"Barátok nem így bánnak a barátokkal." - Amerikai szenátorok Szaúd-Arábiát vádolják az amerikai olajcégek elleni háborúval - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Barátok nem így bánnak a barátokkal." - Amerikai szenátorok Szaúd-Arábiát vádolják az amerikai olajcégek elleni háborúval

Share This


„A barátok nem így bánnak a barátokkal”: Az amerikai szenátorok Szaúd-Arábiát vádolják azzal, hogy háborút folytat az amerikai olajcégek ellen.


Szombaton 2 órás telefonbeszélgetésben figyelmeztették a szaúdiakai amerikai szenátorok.


Miközben nagyra értékeljük, hogy megtették az első lépést az általuk előidézett probléma megoldása felé, a szaúdiak több mint egy hónapon át háborút vívtak az amerikai olajgyártókkal szemben, amíg mi csapatainkkal védtük az övéiket" - mondta Cramer, észak-dakotai szenátor. A két republikánus szenátor, Cramer (Észak-Dakota) és Sullivan (Alaszka) nyújtotta be még március végén azt a törvénytervezetet, hogy minden amerikai haderőt és felszerelést vonjanak ki Szaúd-Arábiából. Ezzel próbálták rávenni a szaúdi diktatúrát, hogy vessen véget az olajár-háborúnak.


Barátok nem így bánnak a barátokkal. Az akciójuk megbocsáthatatlan és nem is lesz elfelejtve. Szaúd-Arábia következő lépései fogják meghatározni azt, hogy megmenthető-e még stratégiai partnerségünk."

- tették hozzá az amerikaiak a szaúdi energiaügyi miniszter Abdulaziz bin Salman herceggel, Khalid bin Salman védelmi miniszterhelyettessel és a szaúdiak USA-ba delegált nagykövetével, Princess Reema bint Bandar bin Sultan-nal folytatott tárgyalás után.


A cselekedet hangosabb a szónál. A Királyságnak fenntartható és konkrét lépéseket kell tennie az olajtermelés jelentős csökkentése érdekében, és ezt hamarosan meg kell tennie ” - figyelmeztettek az amerikaiak.
Cramer és Sullivan leszögezte, hogy Rijád azon döntése, hogy a termelést több mint 12 millió hordóra növeli, „jelentősen súlyosbította a globális energiapiacok zavarát”, növelve a koronavírus világjárvány okozta károkat.
Eközben a texasi Ted Cruz szenátor, aki szintén részt vett a beszélgetésben, azzal vádolta Rijádot, hogy az megpróbálta kicsinálni a texasi olajtermelőket a piac elárasztásával.


Ha úgy akarsz viselkedni, mint egy ellenség, akkor úgy is kezelünk, mint az ellenségünk" - mondta a Dallas Morning Newsnak.
Véleménye szerint Oroszország a Szaúd-Arábiával együtt a problémákért is felelős, míg Mexikót nem szabad az együttműködés hiányáért hibáztatni. 
Nem Mexikó indította el az amerikai gyártókkal szembeni gazdasági támadást. Oroszország és Szaúd-Arábia ... próbálta kiaknázni ezt a világjárványt." - mondta.

Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News

◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT