A Biden-kormány legszívtelenebb árulása! Amerikát jobban érdeklik a névmások, mint az afgán nők sorsa - De rengeteg a súlyos kérdés! - UNHERD cikke magyarul - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A Biden-kormány legszívtelenebb árulása! Amerikát jobban érdeklik a névmások, mint az afgán nők sorsa - De rengeteg a súlyos kérdés! - UNHERD cikke magyarul

Share This
Biden legszívtelenebb árulása! Amerikát jobban érdeklik a névmások, mint az afgán nők sorsa
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
"Világosan megmondtam" - mondta Joe Biden hétfőn az amerikai népnek -, hogy az emberi jogoknak kell külpolitikánk középpontjában állniuk, nem pedig a periférián lenniük. De ennek módja nem a végtelen katonai bevetéseken keresztül vezet. Hanem a diplomáciánkkal, a gazdasági eszközeinkkel, és a világ összefogásával, hogy csatlakozzon hozzánk."
Miközben ezeket a szavakat hallgattam, azon kaptam magam, hogy csodálom Biden beszédíróinak politikai ügyességét - és megvetem a teljes érzéketlenségüket.
Legszívesebben beleordítottam volna a tévébe:
De mi van azzal a 19 millió nővel, akiket az amerikai külpolitika most a tálibok sötét életére ítélt? Biztosan ők is megérdemlik az emberi jogokat?


Komolyan azt várják, hogy bárki is elhiggye, hogy az amerikai diplomácia ráveszi a tálibokat, hogy tisztességesen bánjanak a nőkkel?

Vajon a "világ összefogása" elég lesz, hogy az afgán lányokat az iskolákban tartsa, vagy hogy a nők fedetlen arccal sétálhatnak majd Kabul utcáin? Mindannyiunkat hülyének néznek?


A Biden-kormányzat hűvös, kiszámított és mégis inkompetens elmenekülése és az afgán néppel szembeni cserben hagyása két alapvető problémából fakad:

📌 1. Az első a képzelőerő hiánya.
Biden azt állította, hogy minden eshetőségre felkészült.


- Tehát nem gondolt arra, hogy evakuálja a különleges bevándorlási vízumra jogosult afgánokat és családjaikat (becslések szerint 80 0000 személyt), mielőtt az összes amerikai különleges egységet kivonja? Ennyire nehéz volt előre látni a reptéri zűrzavart? 


Nagyobb léptékben, nagymértékben elmulasztották elképzelni, hogy mik az amerikai érdekek a térségben, hogyan kell megvédeni őket, és milyen következményei lehetnek annak, ha figyelmen kívül hagyják őket.

Biden szerint Amerika "egyetlen létfontosságú nemzeti érdeke Afganisztánban ... [az] amerikai haza elleni terrortámadás megakadályozása". >>> Ez rövidlátásra utal.


A valóságban ez a kaotikus, megalázó kivonulás jelentősen növeli az amerikai haza elleni terrortámadás kockázatát. Amellett, hogy az amerikai külpolitikai apparátus működésképtelenségéről árulkodik, a hírszerzés szempontjából Afganisztán most egy fekete lyuk.

Még ha sikerül is kivonnunk néhány afgán hírszerzési eszközt, az USA elvesztette a dzsihadista tevékenységgel kapcsolatos információk kulcsfontosságú forrását.


Egy kicsit több képzelőerővel az is kiderült volna, hogy Kína, Irán és más jelenlegi ellenfelek valószínűleg hogyan fogják az afganisztáni fiaskót a saját előnyükre felhasználni.

Az elnök nem gondolt arra, hogy afganisztáni tettei hogyan bátoríthatják fel Hszi Csin-ping álmát a Tajvannal való "újraegyesítésről"?

 Az USA most erősebb vagy gyengébb tárgyalási pozícióban van az iráni rezsimmel szemben? Vajon az elnök elég erőt vetített ki a héten ahhoz, hogy meggyőzze orosz kollégáját, hogy lépjen fel a területéről kiinduló zsarolóprogram-támadásokkal szemben?


És mi a helyzet a szövetségeseinkkel? Megbízik-e India az USA-ban, mint a Kína növekvő hatalmának megfékezésére létrehozott Négyes vezető partnerében (Ausztráliával és Japánnal együtt)? Mi a helyzet európai partnereinkkel és a transzatlanti szövetséggel?

📌 2. A második probléma, amely Biden megközelítését meghatározza, a nyugati civilizáció erkölcsi hanyatlását érinti. 

Amikor egy hal rothad, először a feje rothad el. Ugyanez elmondható a Nyugatról is. Annyira az amerikai mikroagressziókra összpontosítottunk, hogy szem elől tévesztettük a makroagressziókat, amelyek a nőkkel történnek szerte a világon.

Legújabb könyvemben, a Prey-ben azt állítom, hogy a modern kori feminista mozgalom Nyugaton nem veszi komolyan a munkásosztálybeli közösségekben élő nők aggodalmait, akik közül sokan bevándorló hátterűek, és akiknek a szexuális zaklatás és támadás folyamatosan növekszik a saját környékük utcáin.

A mai perverz amerikai kultúrában azonban több figyelmet szentelnek a preferált nemi névmások használatának, mint azon nők helyzetére, akiknek a legalapvetőbb jogait - az oktatáshoz, a személyes autonómiához, a nyilvános térben való jelenléthez való jogot - vagy elveszítik, vagy komoly veszélyben vannak.Amit ezen a héten Afganisztánban láttunk, az a nyugati hanyatlás vízválasztó pillanata.

A mai amerikai kultúra azt tanítja nekünk, hogy ne legyünk büszkék országunkra; ne higgyünk az amerikai értékek felsőbbrendűségében; ne támogassuk az alkotmányunk által biztosított jogokat, hogy azokat a világ minden táján élvezhessék az emberek.


Amikor a jogokat népszerűsítik, azok általában "progresszív" értelmezések. Eljutottunk arra a pontra, amikor büszkén lobogtattuk az LMBT-zászlót a kabuli nagykövetségünkön, amikor még jól ment, de most már cserbenhagytuk Afganisztán meleg lakosságát a tálibok előtt. Eközben az amerikai haditengerészet olvasmánylistáján most olyan könyvek szerepelnek, mint a Szexuális kisebbségek és politika és a Hogyan legyünk antirasszisták, amelyek mindkettő sivár képet fest az Egyesült Államokról, annak történelméről és identitásáról.

Akkor hogyan remélhetjük, hogy máshol megvédhetjük a nők és a kisebbségek alapvető jogait? Az amerikai önbizalom nihilizmussá változott; a visszavonuláson túl csak beszélünk, de nem teszünk semmit.

Ez az oka annak, hogy a nőjogi aktivisták, tolmácsok és bárki, aki az amerikaiakkal dolgozott, kénytelenek Afganisztánban bujkálni, miközben a tálibok házról házra járva keresik őket.

Mi fog most történni az afganisztáni nőkkel? Amikor megkérdezték, hogy tiszteletben tartják-e a nők jogait, a Ghazni tartománybeli Andar körzet tálib kormányzója, Mawlavey Kamiil azt mondta:
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Erről biztosítjuk a világ minden táján élő embereket, különösen Afganisztán népét: Az iszlám mindenkinek egyenlő jogokat adott. A nőknek is megvannak a saját jogaik. Amennyi jogot adott az iszlám a nőknek, annyit mi is megadunk nekik".
Hasonlóképpen, a tálibok kulturális bizottságának egyik tagja, Enamullah Samangani azt ígérte, hogy a nőknek
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
a saría törvényeknek megfelelően kell a kormányzati struktúrában részt venniük".
Ez a kikötés fontos: a nők csak az iszlám által biztosított jogokkal fognak rendelkezni.

Az ortodox saría szerint
- a nők örökölhetnek vagyont, de nem ugyanolyan mértékben, mint a férfiak (általában feleannyi);
- a nők tanúskodhatnak a bíróságon, de vallomásuk nem egyenlő a férfi szavával;
- a nőknek meghatározott körülmények között joguk van a válásra, de nem egyoldalú joguk (mint a férfiaknak);
- a nők számára elengedhetetlen a férfi gyám;
- egy nőnek egy férje lehet, míg egy férfinak akár négy felesége is lehet.


A saría szövegei azonban nem teljesen tükrözik a nők mindennapi életének brutális valóságát egy olyan rendszerben, mint a táliboké.

Aki érteni szeretné vagy nem olvasta eddig a VilagHelyzete cikkeit, azoknak ajánlom ezt a cikket:

 ❗  ISZLÁM 101 – TELJESKÖRŰ ÖSSZEFOGLALÓ DÖNTÉSHOZÓKNAK

A tálib uralom utolsó időszakában, amely a 2001-es invázióval ért véget, a nőknek burkát kellett viselniük, ha egyáltalán elhagyhatták a házat. Nem kaptak semmilyen érdemi oktatást (néhány esetben a legalapvetőbb vallási oktatáson kívül). Házasságra kényszerítették őket (gyakran fiatal lányként) olyan férfiakkal, akik ingóságként használták őket. A kisebb vétségekért járó brutális büntetések miatt a nők alig voltak jobbak a rabszolgáknál.

Nem szabad megfeledkeznünk Bibi Aisháról, aki 2010-ben a TIME magazin címlapján szerepelt. Fiatal nőként megpróbált megszökni bántalmazó férje elől (akihez kénytelen volt hozzámenni), de amikor a tálibok elfogták, levágták a fülét és az orrát. Vagy Malala Yousafzai, akit 2012-ben egy tálib harcos lőtt le, mert ki mert állni a lányok oktatásáért.

Most a tálibok azt állítják, hogy a nők és a lányok továbbtanulhatnak, amíg teljes burkát viselnek.

A tálibok szóvivője, Suhail Shaheen kifejtette, hogy "a politika az, hogy a nők hozzáférhetnek az oktatáshoz és a munkához". A valóság azonban az afgán nők számára meglehetősen másnak tűnik; most például alig látni őket az afgán városok utcáin.


Igen, a "modernizált" tálibok elvégeztek némi médiaképzést, de ne hagyjuk magunkat becsapni.

Az Iszlám Emírség Afganisztánjában ugyanolyan drákói saría törvények fognak uralkodni, mint a múltbeli tálib rezsimben.

Már most is érkeznek jelentések arról, hogy lányokat vesznek el gyermekmenyasszonynak, a tálibok "utasítják a helyi vallási vezetőket, hogy adjanak nekik egy listát a 15 évnél idősebb lányokról és a 45 év alatti özvegyekről", akiket harcosaikhoz adnak feleségül.Kandaharban a nőknek azt mondták, hogy ne térjenek vissza az Azizi Bankban betöltött munkahelyükre, helyette "férfi rokonok foglalhatják el a helyüket".

Faryan tartomány egyik kis falujában a tálibok bekopogtak az ajtókon, és azt követelték, hogy etessék meg őket. Ha a nők tiltakoztak, megverték, sőt meg is ölték őket. Ez még csak a kezdet.

Az elmúlt napokban keserű könnyeket sírtam azokért a nőkért és lányokért, akiknek a jövője most önhibájukon kívül romokban hever. A tehetetlenség nyomasztó érzését éreztem, még akkor is, amikor személyesen próbáltam segíteni a kiszolgáltatott emberek kijuttatásában Kabulból.

De ez a tehetetlenség érzése most átadja a helyét a düh és a megújult céltudatosság érzésének.


Jobbat kell tennünk. Meg kell oldanunk az erkölcsi hanyatlás betegségét saját társadalmunkban és javítanunk kell képzelőerőnket. Az amerikai hanyatlás nem elkerülhetetlen. Ez egy választás. A szövetségeseink melletti kiállás is választás. Az emberi jogokért való kiállás választás.

Miután belebukott ebbe a teljesen kiszámítható zűrzavarba, Bidennek nincs más választása, mint hogy addig harcoljon, amíg minden amerikai biztonságban ki nem vonul Afganisztánból.

De itt nem állhat meg. Minden erejét latba kell vetnie, hogy megmentsen minden afgánt, aki életét és testi épségét kockáztatta Amerikáért. Ki kell hoznia az országból a női jogvédőket és vezetőket.


Afganisztán jövője az Iszlám Emírség lehet. De nem lehet a jövője azoknak a bátor embereknek, akik életüket kockáztatva harcoltak a barbárság ellen.


A teljes cikket fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: UNHERD

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽

► Az igazi ok, amiért a tálibok ilyen gyorsan visszafoglalták Afganisztánt, és amiről a nyugati liberális média nem beszél. - RT News cikke magyarul

► Az amerikai kivonulás szimbóluma: A Kabulból induló amerikai repülőn holttest lóg, de emberi maradványokat találtak a futóműben is!

► Mit tanít Afganisztán 'Saigon pillanata' Amerika "humanitárius háborúiról"? - RT News fontos cikk magyarul

► CIA drogtörténelem - Amiről a közvélemény alig tud! Afganisztán és az amerikaiak által létrehozott tálibok miatt aktuálisabb, mint valaha

► CIA drogtörténelmi leleplezés: Tűz pusztított a CIA főhadiszállásán Lengley-ben, ahol hatalmas droglabort és raktárat találtak a tűzoltók!Itt a háttér!

► Óriási botrány (lenne): Amerikai katonák így vadásztak le civileket az utcán Irakban szórakozásból (Háborús bűncselekmények)

► Kegyetlen igazság milliárdosok háborús játékáról - csak erős idegzetűeknek

► RON PAUL elképesztő "Mi lenne, ha" beszéde - Nem csoda, hogy mindenáron el akarják tenni láb alól

► Megdöbbentő videó az igazságról - A "terrorizmus elleni háború" valódi oka

► Az igazság itt van ! Szíria és a Közel-Kelet valódi történelmi háttere

► Hős vagy áruló Bradley Manning az igazság kiderülése miatt ? Az USA kettős mércéje és egy rendőrállam kialakulása

► A NATO háborút akar - De te mire vársz ? - Szellemi mozgósítás az igazságra

► Igazságok a Nyugat közel-keleti beavatkozásai és a párhuzamos társadalmak kialakítása mögött - Interjú Maróth Miklós akadémikussal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT