Bill Gates "NEM"-et mond a vakcina-szabadalmak megnyitására - hozzátéve, hogy hátha nem telik egy évtizedbe, míg a szegény országok is megkapják az oltást - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Bill Gates "NEM"-et mond a vakcina-szabadalmak megnyitására - hozzátéve, hogy hátha nem telik egy évtizedbe, míg a szegény országok is megkapják az oltást

Share This
Bill Gates "NEM"-et mond az oltóanyag szabadalmak megnyitására - hozzáteszi, hogy valószínűleg nem fog egy évtizedbe telni, amíg a szegény országok is megkapják az oltást. - az RT News cikkét fordítottam le magyarra számotokra.

Bill Gates elutasította a Covid-19 oltóanyagokra vonatkozó szabadalmi korlátozások feloldására vonatkozó javaslatot és kijelentette, hogy nem hiszi, hogy a szellemi tulajdonnak bármi köze lenne a világjárvány megfékezésére irányuló, elhúzódó globális erőfeszítésekhez.
Az olyan gyógyszeripari óriások, mint a Pfizer és a Moderna által kifejlesztett oltóanyagok a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) értelmében globális védelmet élveznek.

Tekintettel a gyógyszerek szűkösségére, olyan országok, mint India és Dél-Afrika, nemzetközi segélyszervezetek és közéleti személyiségek egyre gyakrabban kérik, hogy mondjanak le erről a védelemről, hogy a szegényebb országok is jobban hozzáférhessenek a gyógyszerekhez.

A globális oltási kampány egyik legismertebb alakja, Bill Gates azonban a jelek szerint úgy véli, hogy ez rossz ötlet. A Sky News Sophy Ridge-nek arra a kérdésére, hogy hasznos lenne-e a szellemi tulajdonjogok védelmének megszüntetése a vakcinareceptek esetében, a Microsoft alapítója határozott nemmel válaszolt.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Ami ebben az esetben hátráltatja a dolgokat, az nem a szellemi tulajdon. Nem arról van szó, hogy van egy üresen álló, hatósági jóváhagyással rendelkező vakcinagyár, amely varázslatosan biztonságos vakcinákat gyárt. Tudja, ezeket a dolgokat ki kell próbálni. Minden gyártási folyamatot nagyon alaposan meg kell vizsgálni" - magyarázta.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A gyógyszerekkel kapcsolatban mindenféle szellemi tulajdonjogi kérdés merül fel. De nem a tekintetben, hogy milyen gyorsan tudtuk itt felgyorsítani a mennyiséget."
Gates idézte alapítványa tapasztalatait, amelyekkel segített megszervezni a vakcinagyártást a fejlődő országokban, például Indiában, és sikerként könyvelte el, hogy
a szegény országoknak valószínűleg esélyük lesz arra, hogy a gazdag országoktól kapjanak utánpótlást, amint saját lakosságukat immunizálják.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A globális egészségügyben általában egy évtized telik el aközött, hogy egy vakcina a gazdag világba érkezik, és eljut a szegény országokba" - jegyezte meg.
Gates és alapítványa is régóta védelmezi a szellemi tulajdon védelmét és most a kritikusok azzal vádolják Gatest, hogy szándékosan elszalasztja a lehetőséget, hogy segítsen átformálni a szellemi tulajdon működését a közjó érdekében.

A Bill & Melinda Gates Alapítvány által támogatott Covid-19 ACT-Accelerator mechanizmus kimondott célja, hogy "egyenlő hozzáférést" biztosítson a kovidózis elleni eszközökhöz - de tiszteletben tartja a kizárólagos szellemi tulajdonjogokat is.
Ugyanakkor Gates nyilvánvalóan elutasította a Covid-19 Technology Access Pool (C-TAP) nevű alternatív megoldást, amely a világjárvány elleni küzdelemmel kapcsolatos nyílt forráskódú technológiákat egyesítené.


A nagy gyógyszergyártók elégedettek a jelenlegi helyzettel, és a hírek szerint saját erőfeszítéseket tesznek a mentességi javaslat elsüllyesztése érdekében. A Financial Times vasárnapi beszámolója szerint az amerikai gyógyszeripari vállalatokat felzaklatta Joe Biden legfőbb kereskedelmi tisztviselőjének, Katherine Tai-nak a közelmúltban tartott WTO-beszéde, amelyben azt mondta, hogy Washington "megfontolhatja, milyen módosításokat és reformokat" lehetne alkalmazni a szellemi tulajdonra vonatkozó szabályokban.

Az FT forrásai szerint válaszul a vállalatok megpróbálták meggyőzni a Fehér Házat arról, hogy Kína és Oroszország profitálna a szabadalmi kitettségből, és a jövőben "más vakcinákhoz vagy akár olyan betegségek, mint a rák és a szívproblémák terápiáihoz is felhasználhatná a védett amerikai technológiákat".

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Ezen a linken megteheted PayPal fiókkal és annak használata nélkül is! 
Köszönöm!
(SBG Buddha - VilagHelyzete)


► Milyen jövőt szőnek a "Nagy Reset" háttérhatalmi bábjai? - Az RT News friss cikkben sorra veszi, mire számíthatunk 2021-ben a "nagy újraindítás" terv évekkel ezelőtt megtervezett forgatókönyve szerint.

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

2 megjegyzés:

  1. "más vakcinákhoz vagy akár olyan betegségek, mint a rák és a szívproblémák terápiáihoz is felhasználhatná a védett amerikai technológiákat".
    Jaj, akár ők is tudnának embereken segíteni, sőt minnél többen dolgoznak ezzel annál hamarabb, de nem szabad mert a haszon a cél az orvoslásban nemtudtad? az emberi élet csak szám. Ebből is látni, hogy orvosságon ők sosem dolgoznak, csakis kizárólag kezelésen ami az ember élete végéig tart.

    VálaszTörlés
  2. Ismét egy remek cikk! Köszi szépen az információt és kitartó munkád.

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT