A koronavírus elsüllyeszti a brit gazdaságot, de a legrosszabb még csak ezután jön. 1706 óta nem volt ilyen! - RT News - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A koronavírus elsüllyeszti a brit gazdaságot, de a legrosszabb még csak ezután jön. 1706 óta nem volt ilyen! - RT News

Share This

A koronavírus elsüllyeszti a brit gazdaságot, de a legrosszabb még csak ezután jön. 1706 óta nem volt ilyen!


Az Egyesült Királyság bruttó hazai terméke (GDP) két százalékkal esett vissza az év első három hónapjában - a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint ez a Covid-19 első közvetlen hatása a gazdaságra.
A március legmélyebb, 5,8 százalékos havi esésével szemben a brit gazdaság a legrosszabb eredményt mutatta a negyedik negyedévben a 2008-as pénzügyi válság óta.
A világjárvány megérkezésével márciusban a gazdaság szinte minden területét sújtotta és a növekedést egy rekord havi esésbe rántotta” - mondta Jonathan Athow, a brit statisztikai hivatal részéről a szerdai GDP-adatokkal kommentálva.Az összes kulcsfontosságú ágazat hozzájárult a rekord csökkenéshez. A termelés 2,1 százalékkal, az építőipar 2,6 százalékkal, a szolgáltatások 1,9 százalékkal estek vissza a 2020 márciusáig tartó három hónapban.A széles körű visszaesések ellenére néhány iparágnak sikerült növekedést mutatnia, ezek közül a legnagyobb a számítógépes programozás, tanácsadás és az ehhez kapcsolódó tevékenységek, melyek 1,4 százalékkal növekedtek.
A múlt héten közzétett komor előrejelzése és Nagy-Britannia központi bankja szerint a második negyedév még pusztítóbb lesz, mivel a GDP akár 25 százalékkal is eshet. Az év folyamán a brit gazdaság 14 százalékkal csökkenhet, és ez a legrosszabb gazdasági visszaesést jelent 1706 óta.

Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News

◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT