Kelet-Európa a Covid-19 elleni harcban messze megverte a Nyugatot, mely képtelen ezt elismerni felsőbbrendűségi komplexusa miatt - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Kelet-Európa a Covid-19 elleni harcban messze megverte a Nyugatot, mely képtelen ezt elismerni felsőbbrendűségi komplexusa miatt

Share This


Kelet-Európa messze megverte a Nyugatot a Covid-19 elleni harcban, de a Nyugat a hidegháború óta meglévő felsőbbrendűségú komplexusa miatt képtelen ezt beismerni.
A számok viszont magukért beszélnek és a védekezés hatékonysága is. - erről ír az RT News, melynek cikkét fontosnak éreztem lefordítani nektek teljes egészében. (SBG Buddha - VilagHelyzete)Európa újra élesen kettévált, de most nem egy FAL osztja ketté.Ha 1 millió főre vetítjük a Covid-19 miatt bekövetkező halálesetek számát, akkor április 22-i adatok szerint éles határt és különbséget fedezhetünk fel.

Belgium áll a legrosszabb helyen 525.12 haláleset 1 millió főre.
Utána következnek Spanyolország (445.49), Olaszország (407.87), Franciaország (310.45), Egyesült Királyság (261.37), Hollandia (227.26), Svájc (173.54), Svédország (173.33), és aztán Írország (150.41). Észrevettek valamit? - kérdezi a cikk. Mind egytől egyig nyugat-európai államok.

Lentebb kell görgetnünk, hogy megtaláljunk olyan országokat,mint
- Románia 25.57 haláleset 1 millió főre vetítve. Magyarország 23.03; Csehország 18.92; Szerbia 17.9; Horvátország 11.74; Lengyelország 10.6; Bulgária 7.02; Fehéroroszország 5.8; Litvánia 4.67; Ukrajna 3.61; Ororszország 3.16; Albánia 2.87; és Szlovákia 2.57.


Hogyan magyarázhatjuk ezt az új európai megosztottságot? Nos, egyértelmű, hogy a földrajz szerepet játszott. A Covid-19 terjedésének fő mozgatórugója a népességmozgás és különösen a nemzetközi légi utazás. Több ember látogat Nyugat-Európába, mint Keletre.

A Covid-19 pontosan a felturbózott globalizáció vírusának tekinthető, a nyugat-európai országok pedig jócskán globalistábbak, mint a keleti országok. Sőt, rendkívül sűrűn lakottak néhány nagyon nagy városban, amit a vírus kifejezetten kedvel, mivel lehetővé teszi gyorsabb elterjedését.

És bár Kelet -Európának számos földrajzi előnye van, ez csak a történet egy részét jelenti: A kelet-európai kormányok általában józan észt mutatnak a legtöbb nyugati társukkal ellentétben. Gyorsan megtették a legnyilvánvalóbb dolgot, amit meg kell tenni: bezárták a határokat.
Március 12-én Csehország rendkívüli állapotot hirdetett és 15 új országból, az új koronavírus által sújtott országokból tiltotta meg a beutazást, köztük Iránból, Olaszországból, Kínából és az Egyesült Királyságból.

Ugyanezen a napon Szlovákia bezárta a határait a nem állampolgárok számára és kötelező karantént vezetett be a külföldről visszatérő személyek számára.
Lengyelország március 15-én bezárta a határait és egy nappal később Magyarország követte ezt.
Oroszország és Kína pedig távol-keleti határait már január vége óta zárva tartja.Hasonlítsuk össze azt a döntési képességet, amellyel a kelet-európai országok határozottan képviseltek, a nyugati tétovázással szemben! Emmanuel Macron francia elnök még március 12-én is azt hangoztatta:


„Ennek a vírusnak nincs útlevele”

és ellenezte a határok lezárását. (És tegyük hozzá, hogy mind az Európai Unió brüsszeli vezetése, mind a WHO a határok nyitvatartására szólított fel! )


Ahogy akkoriban írtuk és beszéltük a nem főáramú médiában, a liberális ideológiát és a globalizmus védelmét már megint az egészség és biztonság elé helyezték.
A kelet-európai országok helyesen tették meg a határok bezárását és a szigorú karantén intézkedések bevezetését.Általában gyorsabban cselekedtek, mint a nyugati társaik. Ebben a kormányzási kultúra is kétségkívül szerepet játszik.Az 1990-es években több évet éltem Magyarországon és lenyűgözött az, amit „adminisztratív osztálynak” hívok.
Az emberek, akik a kormányzati szerveknél dolgoznak, a köztisztviselők, a régi kommunista „bürokrácia”, ha úgy tetszik, nagyon is kompetensek voltak és szakértelemmel rendelkeznek. Elvégezték és végrehajtották a munkát minimális zavar mellett.

A hatékony adminisztráció és a magas szintű általános és műszaki oktatás miatt oly sok szempontból a kelet-európai országokat valóban jobban vezetik, mint a nyugati országokat! Különösen ha Nagy-Britanniára gondolunk, ahol az inkompetencia úgy tűnik, nagyon túlsúlyban van.

Azok az országok, ahol régebben volt egy „ötéves terv” nevezetű politikai kultúra, nem meglepő módon jobban tervezik az életet, mint azokban az országokban, ahol nem volt ilyen. Vagy, ahogy a régi mondás is mondja, ha nem sikerül megtervezned, akkor lényegében a kudarcot tervezed.De emelett olyan egészségügyi tényezők is felmerültek, melyek azt mutatják, hogy a BCG tuberkulózis elleni oltás védekező hatással lehet a Covid-19 ellen.

A volt szocialista országokban az 1950-es évek óta kötelező lett a TBC elleni oltás

Ezzel szemben az USA-ban és Olaszországban soha nem volt univerzális BCG-program, míg Spanyolországnak sincs ilyen programja egyáltalán, a szomszédos Portugáliában viszont továbbra is van, és ott csak 1 millió főre vetítve 74,11 Covid-19 halálos haláleset történt, összehasonlítva a szomszédos Spanyolország 455,49-es számával.


A valóság és az élesen eltérő eredmények miatt a Nyugat nem hajlandó elismerni a kelet-európai teljesítményeket.


Hétfő este tettem egy próbát és Twitteren írtam, hogy Magyarországon kevesebb mint 220 halálos áldozatot okozott a Covid-19, szemben az Egyesült Királyság 16 000 halálával. Bármely objektív értékelés szerint Magyarország jobban teljesített, mint az Egyesült Királyság.
A kommentek és reakciók önmagukért beszélnek, de
a tipikus balliberális, globalista lózungokat tartalmazták, melyeknek a valóságtól fényévekre állnak, csak ideológiai szólamokatt, az elültetett baromságokat tartalmazzák Orbánról, a fasizmusról és arról, hogy akkor ezek szerint valamit csak jól csinálnak ezek a "nacionalisták" és populisták...
Egy bizonyos típusú, magát felsőbbrendűnek tartó nyugati számára a kelet-európai kormányok soha nem tudnak semmi jót tenni. 


Elég agymosott egy helyzet, de ők ebben élnek.

A kettős mrécéről írtam éppen a napokban magyarul az Alternatív Hírek.com oldalon és ez pontosan ugyanezt tükrözi:


A drákói Covid-19 lezárások Európa nyugati részén „ésszerűek” és a rendõrségi-katonai fellépés már éppen mérséklõdik, EZZEL SZEMBEN a drákói Covid-19 lezárások Európa keleti részén pedig bizonyítékként szolgálnak arra, hogy ezeket az országokat márpedig „diktátorok” irányítják és a "tekintélyelvű autoriter rendszereknek" hosszú hagyományaik vannak.Ez a nyugati beteg kettős mérce és a valóság, az eredmények és szó szerint az igazság tagadása. 


Ideje lenne, hogy a hidegháború gondolkodásmódjával és csőlátással rendelkező nyugat kicsit több alázatot mutasson! Mert ha a Covid-19 elleni védekezést nézzük, nagyon úgy néz ki, hogy a kelet-európai vezetők jobban szolgálták lakosságuk érdekeit, mint "a fejlett nyugati kormányok".
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News
Kissinger szerint a globális VILÁGKORMÁNY a megoldás, mert még az USA sem tudja legyőzni a CoViD-19-et egyedül

Globális kormányzásra és világkormányra szólít fel az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnöke a világjárvány kapcsán!PROBLEM - REACTION - SOLUTION - A manipuláció alapképlete mindig működik! Globálisan is!

A koronavírus a kapitalizmus végét fogja jelenteni? Ahogy a pestisjárvány is lázadásokat és egy teljesen új korszakot indított el. (Al-Jazeera)

Ezen 2019-es belső kormányzati szimuláció szerint 7 millió amerikai kerül kórházba világjárványban és fél millió belehalElutasította az ENSZ az orosz javaslatot, mely az országok elleni szankciók feloldását kérte a világjárvány elleni küzdelemben
Elképesztő kettős mércével tudósít a globalista média a brit és az orosz járványintézkedésekről
"A WHO felelőtlen viselkedése vitathatatlan! Nevezzék át nyugodtan Kínai Egészségügyi Szervezetnek!" - mondta Japán alelnöke
A világjárványról az Elit Madonnán keresztül már a 2019-es Eurovízión üzent és figyelmeztetett az "Új Világra"


◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT