A brit arisztokraták kapzsisága határtalan: 50 dúsgadag brit is segélyért folyamodott a járvány miatti helyreállítási alapból - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A brit arisztokraták kapzsisága határtalan: 50 dúsgadag brit is segélyért folyamodott a járvány miatti helyreállítási alapból

Share This

50 brit arisztokrata, kastélyok és birtokok tulajdonosa is segélyért folyamodott abból az alapból, amit a járvány által sújtott üzletek és polgárok megsegítésére hoztak létre az adófizetők pénzéből!
Van, amikor a kapzsiság nem ismer határokat és soha nem elég..., még a dúsgazdagság sem!

Több tucat gazdag nemes kért támogatást abból a pénzből, melynek célja a nehéz helyzetben lévő vállalkozások megsegítése volt a koronavírus-járvány idején bekövetkezett lezárások miatt - derült ki húsvét hétfőn.

A kormány népszerű munkahelymegőrzési programja lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy olyan támogatásokért folyamodjanak, amelyek fedezik a bérek többségét azon munkavállalók számára, akik a lezárás idején kénytelenek voltak bezárni.

Legalább 50 nemes, köztük hercegek, grófok, vikomtok kértek pénzügyi támogatást a rendszer keretében - jelentette a Guardian hétfőn, nyilvános nyilvántartásokra hivatkozva.

A listán állítólag pazar örökölt birtokok, kastélyok, több tízezer hektáros földterületek és drága műgyűjtemények tulajdonosai szerepelnek, akiket az adófizetők már most fizetnek azért, hogy ott üljenek a Lordok Házában.

- Rutland hercege és hercegnője négy, legfeljebb 10 000 font összegű követelést nyújtott be decemberben, ez januárban 10 000 és 25 000 font közé emelkedett. Mostanra elváltak, és a herceg ősi otthonának különálló részeiben élnek, a leicestershire-i fenséges Belvoir-kastélyban, amely nemrégiben szerepelt a „The Crown” című tévésorozatban is.

A Rutland-szigetek akár 55 000 fontot is követelt egy saját kávézóért és ruhaboltért. A média a herceg vagyonát 2013-ban 125 millió fontra becsülte.
Prince Charles és Cornwall hercege látogatást tesznek Rutland-on

-
A többi kérelmező között volt Cowdray vikomt, aki egy 16 500 hektáros park birtokában van, golfpályával és polo klubbal, amelyet Károly herceg is látogatott.

- Egy másik arisztokrata, az Earl of Dalhousie j
anuárban akár 100 000 fontot is kapott egy vállalat számára, amely Skóciában a Brechin-kastélyt üzemelteti.

- Hasonlóképpen, Northampton márkiné decemberben 10 000 fontot, januárban 25 000 fontot követelt egy szállodaért. A média beszámolója szerint becsült nettó vagyona 2017-ben meghaladta a 100 millió fontot.

A szóvivő a lapnak elmondta, hogy "a nagy bizonytalanság idején" a kormánytól kapott pénzt" a munkahelyek megmentésére szánták".

Februárban a Daily Mirror arról számolt be, hogy decemberben összesen 455 000 fontot követeltek négy olyan brit herceghez kötődő cég esetében, akiknek személyes vagyonát együttesen 1,5 milliárd fontra becsülték.

Szintén februárban a Sun jelentése szerint ugyanezt a kifizetési rendszert alkalmazták Guy Ritchie filmrendező és Gordon Ramsay híres séf esetében is.

A leleplezések nagy felháborodást váltottak ki a közösségi médiában és a világjárvány közepette elég aggasztó helyzetet mutatnak a közpénzek felhasználásáról.

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Ezen a linken megteheted PayPal fiókkal és annak használata nélkül is! 
Köszönöm!
(SBG Buddha - VilagHelyzete)Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT