Franciaország egyetért a legostobább baloldali ötletekkel, de betiltja a jobb oldaliakat, miközben az amerikai 'Woke' 'eltörlés kultúrára' panaszkodik - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Franciaország egyetért a legostobább baloldali ötletekkel, de betiltja a jobb oldaliakat, miközben az amerikai 'Woke' 'eltörlés kultúrára' panaszkodik

Share This
Franciaország egyetért a legostobább baloldali ötletekkel, de betiltja azokat, ha jobbról jönnek - és eközben az amerikai "woke" "cancel culture" általi fenyegetésre panaszkodik, mely fenyegeti értékeit! - Az RT News mai cikke. Lefordítottam nektek.

A francia hatóságok azon sajnálkoznak, hogy az amerikai egyetemeken a baloldal által vezérelt „woke kultúra” veszélyezteti a francia társadalmi kohéziót.
Pedig a saját területükön növekvő problémáért, amit nagyrészt magának köszönhet Franciaország, az elit csak önmagát hibáztathatja.


Az amerikában elszabadult eszmék vajon széttépik Franciaországot? Erről írt cikket korábban a NY Times a hónap elején megjelent cikkében

Emmanuel Macron francia elnök teljes szembeszállást hirdetett meg Franciaországban a „szeparatizmus” fogalmával szemben - egészen addig elmenve, hogy új törvényt vezet be a nevében.

A „szeparatizmus” valójában csak eufémista, finomabb megfogalmazás az iszlamista szélsőségesség felszámolására, amely veszélyezteti a francia egységet.

Macron most azt kéri, hogy az egyetemi campusok váljanak olyanokká, amilyeneknek mindig is kellett volna lenniük: a szólásszabadság laboratóriumaivá. Mindenfajta megszólalás terén.

A valóságban viszont még soha nem voltak ilyenek. Nyilvánvaló volt, hogy a sokféleséget minden szempontból ösztönözni kell, kivéve akkor, amikor a jobboldali és különösen a szélsőjobbnak tekinthető ideák kerültek szóba..., azokat rendszeresen marginalizálták és kiszorították.

Azt gondolhatnánk, hogy a szélsőjobboldali gondolatok megtiltása nagyon jó, miközben a baloldali szélsőséges beszéd mindenfajta szabad uralmát lehetővé teszik. 
Mindkét dolog egyenlő, az egyetemek mégis teljesen másként kezelik őket. Kettős mérce, amit naponta tapasztalunk.

A nyugati világ egyetemi campusainak szélsőségessége nem újdonság, de ideológiailag mindig szelektív volt. Nem engedheti meg a legostobább ötleteket balról, miközben betiltja a jobb oldalon lévő legostobább ötleteket.

Ennek eredményeként az egyetemekről kikerülő emberek elég gyengén vannak felvértezve ahhoz, hogy érveljenek egy olyan beszéd ellen, amellyel esetleg nem értenek egyet.

Ehelyett a társadalom védelmét követelik az őket "bántó" érvekkel szemben, lényegében azt állítva, hogy a sajátjukkal ellentétes szólásszabadság a trauma egyik formája számukra. Inkább betiltják a másként gondolkodókat.

Mi ennek a folyamatnak a végeredménye? Végső soron a társadalom egyre jobban elnémul és agymosottabbá válik.

A politikai spektrum jobb oldalán álló közszereplők már hajlamosak öncenzúrára gondolataik kifejtésében, mert jól tudják, hogy a legkisebb tévedés miatt a sok baloldali aktivista szervezet egyike büntetőeljárást követelhet az elkövetővel szemben jogellenes beszéd miatt.

Franciaország már régóta bűncselekménnyé nyilvánította a szólásszabadságot.

A szélsőjobboldalinak tekintett Marine Le Pen jelenleg a francia bíróságok előtt áll - valószínűleg három év börtönnel és 75 000 eurós bírsággal sújtható -, mert az Iszlám Állam terroristái által elkövetett borzalmakról készített fotókat tett közzé a közösségi médiában.

Mi a vád az ellene?
"Olyan erőszakos üzenet terjesztése, amely valószínűleg súlyosan aláássa az emberi méltóságot, és valószínűleg kiskorú is láthatja."

A Le Pen-ügy egyfajta becsületsértés, amely hatékonyan védi a legbrutálisabb terroristákat az atrocitásaik teljes nyilvánosságra hozásától és elrettentésként szolgál bárki más számára, aki a szólásszabadság jegyében Le Pen nyomdokaiba akar lépni.

Különböző francia személyiségeket, Brigitte Bardot színésznőtől kezdve Eric Zemmour újságíróig - Bardot esetében ötször - bűncselekmény miatt ítéltek el olyan beszédért, amit a francia állam gyűlöletbűncselekménynek tart.

Macron mégis úgy gondolja, hogy a franciaországi szabad és nyílt vitát és párbeszédet az amerikai egyetemek marxista diktatúrája fenyegeti?

Mi lenne, ha először elkezdenénk saját társadalmunkban rendet tenni és nem tiltani, korlátozni a szólásszabadságot? Még akkor sem, ha a jobb oldal próbál megszólani!

Mert jelenleg a sokszínűség Franciaországban mindenféle módon létezik, kivéve az eszmék területén.

Csak az az igazi szólásszabadság, amely magában foglalja azokat az eszméket is amelyek zavarnak vagy akár undorítanak bennünket, de csak ez vezethet valódi sokszínűséghez. Ez vezethet szólás és véleményszabadsághoz!

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT