A Nyugat egy képzeletbeli, gonosz Kínát teremtett, hogy az emberek gyűlölhessék és féljenek tőle - láthatóan ez működik is! - RT News magyarul - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A Nyugat egy képzeletbeli, gonosz Kínát teremtett, hogy az emberek gyűlölhessék és féljenek tőle - láthatóan ez működik is! - RT News magyarul

Share This
A Nyugat egy képzeletbeli, gonosz Kínát teremtett, hogy az emberek gyűlölhessék és féljenek tőle - és láthatóan ez működik is! Gondolkodásra érdemes nagyon fontos cikk, ezért teljes egészében lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)
A nyugati rezsimek Sinofóbiával mossák az emberek agyát. Azt akarják, hogy egyszerre gyűlöljék és féljék Kínát, hogy hozzájáruljanak ők is a Kína-ellenes agresszióhoz. Ennek a célnak az elérése érdekében egy fiktív, Mordor-szerű Kínát hoztak létre.
Ha egy földönkívüli ma leszállna a Földre és elolvasná a nyugati média Kínáról szóló jelentéseit, egyértelmű következtetésre jutna: Kína egy mindenre kiterjedően és egyedülállóan gonosz nemzet.

Ok nélkül börtönbe zárja és megöli a civileket, mindenféle kegyetlenséget követ el a népével szemben (amely nyilvánvalóan mocskos és betegségeket terjeszt), népirtást követ el az etnikai kisebbségekkel szemben, megszállottan ellenőrzi az emberek gondolatait, halálos járványokat szabadít a világra, más nemzeteket megfélemlít és adósságcsapdába ejti őket és olyan nemzet, amelynek gonosz vezetői mind fanatikusok, a hatalom megszállottjai és a világ elpusztítására törnek.

Az idegeneknek megbocsátható lenne, ha azt feltételeznék, hogy minden gonoszság ezen a bolygón Kína (és talán Oroszország és Irán miatt van) - és az USA, bár nem tökéletes, mégis a jó erő, a globális őrangyal, a világot összetartó jóindulatú szuperhatalom. A világbéke és a nemzetközi szolidaritás egyetlen mozgatórugója, a gonosz kínai kommunista hordák elleni magányos bástya.

Amióta a kínai gazdasági reformok megkezdődtek és Kína elkezdett "felemelkedni", a nyugati média hatalmas propagandakampányt indított ellene. Minden egyes kínai lépést halálra vizsgáltak, minden rossz cselekedetet vagy hibát végtelenül kritizáltak, és minden eredményt többnyire figyelmen kívül hagytak vagy lekicsinyeltek.

Két tényező segít megmagyarázni ezt a sinofób gyűlöletkampányt. 
1. Az első a "beleegyezés előállításának" és a gyűlöletkeltésnek a szokásos politikája - a nyugati újságírás célja, különösen a Föld egyetlen olyan nemzetével szemben, amely képes szembeszállni az USA hegemóniájával.
2. A második az egyszerű, régi rasszizmus - a nyugati kultúra alappillére.

A középső királyság

Az USA a világegyetem központjának tekinti magát, a többi nemzet csupán körülötte kering és hódol neki. Amerika sokukat úgy kezeli, mint a csatlósait, vagy "szövetségeseit" és "partnereit", hogy a népszerű - bár pontatlan - terminológiát használjuk.
A globális és faji hegemónia fenntartása továbbra is az USA külpolitikájának központi eleme. Minden olyan sikeres fejlődési modell, amely nem engedelmeskedik a nyugati normáknak, nem tolerálható.

Így ma, amikor az USA egy újabb sikeres hatalmi központ kialakulását látja, pavlovi reakciója az erőszakos visszaszorítás. Mivel Kína túl sikeres, el kell nyomni.

Egy nem szövetséges nemzet, amely nem nyugati típusú "demokrácia", nem fejlődhet - sem technológiailag, sem pénzügyileg, és főleg nem katonailag. És mivel Kína még csak nem is fehér többségű nemzet, még inkább el kell nyomni.

Van azonban egy kis probléma: Kína nem olyan, mint Amerika.

Nem öl milliókat hamis ürüggyel, nem bombáz nemzeteket és azok kórházait és iskoláit, nem indít dróncsapásokat civilek ellen, nem sérti meg ismételten a nemzetközi jogot, miközben másokat kioktat, hogy kövessék azt, nincs birodalma más nemzetek vagyonának ellopására és felhalmozására - semmi olyat nem tesz, ami a Nyugatot gazdaggá és virágzóvá tette. Kína nagyrészt úgy lett gazdag, hogy a fentiek közül semmit sem tett.

Dr. Kína és Mr. Hyde

Mivel Kína nem olyan gonosz, mint a Nyugat, Kína egy alternatív, gonosz változatát kell létrehozni - egy tükörképet egy alternatív valóságban. A Nyugat aztán ebbe a képzeletbeli Kínába azt vetíthet, amit csak akar. Bármilyen gonoszsággal megvádolhatják a világon - ugyancsak képzeletbeli bizonyítékok alapján.

Ennek az alternatív Kínának a felépítéséhez hatalmas adag propagandára és hazugságokra van szükség - és az ölebként szolgáló nyugati média túlságosan is készségesen engedelmeskedik ennek.

Végül is az USA nem mondhatja ki nyíltan, hogy az amerikai hegemónia fenntartása érdekében el akarja pusztítani Kínát. Így hát hazudnak és összeesküvés-elméleteket terjesztenek. Az embereknek így sikeresen át lehet mosni az agyát, hogy gyűlöljék és féljék Kínát.

Amikor például az amerikai rezsim szankciókat alkalmaz a kínai vállalatokkal szemben, azt azzal a céllal teszi, hogy megőrizze a tisztességes versenyre képtelen nyugati vállalatok dominanciáját.

Ezt azonban nem lehet hangosan kimondani, mivel ez ellentétes az USA által rendszeresen hirdetett "szabad piaci" elvekkel. Ezért egy szalmabábut kell gyártani: azt, hogy a kínai vállalatok "nemzetbiztonsági fenyegetést" jelentenek, vagy olyan "hátsó ajtókat" tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a gonosz kínaiak számára, hogy Ön után szimatoljanak. Természetesen ehhez nincs szükség bizonyítékra; a média bizonyíték nélkül is felerősíti az amerikai retorikát. Elvégre Nyugaton a sajtószabadság magában foglalja a hazugság szabadságát is.

Kína "Egy Övezet - Egy Út" kezdeményezése egy másik kirívó példa.

Az IMF vagy a Világbank nyugati hitelei brutálisak és ragadozó jellegűek, és gyakran kemény visszafizetési feltételeket és szigorú megszorító intézkedéseket szabnak a fogadó országokra, ahol gyakran egyenesen csődöt okoznak. A kedvezményezett országoknak privatizálniuk kell gazdaságuk egyes részeit és át kell adniuk természeti erőforrásaikat. Így a nyugati propaganda felborult, 22-es csapdájába esett világában Kínát ragadozó hitelezéssel és "adósságcsapda-diplomáciával" vádolják.

Még az emberéleteket sem kímélik. A Pfizer, egy gonosz amerikai gyógyszergyár állítólag azt követelte, hogy a dél-amerikai országok adják át szuverén vagyonukat biztosítékként az életmentő koronavírus-vakcinákért cserébe.
Magyar cikk és videó erről:
A Pfizer katonai bázisokat kér a vakcináért cserébe és a mellékhatásokért nem vállal felelősséget - Leleplező riport magyarul

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Így, mintegy végszóra, Kínát azzal vádolják, hogy "vakcinadiplomáciát" folytat és kihasználja a kisebb nemzeteket.

Szuperhatalmi verseny

Amint sikerül igazolni, hogy Kína gonosz - és hogy Kína minden egyes cselekedete gonosz cselekedet -, az USA úgy festheti le magát, mint a jó, a jóindulatú szuperhatalom, amely a világ érdekében cselekszik. Ezt a "jó vs. rossz" kettősséget folyamatosan erősítik a sztereotip Kína-fóbiás megszállottak. Ezt a sablont alkalmazzák minden egyes Kínával kapcsolatos történetre, Hongkongtól a Huawei-ig.

És belép a rasszizmus. Ahogy a Nyugat látja, Kína a közmondásos "Másság" - lényegében egy más civilizáció, más normákkal - szinte egy másfajta ember. Ahogy Rudy Giuliani, "Amerika polgármestere" és egykori Trump-tanácsadó mondta egyszer, az emberi élet "nem ugyanazt jelenti" a kínaiaknak, mint a nyugatiaknak. Kevés amerikai bírálta megjegyzéseit. Sokan egyetértettek vele, titokban örültek, hogy hangosan kimondta, amit ők nem tudtak.

Ez nem rendhagyó eset. A rasszizmus az amerikai társadalom központi eleme és a sinofóbia mélyen gyökerezik az amerikai kultúrában és politikai döntéshozatalban. Maga a volt amerikai elnök is vég nélkül fütyülte a "kínai vírust" mindenkinek, aki csak meghallgatta. A cimborái sem voltak jobbak. Kiron Skinner (aki ironikus módon fekete bőrű; a sinofóbia Amerikában túlmutat a faji határokon), a Külügyminisztérium politikai tervezésért felelős akkori igazgatója nyíltan azt mondta, hogy ez az "első alkalom, hogy nem kaukázusi nagyhatalmi versenytársunk lesz", és hogy a Szovjetunióval folytatott korábbi hidegháború legalább "a nyugati családon belüli harc" volt. Nem meglepő módon a nyugati vállalati média nagyrészt figyelmen kívül hagyta megjegyzéseit.

Christopher Wray, az FBI igazgatója nemrég kijelentette, hogy Kína olyan fenyegetés, amely "az egész társadalomra kiterjedő" választ igényel. Ez szinte pontos mása volt a 19. századi propagandának, amely a kínaiakat gonosz hordákként ábrázolta, akik azért jönnek, hogy beszivárogjanak és elpusztítsák a tiszta, ártatlan nyugati társadalmakat.

A világjárvány ürügyén a nyugati média nyíltan Kínát hibáztatta a betegségért.

A konzervatívabb csatornák a "laboratóriumi szivárgás elméletére" vetemedtek és megvédték a "kínai vírus" kifejezés használatát, míg a liberálisabbak a jól bevált "kínai tekintélyelvűség" fogalmára összpontosítottak.


A New York Times azzal vádolta Kína "régi szokásait", a "titkolózást" és a "narratíva irányítását", hogy lelassítja a válaszlépéseket. A lap Kínára hárította a felelősséget, és megpróbálta elterelni a figyelmet a nyugati országok saját bűnös mulasztásáról a járványok megfékezésében. Pedig ha a "demokratikus" Nyugat átvette volna Kína "tekintélyelvű" módszereit, akkor ma nem kényszerültek volna térdre és nem küzdenének a visszatérő hullámokkal.

Kína hibáztatása volt a megküzdési mechanizmus; ma már több ember halt meg a vírus miatt csak a kaliforniai Orange megyében, mint egész Kínában. Ennyit a demokráciáról.

Ha mindezt kombináljuk a rendszeres Kína-fóbiás tudósításokkal, akkor kezd kialakulni egy állandó kép:
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
A barbár Kína egzisztenciális fenyegetést jelent a mi felvilágosult nyugati civilizációnkra.
A Kínai Kommunista Párt nem más, mint egy modern kori Fu Manchu, amely semmitől sem riad vissza, hogy elvegye a "szabadságunkat". A szovjetek és a muszlimok után most Kínán a sor, hogy betöltse a gonosztevő szerepét. Az ilyen képzeletbeli gazemberek hasznosak az amerikai rezsim számára, hogy eltereljék a prolik figyelmét a belpolitikai problémákról.

Egy világ háború nélkül

És itt rejlik az igazi ok, amiért gyűlölik Kínát. A Nyugat ma nem a kemény munkának vagy a kitartásnak köszönheti jólétét, hanem az évszázados imperializmusnak, gyarmatosításnak és vagyonfelhalmozásnak.

Kína azonban a szuperhatalommá válás útján van, anélkül, hogy ilyen atrocitásokat követne el. Ez az, ami igazán felbőszíti őket, elvégre a legtöbb gyűlölet gyökere az irigység.

Kína felemelkedése azt mutatja, hogy lehetséges egy alternatív, többpólusú világ, egy olyan világ, amelyet nem ostromolnak végtelen háborúk és népirtó szankciók, egy olyan világ, ahol a szegénység és az éhínség távoli emlék - egy olyan világ, ahol az emberek boldogan élhetnek anélkül, hogy attól kellene félniük, hogy egy szuperhatalom a bolygó másik feléről a feledés homályába bombázza őket, mert van valamijük, amit ő akar. És ezt az USA nem engedheti meg.

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Ezen a linken megteheted PayPal fiókkal és annak használata nélkül is! 
Köszönöm!
(SBG Buddha - VilagHelyzete)

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽


Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

1 megjegyzés:

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT