Amerika csúcsgazdagjai 195 milliárd dollárral növelték vagyonukat Joe Biden első 100 napja alatt! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Amerika csúcsgazdagjai 195 milliárd dollárral növelték vagyonukat Joe Biden első 100 napja alatt!

Share This
Amerika csúcsgazdagjai 195 milliárd dollárral növelték vagyonukat Joe Biden első 100 napja alatt! - az RT News mai cikkét lefordítottam nektek.

Joe Biden amerikai elnök azt szeretné, hogy a leggazdagabb amerikaiak fizessék meg az adókból a rájuk eső részt, de kiderült, hogy ők lettek elnökségének egyik fő haszonélvezői.

A Bloomberg számításai szerint az Egyesült Államok 100 leggazdagabb emberének együttes vagyona 195 milliárd dollárral ugrott meg az egekbe Biden hivatalba lépése óta.

Megválasztása és beiktatása között 267 milliárd dollárral gyarapították vagyonukat, így november 4. óta összesen 461 milliárd dollárra nőtt a nyereségük.

A milliárdosok vagyonának növekedése Biden elnökségének első 100 napja alatt mintegy 20%-át teszi ki annak a pénzkészletnek, amelyet ezek a milliárdosok Trump beiktatása és a 2020-as választások között felhalmoztak. A Bloomberg adatai szerint ebben az időszakban 860 milliárd dollárral lettek gazdagabbak.
A nyereség nagyrészt a gazdaságot a koronaválság enyhítését célzó hatalmas ösztönző intézkedéseken alapul, amelyek részvénypiaci rallyt eredményeztek. A Trump által elfogadott trilliárdos intézkedéseken kívül Biden még egy 1,9 billió dolláros gazdaságélénkítő csomagot hagyott jóvá. Ez újabb lökést adott a részvényeknek, az S&P 500 és a Dow Jones indexek mintegy 10%-ot ugrottak Biden beiktatása óta.

A technológiai és e-kereskedelmi óriások, például az Amazon és a Facebook vezetői voltak a legnagyobb nyertesek, mind a világjárvány csúcsán, mind a legutóbbi tőzsdei rally során.

Az amerikai milliárdosok együttes nettó vagyona az elmúlt 13 hónapban 55%-kal emelkedett, elérve a 4,56 billió dollárt - derül ki az Institute for Policy Studies és az Americans for Tax Fairness (Amerikaiak az adóügyi igazságosságért) jelentéséből.

Biden azonban most azt akarja, hogy az amerikaiak leggazdagabb 1%-a és a vállalatok "fizessék meg a méltányos részüket" - mondta a hét elején.
"Dollármilliárdokat" akar a gazdaságba juttatni, és azt javasolja, hogy a 400 000 dollárt vagy annál többet keresők legfelső adókulcsát 39,6%-ra emeljék, és az évi 1 millió dollárnál többet keresők esetében emeljék meg a tőkenyereségadót. (Ford: SBG Buddha - VilagHelyzete)

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Ezen a linken megteheted PayPal fiókkal és annak használata nélkül is! 
Köszönöm!
(SBG Buddha - VilagHelyzete)


Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT