"Bill Gates és 'háborúja a készpénz' ellen valójában óriási fenyegetés a szabadságunkra nézve!" - figyelmeztetnek sorban neves elemzők - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Bill Gates és 'háborúja a készpénz' ellen valójában óriási fenyegetés a szabadságunkra nézve!" - figyelmeztetnek sorban neves elemzők

Share This


"Bill Gates és 'háborúja a készpénz' ellen valójában óriási fenyegetés szabadságunkra nézve!" - figyelmeztetnek sorban józanabb elemzők. Egy nagyon fontos cikket fordítottam le nektek teljesen egészében magyarra. (VilagHelyzete)


Nem elég, hogy a vacak oltásaival és embereket chippel korlátozni akaró Bill Gates és az eugenista hatalmi elit tagjai a világjárvány minden problémáját az általuk évek óta tervezett 'megoldások' erőltetésére akarnak felhasználni!

De olyan konzorciumok, mint a VISA, a Mastercard, az IMF (Nemzetközi Valutaalap) - ami eleve az egyik legkártékonyabb szervezet a világon most Bill Gates -szel közösen tolják rá a világra a vírus ürügyén
- a szabad mozgás korlátozása
- és Covid-tanúsítványok bevezetése mellett
- TERVÜKET, a 
készpénz-használat eltörlését, amit lobbijuk szerint csak digitális valutával lehetne helyettesíteni!

Ugye mindenkinek a Lopott Idő jut eszébe? 
Nos, nem fogja hagyni az emberiség, hogy sem az időt, sem a szabadságot ellopja egy olyan szűk kör, mely erejét valójában csak az emberek tudatlanságából és a megosztásából, de legfőképp a pénzkibocsátás magántulajdonban tartása miatt létrejövő rabszolgaságból nyeri!
(SBG Buddha - VilagHelyzete saját megj.) 


"Bill Gates és 'háborúja a készpénz' ellen valójában óriási fenyegetés szabadságunkra nézve!" - ezzel a címmel közöl cikket a Sputnik News

Norbert Häring közgazdasági doktori fokozattal rendelkezik, és a Világgazdasági Központ társalapítója és társigazgatója, a világ második legnagyobb közgazdász-szövetsége. Dr Häring pénzügyi újságíró, blogger és népszerű közgazdasági könyvek szerzője.Két legutóbbi könyve a készpénz eltörlésére irányuló kampányt tárta fel. A legutóbbi , német nyelven, 2018-ban kiadott " Schönes neues Geld " (Brave new money) 'Szép Új Pénz' a transzhumanista, eugenista Huxley Szép Új Világa után szabadon 2018-ban jelent meg.Dr. Häring 2015-ben pert indított annak érdekében, hogy közszolgálati műsorszolgáltatóknak készpénzben fizethessük a díjakat és a per azóta eljutott az Európai Bírósághoz is (CJEU). A Bíróság szóbeli meghallgatásának időpontja 2020. június 15.Sputnik:

Kérjük, magyarázza el - azoknak, akik semmit sem tudnak a témáról -, mi szól a készpénz eltörlésére irányuló kampányról, és kik a fő szereplők.


Norbert Häring: 

2005 körül kezdődött a „készpénzháború”, ahogyan ők hívták, ami akkor csak a Visa és a Mastercard bejelentett üzleti stratégiája volt a készpénzhasználat visszaszorítására, mert ők látták, hogy bankkártyáik számára az egyedüli konkurencia és kockázat a készpénz. Körülbelül 2011-től ez a fajta beszélgetés teljesen leállt.Ehelyett szövetségre léptek az Egyesült Államok kormányával, a Bill and Melinda Gates Alapítvánnyal és a Citibankkal, és létrehozták a Better Than Cash szövetséget a készpénz felszámolására. Most jelenleg úgy teszik ezt, hogy azt a célt színlelik, hogy csak a szegényeket akarják segíteni azáltal, hogy anyagilag is bevonják őket.Nagyon sok akadémiai intézet, szabványmeghatározó intézmény és kormány van, akik beálltak a készpénz elleni küzdelembe, akár Gates, akár a Better Than Cash Alliance több tagjának pénzével vagy az Egyesült Államok kormányának diplomáciai erőivel, vagy mindkettővel egyszerreSputnik: Miért teszik ezt?Norbert Häring: 

A pénzügyi szektor érdeke, hogy saját termékeit készpénzért cserében eladja. Az informatikai cégek olyan adatokat akarnak, amik [készpénz] digitalizálásával járnak, az Egyesült Államok kormánya pedig a fizetési módok digitalizálásával járó felügyeleti és szankcionáló erőt akarja magánál tudni.


A többi együttmûködõ ország is kedveli azt a szempontot, hogy nagyobb megfigyelési hatalmat szerezzen lakossága felett.

Sputnik:


Azt írta, hogy Indiát nagyszabású kísérleti tengerimalacként használták fel a készpénz felszámolásában. Le tudja röviden írni, mi történt ott és ki állt mögötte?Norbert Häring: 
2016 novemberében Narendra Modi miniszterelnök televízióban bejelentette, hogy a legkisebb címletű bankjegyeket „demonettizálta”mindössze 4 órás felmondási idővel.
Ez azt jelentette, hogy már nem tudtál velük fizetni. A bankba kellett vinned őket.
Ez napokon át tartó káoszhoz és hónapokig tartó rendkívüli készpénzhiányhoz vezetett egy olyan országban, ahol a lakosság felének még nincs is bankszámlája és a kifizetések 90%-a készpénzben történik.
Az állítólagos (tettetett és meghirdetett) cél az volt, hogy azoknak ártsanak, akik jelentős pénzt halmoztak fel [a fekete piacról]. Ez teljesen kudarcot vallott.
Hetek alatt a kormány átváltott a „pénzügyi befogadás” és "a pénzügyi rendszer korszerűsítése" deklarált jól hangzó céljára. A médiában történeteket helyeztek el, hogy úgy tűnjön, hogy Modi környezetében csa egy kis indiai csoport gondolta ezt.A blogomban és a könyvemben azonban rámutattam az indiai központi bank nagyon szoros „pénzügyi integrációjára” irányuló együttműködésre a Gates Alapítvány, az Egyesült Államok kormánya és más amerikai készpénzellenes intézmények között.

Sputnik:


A Bill és Melinda Gates Alapítvány úgy tűnik, hogy az egyik kulcsszereplő ebben a készpénz nélküli világ erőltetésében. Tudjuk, miért tűnnek ennyire elkötelezettnek a projekt iránt?

Norbert Häring: 
Ha Gates-re mint még Microsoft-os személyre gondol, akkor a Microsoftnak és más érintett IT-vállalkozásoknak az az érdeke, hogy mindent digitalizáljanak, hogy több üzletet végezzenek és több adatot szerezzenek.A pénzügyi adatok az egyik legértékesebb adatnak számítanak.Bill Gates számos nemzetbiztonsági csoport és találkozó kiemelkedő szereplője. Nyilvánvalóan hazafi, aki nagyon közel érzi az USA nemzeti biztonsági érdekeit a szívéhez. És ezt úgy kell érteni, hogy még több adat az még több ellenőrzést tesz lehetővé a világ többi része felett.

Sputnik:


A COVID-19-et és a mostani „Nagy lezárást” felhasználják a „készpénz elleni háború” további ösztönzésére?

Norbert Häring: 
Igen, természetesen ezt nagy mértékben használják ebben a tekintetben. A bankok levelező és internetes kampányokat futtatnak, és azt mondják ügyfeleiknek, hogy a készpénz piszkos, a kártyák vagy a mobil fizetési megoldások nem.

Ezt megteszik annak ellenére is, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a vírus készpénz útján terjedhet. (WHO szerint sem). A legtöbb egészségügyi szakértő szerint a készpénz nem számottevő tényező a vírus terjedésében.
Sputnik:
Milyen aggodalmai vannak amiatt, hogy a világ elfordul a készpénztől? Nem sokkal kényelmesebb, ha mindannyian digitális pénzben tudjuk tartani és használni pénzünket?
Norbert Häring: 
Persze, ez kényelmes. Senki nem tart vissza senkit attól, hogy digitális pénzt használjon. Én is használom. Csak néhány olyan vállalkozás - mely túl magasnak ítéli a pénzügyi intézmények díjait - nem fogja elfogadni a digitális pénzt. Ez az egyik oka annak, hogy ezek a pénzügyi közvetítők miért akarják felszámolni a készpénzt. Annak érdekében, hogy megemeljék áraikat, ami már nem a mi érdekünk.Ennél is fontosabb:
minden, amit digitálisan fizetünk, az rögzítésre kerül és különféle szolgáltatók rögzítik, látják, tárolják és a végén bankszámla-információinkban landolnak. 


Ha már nincs lehetőség a készpénz felhasználására, bankszámlaadataink életünk szinte teljes naplójává válnak. Bárki, akinek hatalma lesz megvizsgálni azt és beletekinteni, bármikor kialakít bizonyos érdekeltséget irántunk és láthatja, hol voltunk és mit tettünk minden nap és minden órában, akár évtizedekre visszamenőleg a múltban.
Sokan gondolják persze helyesen, hogy senki, akinek még ha van is erre van képessége, soha nem fog kifejezetten érdeklődni fizetési szokásunk, vagy bankszámlánk iránt.
Azonban rá kell jönniük, hogy számukra is jelent valamit, ha társadalomban kell élniük, melyben minden, bármilyen fontosságú személy is legyen az illető, de teljesen átláthatóvá válik a hatlommal rendelkezők számára és zsarolhatóvá vagy szándék szerint teljesen tönkre tehetővé válik.
Ez ellentmond a demokráciának és a szabad társadalomnak.
Sputnik:
Ön közvetlenül részt vesz egy olyan
jogi eljárásban, amely a németországi közszolgálati műsorszolgáltatók számára készpénzzel történő fizetés lehetősége miatt indult. Az ügyet hamarosan az Európai Bíróság nagytanácsa fogja megvitatni. Meg tudja magyarázni röviden ennek az ügynek a jelentőségét, és miért vitte az EU legfelsõbb bírósága elé?Norbert Häring: Nem egészen teljesen egyedül vittem az EB-hez. Az ügy Németország legmagasabb közigazgatási bírósága, a Bundesverwaltungsgericht elé került . Egyetértenek velem a német joggal kapcsolatban, de nem voltak biztosak abban, hogy a német törvény megfelel-e az európai jognak és így az ügyet a legmagasabb uniós bíróság elé terjesztették.
"Azért teszem ezt, mert meg akarom védeni a készpénz használatának jogát és azt tapasztaltam, hogy sok olyan intézkedés születik, amellyel a készpénz használatát kényelmetlenné és nehezen használhatóvá akarják tenni és ennek érdekében megsértik az euro-bankjegyek és -érmék jogszerű fizetőeszközként való besorolását."
Ha győzök, akkor a készpénz-ellenes kampányoknak nehezebb lesz.

A kormányzati munkahelyek és hivatalok - beleértve az adóhatóságot - többé nem engedhetik meg, hogy visszautasítsák a készpénzfelvételt vagy külön díjat számítsanak fel érte, márpedig egyre inkább ezt teszik. 
Az olyan intézkedések, mint például a készpénzfizetés felső korlátai, jogilag megkérdőjelezhetőek lesznek, ha nyerni fogok. Lehet, hogy ebben az esetben nem lesz lehetőségük újra bevezetni.
Sputnik:
Mennyire volt sikeres eddig a készpénz nélküliségre való váltás és van-e bármi ellenállás ezzel szemben, illetve ha igen, akkor az milyen irányból érkezik? 
Norbert Häring: 
Ez sikeres, de lassú folyamat többnyire a gazdag és működő demokráciával rendelkező országokban, mivel az emberek sokat foglalkoznak a készpénzhasználat jogával.

A lakosság ezen ellenállásának köszönhetően csak közvetett intézkedéseket alkalmazhatnak, például a bankokra vonatkozó rendeleteket, amelyek a készpénzt sokkal kényelmetlenebbé és drágábbá teszik számukra, és ezt a költséget az ügyfelekre hárítják.Az IMF egy olyan dokumentumot is készített, amely ilyen közvetett intézkedéseket javasol a lakosság ellenállásának megkerülésére.Mivel a készpénz ellenségei óvatosan járnak el és a politikusok mindig tiltakoznak is, hogy senki sem akarja elvenni készpénzünket, a szervezett politikai ellenállás azonban jelenleg még nem jelentős tényező."Jobb oldalon, ahol az emberek inkább gyanakvóak a kormányokat illetően, van bizonyos ellenállás, mert látják a polgári szabadságjogokat fenygető veszélyeket.
A baloldal viszont sajnos teljesen naiv ebben a tekintetben is."Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: Sputnik News

Kapcsolódó VilagHelyzete és Alternatív hírek Cikkek: 


2020. április 7-én Robert F. Kennedy Jr., aki unokaöccse John F. Kennedy volt elnöknek, az alábbi üzenetet tette közzé a milliárdos Bill Gates-ről és annak "védőoltás-megszállottságáról"


► J.F.Kennedy unokaöccse a Bill Gates által fejlesztett bőr alá injektálható chipre hívta fel a NY Times figyelmét

PROBLEM - REACTION - SOLUTION - A manipuláció alapképlete mindig működik! Globálisan is!◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com


1 megjegyzés:

  1. Szerintem ez biztos hogy nem engedik meg neki es nem hagyjak hogy ez az elmebeteg azt csinaljon amit o akar ez nem igy mukodik

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT