Bemutatta az új kétlábú Atlas robotokat a Boston Dynamics - nagyon durva jövőképet fest elénk - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Bemutatta az új kétlábú Atlas robotokat a Boston Dynamics - nagyon durva jövőképet fest elénk

Share This
A Boston Dynamics új videókat tett közzé, amelyeken a kétlábú Atlas robotok egy rendkívül lenyűgöző tornamutatványt mutatnak be. Szaltóznak, ugrálnak, majdnem elesnek, de az utolsó pillanatban mégis elkapják az egyensúlyukat.

Ahogy a Boston Dynamics már korábban is elmondta, az Atlas lényegében egy kutatási projekt: egy élvonalbeli gép, amely segít a cég mérnökeinek jobb irányítási és érzékelési rendszerek kidolgozásában.
"Gyakorlati szinten ez egy platform, amelyen kutatás-fejlesztést végezhetünk" - mondja Benjamin Stephens, az Atlas vezérléséért felelős vezető.

Ez a kutatás magában foglalja ezeket a gimnasztikai és parkour rutinokat, amelyekkel a vállalat rendszeresen megörvendezteti (és felidegesíti) az internetet.

A végén talán nem egy robotlázadást fogunk megtapasztalni, amelynek célja a teljes világuralom, hanem inkább egy hatalmas mechanikus "Step Up"-szerű táncversenyt.

Mondjuk addig örüljünk, míg nem ilyen robotok akarják majd ellenőrizni a személyazonosságot vagy akár elvégezni rajtad a kísérleti vakcinák beadását....Természetesen csak és kizárólag a nagyobb közjó érdekében.... (saját megj.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT