A Hágai Bíróság szerint törvénytelen a holland kijárási tilalom és a kormánynak azonnal meg kell szüntetnie azt! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A Hágai Bíróság szerint törvénytelen a holland kijárási tilalom és a kormánynak azonnal meg kell szüntetnie azt!

Share This

A hágai bíróság az aktivistáknak adott igazat és elrendelte, hogy a holland kormánynak azonnal fel kell függeszteni a kijárási tilalmat!
Mint láthattuk lovasrohamokkal, gumibotozó rendőrökkel, vízágyúkkal támadtak Hollandiában azokra, akik a szabadságuk mellett tiltakoztak és a holland kormány sárba tiporta a jogállamiságot.

Ráadásul elég brutális felvételek tanúskodtak erről! Íme: 
https://t.me/vilaghelyzete/138


Mindez csak súlyosbítja a holland kormányválságot, hiszen maga a kormány is rasszizmus és a sértő családjogi támogatási rendszer miatt bukott meg és volt kénytelen lemondani... Szóval van ott bőven jogállamisági deficit.....

Most viszont a Hágában működő törvényszék úgy ítélte meg, hogy a kijárási tilalomnak nincs jogi alapja és az emberek jogai megsértésének nevezte azt!

Az ún. 'Authority Act' - vészhelyzet jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy az állam a jogalkotási folyamatot és a parlamentet megkerülve írjon elő kijárási tilalmat „nagyon sürgős és kivételes körülményre” hivatkozva - nem volt indokolt a koronavírus válság idején.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A kijárási tilalom a szabad mozgáshoz és a magánélethez való jog messzemenő megsértése és (közvetett módon) korlátozza többek között a gyülekezés és a tüntetés szabadságának jogát."
Az ország igazságügyi minisztériuma most tanulmányozza az ítéletet.

Miután a holland kormány január 23-án bevezette a kijárási tilalmat, az állampolgároknak törvény szerint kötelesek voltak 21:00 és 4:30 között otthon maradni kivéve, ha érvényes kifogásuk volt ez ellen és figyelmeztették őket, hogy pénzbírsággal sújthatják, amennyiben ezt megszegik.

A hágai döntést azután hozták meg, hogy a Virus Truth Foundation néven ismert csoport pert indított azzal az érvvel, hogy a kijárási tilalom az emberi jogok és a holland alkotmány megsértését jelenti. 

A bíróság nekik adott igazat

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News


Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT