A Fehér Ház meghamisítja a történelmet, amikor a II. világháború győzelmét az USA-nak és Nagy-Britanniának tulajdonítja - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A Fehér Ház meghamisítja a történelmet, amikor a II. világháború győzelmét az USA-nak és Nagy-Britanniának tulajdonítja

Share This
Amerikai katonák kitűzik az amerikai zászlót a Reichstag épületére Berlinben a náci Németország legyőzésekor... . Jaaaa vagy mégsem?


A Győzelem Napjának megünneplésére a Fehér Ház üdvözölte az USA és Anglia szerepét, akik győzelmet arattak a nácik felett!
Csak éppen azt a birodalmat felejtették ki a történetből, mely a legnagyobb emberáldozatot hozta a második világháború lezárásához.De az internet polgárai azonnal szimbolikus képekkel történelem órát tartottak az amerikai politikusok számára, hogy a történet "kicsit" másképp volt...A tweetben ez áll:

"1945. május 8-án Amerika és Nagy-Britannia győzelmet aratott a nácik felett. Az amerikai szellem mindig győzni fog. A végén mindig ez történik. "


Az RT News cikkében lévő, a Fehér Ház üzenetére küldött képek önmagukért beszélnek:
Ahogy az egyik üzenet megfogalmazza:"Ez teljesen fals, mert a Szovjetunió győzte le a náci Németországot. A második világháborúban a britek és az amerikaiak összesen 10 német hadosztállyal kerültek szembe, míg az oroszok 200 német hadosztály ellen harcoltak!


A Fehér Ház megpróbálja átírni a történelmet."


"Támadás a történelem és az emberiség ellen. Nem lehetett volna amerikai - brit partraszállás Európában a Wehrmacht ellen, ha a szovjetek nem roppantják meg a náci Németországot.” - írta George Szamuely, a London’s Global Policy Institute kutatója, számos könyv szerzője.


És ez a megroppantás és felőrlés a Sztálingrádi Csata során vett valódi fordulatot. (23 August 1942 – 2 February 1943)

A szovjetek 27 millió embert (köztük 8,5 millió katonát) vesztettekFordította: SBG Buddha - VilagHelyzete


◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

3 megjegyzés:

 1. ""1945. május 8-án Amerika és Nagy-Britannia győzelmet aratott a nácik felett. Az amerikai szellem mindig győzni fog. A végén mindig ez történik. "-kivéve koreát, vietnámot és irakot XD

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. és Afganisztánt és Ukrajnát és a Krím félszigetet... ;-)

   Törlés
 2. azt is hozzá lehetne tenni, csupán a történelmi hűség kedvéért, hogy mikor az amerikai csapatok találkoztak a német csapatokkal a fáklya hadművelet során.. bizony bátran megfutottak..ezzel veszélyebe sodorva az egész hadművelet sikerét.. az amerikai erők parancsnoka egy bizonyos eisenhower volt, a tuniszi hídfő meg még német kézen maradt és kesselring tábornagy megkezdhette a német csapatok átszállítását szicíliára...

  VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT