A határokon átnyúló utazásokhoz szükségesek lesznek a vakcina-útlevelek Európában, miközben az USA "nagyon közelről" vizsgálja a koncepciót, de azt ígéri, hogy "nem teszi kötelezővé" - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A határokon átnyúló utazásokhoz szükségesek lesznek a vakcina-útlevelek Európában, miközben az USA "nagyon közelről" vizsgálja a koncepciót, de azt ígéri, hogy "nem teszi kötelezővé"

Share This
A határokon átnyúló utazásokhoz szükségesek lesznek a vakcina-útlevelek Európában, miközben az USA "nagyon közelről" vizsgálja a koncepciót, de azt ígéri, hogy "nem teszi kötelezővé"
Görögország és Dánia elsőként vezette be az EU-n belüli utazásokhoz a vakcinaútlevelet, miközben a blokk szorgalmazza, hogy minden tagállam alkalmazza a rendszert és amerikai tisztviselők szerint az Egyesült Államok is fontolóra veszi az ötletet. (kicsit úgy tesznek, mintha nem lett volna meg már évekkel ezelőtt ez a terv.... - VilagHelyzete megj.)
A két ország pénteken külön sajtótájékoztatókon mutatta be az új igazolványokat, amelyeket Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök "az európai utazást megkönnyítő gyorsforgalmi útvonalnak" nevezett és amelyek segítenek "a szabad mozgás helyreállításában".

Míg néhány uniós állam, köztük Dánia, már bevezette saját belső oltási bizonyítványát, az új útlevelek az Európai Bizottság márciusi javaslatának megfelelően a határokon átnyúló utazásra is használhatók.

A görög és a dán útlevelet egy okostelefonos alkalmazáson keresztül kezelik, amely megmutatja a felhasználó oltási státuszát és azt, hogy mikor vizsgálták meg utoljára a koronavírusra. Mindkettő egy beolvasható QR-kódot is használ az információk gyors továbbítására, bár a papíralapú változatok is elérhetőek lesznek.

Az EU szorgalmazta, hogy mind a 27 tagállam 2021. július 1-ig fogadjon el egy, az egész EU-ra kiterjedő útlevelet és a múlt héten, a nyári idegenforgalmi szezon előtt elvben beleegyezett a tervbe. A kezdeményezésre azt követően került sor, hogy a blokk a világjárvány tetőpontján bevezetett utazási korlátozások enyhítésére szólított fel és azt javasolta, hogy a tagországok akkor engedjék be a külföldi látogatókat, ha azok teljes mértékben be vannak oltva.

Bár az Európai Parlamentnek még hivatalosan jóvá kell hagynia az útlevélrendszert, több ország máris lépéseket tett.

Görögország és Dánia mellett pénteken Írország is bejelentette, hogy július 19-ig tervezi a nemzetközi vakcina-útlevél elfogadását, míg az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata nemrég frissítette a határokon átnyúló utazásokhoz szükséges digitális útlevél-alkalmazását.

Az útlevelek az Európai Bizottság szerint az EU-n kívüli országokban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban is érvényesek lesznek.

Miközben az útlevelek egyre nagyobb teret nyernek Európában, az amerikai tisztviselők azt mondták, hogy a külföldi utazásokhoz is szemügyre veszik a koncepciót: Alejandro Mayorkas, a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) vezetője pénteken az ABC-nek azt mondta, hogy a Biden-kormányzat "nagyon alaposan megvizsgálja ezt".

A DHS szóvivője később azonban tisztázta, hogy nem lesz "szövetségi felhatalmazás" semmiféle oltási igazolványra, hozzátéve, hogy a kormány csak abban segítene az amerikaiaknak, hogy megfeleljenek a más országokba való beutazási követelményeknek.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Ez az, amire [Mayorkas] utalt - annak biztosítása, hogy minden amerikai utazó könnyedén teljesíteni tudja a várható külföldi beutazási követelményeket" - mondták.
A kormányzat tisztviselői korábban hangsúlyozták, hogy az Egyesült Államokon belüli utazásokra nem írnak elő szövetségi oltási útlevelet, mondván, hogy a Fehér Ház ehelyett a magánszektorban útleveleket fejlesztő vállalatokkal fog együttműködni, hogy szabványokat dolgozzanak ki a használatukra vonatkozóan. A Washington Post által márciusban megszerzett belső dokumentumok szerint azonban a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (Centers for Disease Control and Prevention) feladata, hogy segítsen eldönteni, mely szervezetek hitelesítsék és adják ki az igazolványokat.

A téma vitatottá vált az Egyesült Államokban, számos államban teljesen betiltották az "oltási útleveleket", egyesek drákói és a magánéletet veszélyeztető megoldásként ítélték el őket. Mások, mint például New York és Hawaii, már bevezették a használatukat.

Brüsszel eközben jelezte, hogy az elkövetkező hónapokban az EU-ba látogatni szándékozó amerikaiaknak valamilyen oltási bizonyítványra lehet szükségük, amelyhez igazolniuk kell, hogy a blokkban engedélyezett négy oltóanyag valamelyikével teljes mértékben beoltották őket. Ezek közül három az Egyesült Államokban is engedélyezett, kivéve az AstraZeneca oltását.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Az amerikaiak, amennyire én látom, az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinákat használnak" - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a New York Timesnak adott interjújában, megjegyezve, hogy "ez lehetővé tenné az EU-n belüli "szabad mozgást".
A miniszter asszony azonban nem adott határidőt arra vonatkozóan, hogy mikor kerül sor a beutazási szabályok kidolgozására, így nem világos, hogy az USA-ból érkező turizmus mikor térhet vissza komolyan.

Fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News
➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽


➽ Klaus Schwab már 2016-ban egy mikrochip formájában beültethető, 10 éven belül kötelező globális egészségügyi igazolványt szorgalmazott


➽ Dr. Reiner Fullmich: NÜRNBERG 2021 - Több ezer orvos és kutató jogi eljárást indít a világjárvány létrehozása és intézkedései ellen emberiség elleni bűncselekmények miatt

➽ A CDC-nek vizsgálatot kell indítani, mivel egy újabb 4 gyermekes, 35 éves anyuka belehalt a Johnson & Johnson vakcinába 11 nappal az oltás után


➽ Fasizmus újratöltve – Klaus Schwab, eugenisták - Világjárvánnyal ismétli magát a történelem - Megdöbbentően fontos igazságok az interjúban!

➽ STERN címlap: A Globális Vakcinakartell világvallássá teszi az oltásban való hit dogmáját és eretnekké a kérdéseket feltevőket!

➽ COVID-19 lett az új vallás és a maszk az új kereszt a Tudatlanság Birodalmában

➽ Az oltásipari lobbi ellenére az emberek többségének esze ágában sincs beoltatni magát a Covid-vakcinával - mutatják a közvéleménykutatások

➽ Hogyan lehetne a lakosságot a Covid-oltásra rávenni és beprogramozni - erre irányuló kísérletet folytat a Yale Egyetem

► Milyen jövőt szőnek a "Nagy Reset" háttérhatalmi bábjai? - Az RT News friss cikkben sorra veszi, mire számíthatunk 2021-ben a "nagy újraindítás" terv évekkel ezelőtt megtervezett forgatókönyve szerint.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT