A Biden-kormány fel fogja rúgni a Trump által elért afganisztáni csapatkivonást és folytatja a háborút! - szivárgott ki - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A Biden-kormány fel fogja rúgni a Trump által elért afganisztáni csapatkivonást és folytatja a háborút! - szivárgott ki

Share This
Már csak néhány hónap van a Trump által elért teljes csapatkivonásig Afganisztánból, a média máris elkezdte felkészíteni a lakosságot, hogy Joe Biden ezt meg fogja sérteni és folytatni akarja a háborút!
A Biden-kormány várhatóan megszakítja a tálibokkal Donald Trump elnök által megkötött egyezményt és a média beszámolói szerint Afganisztánban tartja a NATO-csapatokat.

A Dohában 2020 február végén aláírt megállapodás május 1-jét határozza meg a külföldi csapatok Afganisztánból történő teljes kivonásának határidejeként.

A Pentagon (hivatalosan) jelenleg 2500 kiszolgáló személyzetet tart az országban, a NATO szövetségesei további mintegy 7000 embert állomásoztatnak Afganisztánban.

A megállapodás értelmében a tálibok vállalták, hogy megbizonyosodnak arról, hogy az ellenőrzésük alatt álló területet a nemzetközi terrorista csoportok nem használják az Egyesült Államok elleni támadások indítására és az Egyesült Államok által támogatott kabuli kormány ellen sem.

Míg a tálibok teljesítették egy évvel ezelőtt tett ígéretüket, miszerint nem támadják meg a külföldi csapatokat, az azóta eltelt egy évben az afganisztáni erőszak csökkenésének reménye megingott.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A Biden-kormány ezért elrendelte a megállapodás felülvizsgálatát, és "az afgán vezetők, a külföldi diplomaták és a nyugati hadsereg tisztjei közötti elsöprő konszenzus" az, hogy "az USA fel fogja rúgni és nem tartja be a határidőt" - írja a Sunday TimesA brit újságban szereplő jóslat Anthony Loyd veterán háborús tudósítótól származik.
A megállapodások felrúgása és szavahihetetlenség - az USA védjegye lett?

A dohai megállapodást Afganisztánnal "a valaha kötött legrosszabb üzletnek" nevezték - bár kétségtelenül nagy érdeme Trumpnak, hogy az összes katona elhagyhatná végre a "birodalmak temetőjének" számító Afganisztánt.

Trump is felrúgta Obama Iránnal kötött nukleáris megállapodását, de ugyanúgy megtehették. Trump megsemmisítette a Teheránnal kötött megállapodást, de most Biden vonakodik egyszerűen teljesíteni Obama által vállalt kötelezettségvállalásokat, még akkor sem teszi meg, ha ez ex-főnöke diplomáciájának egyik megkoronázása volt.
A dohai megállapodással a történelem megismétlődhet.

Ugyanez történt az Észak-Koreával kötött 1994-es Keret-Megállapodással. Azt akarta megakadályozni, hogy Phenjan nukleáris fejlesztésbe kezdjen, és így bizonyos engedményeket kínált neki, például proliferációbiztos atomerőművek építését.
De a George W Bush adminisztráció lelkesen leselejtezte és megszegte az őrült háborús héja, John Bolton jóvoltából.

Az USA mintája az ígéretek be nem tartásának, amint a Fehér Házban a vezetés változik és sajnos ez már jóval Trump előtt is létezett.

Ez történt Mihail Gorbacsov szovjet vezetőnek tett biztosítékokkal, miszerint a NATO például Németország újraegyesítése után nem terjeszkedik Kelet-Európába.

➽ "A NATO nem fog terjeszkedni kelet felé" - ezt ígérte meg a nyugat Gorbacsovnak a rendszerváltásért, leszerelésért cserébe - derült ki a titkosítás alól feloldott nemzetbiztonsági dokumentumokból!

Hogy azóta miket tett a NATO és hogyan veszi körbe Ororszországot, ez mindenki szeme előtt ment végbe....

Az Egyesült Államok globális dominanciájának hívei, például Robert Kagan szerint az Egyesült Államok nélkülözhetetlen a liberális világrend letéteményeseként és sajnálják, hogy sok amerikai nem hajlandó elfogadni ezt a szerepet.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Az Afganisztánban és Irakban folyó viszonylag olcsó katonai részvételre ezek az emberek "örök háborúként ”hivatkoznak, ez csak a legfrissebb példa intoleranciájukra az általános béke megőrzése és a fenyegetések megelőzése érdekében tett erőfeszítésekkel szemben." - mondta Victoria Nuland, aki egyébként a fenti Robert Kagan felesége és most újra Biden által kinevezett politikai államtitkárhelyettes.
Ha valaki nem tudná, igen ő az a Victoria ("Fuck the EU") Nuland, aki Ukrajna szétverését és a kijevi Majdan vérengzést szervezte. Számos VilagHelyzete-cikket olvashattatok akkoriban róla. Lásd lentebb, de íme egy videó a kiszivárgott beszélgetésről:


Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽

➽ "A NATO nem fog terjeszkedni kelet felé" - ezt ígérte meg a nyugat Gorbacsovnak a rendszerváltásért, leszerelésért cserébe - derült ki a titkosítás alól feloldott nemzetbiztonsági dokumentumokból!

➽ "Nagyobb botrány,mint a Watergate!"-Gladio-művelet és a 'feszültség stratégiája'
Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT