

Így a nagyközönség főként a főáramú médiából kénytelen tájékozódni és esélyt sem kapnak más vélemények.


Ezzel párhuzamosan könyörtelen 'ad hominem' támadások érik azokat az újságírókat, akik jogos kérdéseket és kényelmetlen igazságokat tesznek fel a Covid-19 körüli hivatalos narratívákkal kapcsolatban.

Az újságírókat összeesküvés-elméletes, világjárvány-tagadó, jobboldali, önző... stb jelzőkkel illetnek. Biztos vagyok benne, hogy kihagytam jó néhány szidalmat.

Amikor a Covid-19 ügyeiről van szó, hirtelen elfogadhatatlanná válik a "tudomány" megkérdőjelezése, a hatóságok megkérdőjelezése, vagy ugyanannak a médiának a megkérdőjelezése, amelyik eladta nekünk a tömegpusztító fegyvereket Irakban és a vegyi támadásokat Szíriában. 


➽ ENGEDELMESKEDJ! A Covid-19 után a tech-óriások még több kontrollt fognak gyakorolni afelett, hogy mit láthatsz és mit gondolhatsz a világról!

A médiából áradó Covid-hisztéria mozgatórugója és a félelem-pornó napi bombázása az, ami összezavarja az átlagembereket és lehetővé teszi, hogy zsarnoki hatalmakat vezessenek be, nagyrészt ellenvetés nélkül.

➽ WHO: A beoltottaknak ugyanúgy karanténban kell maradni, mert nincs bizonyíték arra, hogy a vakcina megakadályozná a vírus elkapását, átadását

Ahogy az újságírók felelőssége, hogy leleplezzék az agressziv háborúk körüli hazugságokat, úgy az újságíróknak az is kötelességük, hogy ezt megtegyék a Covid-19 körül.

Néhány újságíró, aki makacsul megtagadta, hogy felelősségre vonja a hatalmat és ehelyett minden Covid-ügyben beállt a sorba, úgy tűnik, hogy a közönség elvesztésétől fél, nem pedig a vírustól.


Függetlenül attól, hogy egyetért-e vagy sem a más véleményen lévők kérdéseivel és kritikáival, jogunk van feltenni és megfogalmazni azokat. Tesszük ezt annak tudatában, hogy a brutális Covid-intézkedésekkel szembeni hallgatás garantáltan a zsarnoksághoz vezető út.

A teljes cikket fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News / CDC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT