A CO2-kibocsátás csökkentése: Avagy miért beszél Joe Biden állandóan hülyeségeket (miközben ezt nagyon is jól tudja) - Valeur Actuelle magyarul - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A CO2-kibocsátás csökkentése: Avagy miért beszél Joe Biden állandóan hülyeségeket (miközben ezt nagyon is jól tudja) - Valeur Actuelle magyarul

Share This
A CO2-kibocsátás csökkentése: Avagy miért beszél Joe Biden állandóan hülyeségeket (miközben ezt nagyon is jól tudja) - Erről írt cikket a Valeur Actuelle, amit lefordítottam teljes egészében számotokra.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Mivel ez volt a legegyszerűbb dolog, amivel elődje sikereit ellensúlyozhatta, Joe Biden bejelentette, hogy az Egyesült Államok visszatér a Párizsi Klíma-Megállapodáshoz, és ismét harcba száll az üvegházhatású gázok kibocsátása ellen. Mindez persze egy demagóg bohózat és a meghirdetett célok elérésére egyáltalán nincs esély"- mondja Samuel Furfari, a brüsszeli szabadegyetem energiaügyi geopolitika professzora, az Énergie szerzője.
Holnap minden meg fog változni? Aligha! 
Az amerikai elnök ezt nagyon jól tudja; méltányos lenne, ha a nyilvánosság is tudná.

Joe Biden ígéretet tett a választási kampányában és beiktatásának napján be is tartotta:
az Egyesült Államok ismét csatlakozott a párizsi megállapodáshoz. Biden a CO2-kibocsátás csökkentésének misszionáriusa kíván lenni. Most személyesen hívta meg a legtöbb CO2-t kibocsátó országok mintegy 40 vezetőjét egy virtuális konferenciára.
Az április 22-i dátumot nem véletlenül választották: ez a "Föld Nemzetközi Napja", amit az ENSZ 2009-ben, Evo Morales, Bolívia volt elnöke és Pachamama földistennő imádója javaslatára - akinek hivatalosan is feláldozott egy lámát - az ENSZ 2009. évi közfelkiáltással rendelt el.

Biden tehát nem csak azoknak a vállalatoknak ajánlja fel ígéreteit, amelyek a zöld energia állami támogatásából részesülnek (az Egyesült Államokban és az EU-ban), hanem a mélyökológusoknak is.
Most a szavakról a tettekre kell áttérnie.

Biden meg akarja menteni a novemberre tervezett COP-26-ot Glasgow-ban. Mentsük meg, mert szinte biztos, hogy a környezetvédelmi nem kormányzati szervezetek találkozója, akárcsak az elődei, haszontalan lesz, mivel a CO2 -kibocsátás folyamatosan növekszik.

Kicsinyes számítások, manipulációk és extravaganciák

Boris Johnson is az "ő" saját csúcstalálkozóját akarja. Barátnője - Carrie Symonds, egy ismert környezetvédő - ösztönzésére már régóta pragmatikus liberálisnak mutatja magát és most azt állítja, hogy példamutató a CO2-kibocsátás elleni küzdelemben, míg korábban sokkal megfontoltabb volt. Ígéretet tett arra, hogy 2035-re az 1990-es szinthez képest 78%-kal csökkenti az Egyesült Királyság kibocsátását.
Ez nagy feladat, tekintve, hogy 1990 óta a kibocsátás évente csak 1,2%-kal csökkent, míg ő évi 5,6%-ot ígér. Csak a naivak hihetnek ilyen extravagáns javaslatokban.

Megjegyezzük, hogy ugyanez igaz az EU-ra is.

Az Európai Unió most megerősítette, hogy 2030-ig "legalább 55%-kal", azaz évente 6,1%-kal kívánja csökkenteni kibocsátását, miközben 1990 óta csak 19%-kal, azaz 0,7%-kal sikerült csökkentenie évente. Hogyan tudnánk kilencszer jobban teljesíteni, ha azt, ami könnyű volt, már elértük?

Joe Biden aligha kevésbé ambiciózus a végső célt illetően (50% 2030-ban), de ő a legvakmerőbb: az Egyesült Államok 1990-ben 4970 millió tonna (Mt) CO2-t bocsátott ki, 2019-ben pedig 4965 Mt-ot (!). Azt állítja, hogy 29 éven át évi 0%-os csökkentésről évi 5,6%-ra emelkedik. Van egy további manipuláció: míg az EU mindent megtesz azért, hogy 1990-et használja bázisévként (egyszerűen az 1992-es Föld-csúcshoz legközelebbi "kerek" évet), addig az USA - Japánhoz és sok más országhoz hasonlóan - olyan évet választott, amely jobban megfelel neki. Biden 50 százalékos csökkentést akar, de 2005-től, nem pedig 1990-től. Ez nem triviális, mert 2 940 millió tonna kibocsátást céloz meg; de az 1990-es kibocsátás 50%-a 2 485 millió tonnát jelentett volna; a különbség Franciaország kibocsátásának másfélszeresével egyenlő.

És a lakosság hallgat az ilyen eltévelyedések és manipulációk előtt!

John Kerry, az amerikai kormány klímavédelmi főnöke akkor volt ésszerű, amikor Biden az Egyesült Államok alelnöke volt. Ő volt az, aki azt követelte, hogy a Párizsi Megállapodásban szereplő CO₂-kibocsátáscsökkentési célok kötelező jellegét ("shall/devra") töröljék, és helyette feltételes ("should/devra/ kellene") legyen.

A COP-21 előkészítése során világossá tette az európaiak számára, hogy szó sem lehet arról, hogy kötelező erejű intézkedések bevezetésével próbáljanak meg belevágni, ahogyan azt Kiotóban (COP-3) vagy Koppenhágában (COP-15) tették. Ezért a célok önkéntesek, ahogy a referenciaév is, amint azt az imént láttuk.
above-the-law
Végső soron ez azt jelenti, hogy az államok azt tehetnek vagy nem tehetnek, amit akarnak. Mit fog Kerry találni, hogy reális maradjon, miközben Biden folytathatja propagandáját?
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Joe Biden és az EU vezetőinek döntései egyáltalán nem fognak változtatni a globális CO2-kibocsátás növekedésén, de komoly következményei lesznek a gazdaságunkra nézve, mivel rosszul fogjuk elkölteni a közpénzeket."
Eközben Kína és India, sok ázsiai országhoz hasonlóan, tovább növeli a saját termelését.

Tudják, hogy nem lesznek képesek társadalmi-gazdasági felzárkózásra a legolcsóbb energiaforrások felhasználása nélkül, ahogyan azt az USA és az EU tette előttük. Egy indiai egy hatodannyi energiát fogyaszt, mint egy európai.

Aggódni fognak a CO2-kibocsátás miatt, hogy a kibocsátásellenes lovag kedvében járjanak?

Különösen azért, mert India geopolitikai szempontból nem akarja, hogy Kína egypólusú Ázsiát vezessen. Sem India, sem Kína nem fogja feláldozni magát a kibocsátás csökkentésével. Ehelyett szénhidrogént, szenet és még az EU-ban tabuvá vált atomenergiát is felhasználják majd. Az európai intézmények továbbra is tétováznak ezzel az energiával kapcsolatban, miközben a Bizottság Közös Kutatóközpontja egy március 30-i jelentésében nem követi a Bizottság első alelnökének nukleáris energiaellenes álláspontját.

Joe Biden és az EU vezetőinek döntései egyáltalán nem fognak változtatni a globális CO2-kibocsátás növekedésén, de súlyos következményekkel járnak a gazdaságunkra nézve, mivel olyan közpénzeket fogunk elherdálni, amelyekkel nem is rendelkezünk.

Az ipari lobbisták kihasználják majd a váratlanul érkező hatást, és mélyen belemártják a kezüket a támogatásokba, amelyeket a jövő generációinak kell majd visszafizetniük. És a közvélemény, őszintén szólva, hálás, hogy kirabolják őket, mert azt hiszik, hogy ez "megmenti a bolygót"!

Mindezek az emberek makacsul nem hajlandók tanulni az energiapolitika történelméből.

Az arab-muszlim országok által előidézett 1973-as válság óta mindent megpróbáltunk, hogy olaj nélkül éljünk, de még mindig az energiafogyasztásunk több mint egyharmadát, és a közlekedés fogyasztásának közel 95%-át teszi ki. Ez azonban nem azért van, mert nem próbálkozunk megoldásokkal - vagy akár nem erőltetjük őket.

Ez idő alatt a szénfogyasztás 245%-kal nőtt. Míg az 1992-es ENSZ-egyezmény a CO2-kibocsátás csökkentését ígérte, addig az 58%-kal nőtt. Valójában az energia területén sok a beszéd. Mivel azonban az embereknek táplálkozniuk, dolgozniuk és egészségügyi ellátást igénybe venniük kell, az energiafogyasztás 1973 és 2019 között 238 exajoule-ról (EJ) 584 EJ-re nőtt, ami szintén 245%-os növekedést jelent. És ez nem fog megállni. A CO2-kibocsátás sem.

Szégyen, hogy Joe Biden is csatlakozik azon politikusok hosszú listájához, akik olyasmit ígértek és ígérnek, ami elérhetetlen.

A teljes cikket franciáról fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete


Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Ezen a linken megteheted PayPal fiókkal és annak használata nélkül is! 
Köszönöm!
(SBG Buddha - VilagHelyzete)

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek: ➽Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

VilagHelyzete%2B-%2Bqrcode
Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT