A nyugati gyógyszermaffia Joe Bident azon országok megbűntetésére szólította fel, melyek az olcsóbb vagy gyorsabb vakcinák irányába mozdultak el - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A nyugati gyógyszermaffia Joe Bident azon országok megbűntetésére szólította fel, melyek az olcsóbb vagy gyorsabb vakcinák irányába mozdultak el

Share This
A gyógyszermaffia előbújt és a vakcina-háború részeként megbüntetné azon országokat, akik nem az ő áruikat szerezték be és az olcsóbb vagy gyorsabb megoldások irányába mozdultak el.
Arra kérik az amerikai gyógyszergyártó cégek Joe Biden amerikai elnök adminisztrációját, hogy büntessék meg Magyarországot, Chilét, Kolumbiát, Indiát és a Dél-afrikai Köztársaságot, amiért ezek az országok a kifejezett engedélyük és hozzájárulásuk nélkül igyekeznek felgyorsítani a koronavírus elleni vakcinák gyártását – számolt be róla több nemzetközi médiaforrás.

Nem az emberélet a fontos, hanem a profit, hiszen az évszázad üzlete a világjárvány égisze alatt futó őrület!
A világ legnagyobb gyógyszergyártóit – köztük a Pfizert, a Gilead Sciences-t és a Johnson & Johnson cégeket is – képviselő, gyógyszerlobbistákat tömörítő szövetségek, a Biotechnológiai Innovációs Szervezet (BIO) és az Amerikai Gyógyszerkutatók és Gyógyszergyártók szövetsége (Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, PhRMA) elvileg több száz oldalnyi dokumentumot nyújtott be az amerikai kereskedelmi hivatalhoz, amelyben a gyógyszergyártók „alapvető szellemi tulajdonukkal” szembeni fenyegetésre igyekeznek felhívni a figyelmetszámolt be róla az amerikai The Intercept hírportál.

A gyógyszeripar emellett – a globálisan egyre sürgetőbb igény ellenére – élesen bírálta az oltási szabadalmak vagy a koronavírus elleni oltóanyag gyártásához szükséges technológiai ismeretek megosztására irányuló kísérleteket.

Az amerikai lap ezzel kapcsolatban megjegyzi:
bizonyos becslések szerint a világ népességének csupán 16 százalékát képviselő „gazdag országok” a koronavírus elleni vakcinák már több mint felét lekötötték a gyógyszergyártókkal kötött szerződésekben, a jelenlegi előrejelzések pedig azt mutatják, hogy a közepes jövedelmű országok és a fejlődő világ nagy része évekig nem fog hozzájutni a vírus terjedésének megállításához kulcsfontosságúnak tartott vakcinákhoz.

A késlekedés a lap szerint több millió emberéletbe kerülhet, miközben az elhúzódó járvány a globális gazdasági visszaesés súlyosbodásával fenyeget.

Erre válaszul több kormány is fontolóra vette a szellemi tulajdonra vonatkozó jogok ideiglenes figyelmen kívül hagyását annak érdekében, hogy a lehető legalacsonyabb költségen minél több oltóanyagot állítsanak elő, ez azonban nincs a gyógyszergyártók ínyére.

A BIO azzal érvelt a Washingtonban benyújtott dokumentumokban:
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
"A külföldi kormányok arra irányuló törekvése, hogy egyoldalúan határozzák meg a koronavírus elleni vakcinák árát és termelési ütemét, amerikai munkahelyeket és munkavállalókat veszélyeztet, és a tudományos előrelépéseket is gátolják."
A PhRMA azt kérte a Biden-adminisztrációtól, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel igyekezzen megvédeni a hagyományos szellemi jogokat, ezáltal pedig a vakcinagyártókat.

Szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: The Intercept / Great Game India
Fordította: Magyar Nemzet

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Ezen a linken megteheted PayPal fiókkal és annak használata nélkül is! 
Köszönöm!
(SBG Buddha - VilagHelyzete)

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽
Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT