Megbukik vagy átmegy? Joe Biden 2021-es bizonyítványa és teljesítménye részletes indoklással - Robert Bridge cikke magyarul - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Megbukik vagy átmegy? Joe Biden 2021-es bizonyítványa és teljesítménye részletes indoklással - Robert Bridge cikke magyarul

Share This
Megbukik vagy átmegy? Joe Biden 2021-es bizonyítványa.

Nagy remények és elvárások közepette kezdte meg első évét a Fehér Házban, de Joe nem csak, hogy nem hozta a kívánt eredményeket, de fennáll a veszélye, hogy teljesen kibukik Washingtonból.


Írta: Robert Bridge
Robert Bridge amerikai író és újságíró. A "Midnight in the American Empire" (Éjfél az amerikai birodalomban, Hogyan rombolják le a vállalatok és politikai kiszolgálóik az amerikai álmot) című könyv szerzője. @Robert_Bridge

Kedves választópolgárok, az alábbiakban Joe Biden 2021-es osztályzatainak összeállítása következik, tantárgyakra lebontva, majd az én megjegyzéseim következnek. 
Az elvárt és a tényleges osztályzat is szerepel. 
Osztályzatok: Az USA-ban A, B, C, D, E, F közül kapnak jegyet a diákok, az A a legjobb és az F, mint fail, a legrosszabb. Sok helyen adnak a betűk mellé még jeleket, A+ vagy C-, ami nálunk mondjuk a "3 alá" -nak felel meg. (VilagHelyzete megj)
📌 GAZDASÁGTAN 101
Várható osztályzat: B

Tényleges osztályzat: D

Megjegyzés: Joe elég régóta van Washingtonban ahhoz, hogy ismerje a politikai siker axiómáját, amelyet James Carville, Bill Clinton 1992-es elnökválasztási kampányának stratégája fogalmazott meg tömören: 
"A gazdaság a lényeg, te hülye." 

Sajnálom, hogy azt kell mondanom, hogy Joe bizonyára több ilyen kritikus előadás alatt is elbóbiskolt.

A tékozló fiú, a sok korai ígéret ellenére, máris "túlszárnyalta" kortársát, Jimmy Cartert ("1977-es évfolyam") abban, hogy az első ciklusuk során a legalacsonyabb nettó gazdasági minősítéssel rendelkezik minden vezető közül. 

Jimmy Carter -8-as gazdasági elfogadottsági mutatója volt a legalacsonyabb, mielőtt Joe felmentette volna Jimmyt a régóta fennálló rekordja alól a kiemelkedő -13-as értékkel. 

Mint sejthető, ez nem kis teljesítmény volt, tekintve, hogy Cartert a politikai katasztrófa négy lovasa, nevezetesen a kétszámjegyű infláció, a magas kamatlábak, a gázhiány és a lassú gazdasági növekedés űzte ki a Fehér Házból. Ismerősen hangzik? Nem jó jel, hogy az amerikai fogyasztók már most érzik Biden sajátos gazdaságpolitikájának pusztítását a bőrükön..

A készlethiány közepette egy kenyér, amely évekig 1,49 dollárba került, mostanra 2,69 dollárra emelkedett, ami 81%-os növekedést jelent. Ez az amerikai gazdaság más ágazataira is vonatkozik, ahol az ellátási lánc megszakadásai közepette a boltok polcain tapasztalható hiányok aggasztó tendenciákká válnak, különösen az úgynevezett "sötét tél" lassan ránk szakadó közeledtével. Csak remélni tudjuk, hogy Joe minden amerikai érdekében a közeljövőben sokkal komolyabban kezdi venni a gazdasági leckéit. 
📌 LOGIKA 101
Várható osztályzat: C

Tényleges osztályzat: D-

Megjegyzés: Joe megmagyarázhatatlanul hajlamos arra, hogy elődje, a hírhedt osztálybohóc, Donald J. Trump néhány népszerűbb politikáját megszüntesse, méghozzá a legzavaróbb magyarázatokkal.

Első példa: az 1200 mérföld hosszú Keystone XL csővezeték, amely napi 830 000 hordó nyersolajat szállított volna a kanadai Albertából az Öböl-menti amerikai finomítókba. 

Ez az ambiciózus projekt, amelyet a narancsos ember ezüsttálcán nyújtott át Bidennek, több tízezer jól fizető munkahelyet teremtett volna az olajiparban. Emellett meggyógyította volna Sam bácsit a közel-keleti olajfüggőségéből, nem is beszélve azokról a katonai kalandokról, amelyeket ez a bonyolult kapcsolat az évtizedek során eredményezett. 

Biden azonban, elnökként egyik első bohóckodásában, egyetlen önkényes tollvonással törölte a projektet. Az elhamarkodott döntést elsősorban az "éghajlatváltozással" indokolták, ami furcsa, tekintve, hogy az USA még mindig az OPEC importjától függ, amely az óceánon keresztül történő hosszadalmas teherszállítással történik, amely hatalmas mennyiségű szén-dioxidot juttat a légkörbe.

Joe-nak megvolt az arany lehetősége arra, hogy megbízható és helyi energiaforrást biztosítson az amerikaiaknak, anélkül, hogy veszélyeztetné az amerikai hadsereg életét külföldön, ám ő ezt nem tudta teljesíteni. 

Még három éve van arra, hogy kijavítsa ezt a súlyos hibát, és visszafordítson egy újabb bukást.
📌 ZENE
Várható osztályzat: C

Tényleges osztályzat: A+

Megjegyzés: Joe iskolai eredményeit és jövőbeli kilátásait tekintve szerencsére nincs minden veszve. A fürge fiú mindenkit meglepett itt az amerikai fővárosban azzal, hogy figyelemre méltó képességeket mutatott egy olyan területen, ahol csak a legjobbak jeleskednek. Igen, Amerika tehetséges Joe Biden! Tehetséges utóda egymaga adta a lelki ihletet az év egyik legnagyobb pop szóló slágeréhez, amely a 45. helyen debütált az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistán a 2021. október 30-án véget ért héten. Igaz, a dalszöveg kicsit profánabb, mint ahogy azt a gondozói szeretnék, és a cím kiválthat némi vitát a cancel (eltörlés)-kultúrában, de ne tévedjünk, Joe-nak megvan a hitelesítője ahhoz, hogy viharral vegye be a zeneipart. 
Hajrá, Brandon!

📌 TÖRVÉNY ÉS REND - LAW & ORDER
Várható osztályzat: D

Tényleges osztályzat: F

Megjegyzés: Joe sajnálatos módon sokkal kevesebb képességet mutat a büntetés-elméletben, mint amennyit a szórakoztatás területén. Talán ez a művészi és szabadságszerető oldaláról árulkodik, csak nem tudjuk. 

Azt azonban biztosan állíthatjuk, hogy Joe az utóbbi időben rossz társaságba keveredett Washington DC-ben. Az osztályába járó fiatal radikális progresszívek egy csoportja, akik a The Squad névre hallgatnak, kitörölhetetlen nyomot hagyott a gyengéd elméjében. 
Kétes befolyásuknak köszönhetően Joe-t elhitették vele, hogy az ország minden egyes problémája könnyen visszavezethető a "rendszerszintű rasszizmusra".

Ebben a szűk és csonka világképben a kisebbségek ki vannak szolgáltatva a sajnálatra méltó "fehér felsőbbrendűségi" trogloditáknak (más néven "Trump-szurkolóknak"), akik számára az amerikai oktatási rendszeren belül egy egész antológiát szerkesztettek, melynek neve: "kritikai fajelmélet". 

Ironikus módon, annak ellenére, hogy Joe támogatta az 1994-es erőszakos bűnözés elleni és bűnüldözési törvényt, mint a bűnözés megállításának módját, felkarolta ezeket a félkész ötleteket. 

Ez azt eredményezte, hogy néhány "rasszista" rendőrtisztet leváltottak a szolgálatukból a névre szóló jelvényekkel felfegyverzett szociális munkások, miközben a "zúzz és rabolj" flashmobok tagjai büntetlenül fosztogatnak és lopnak, tudván, hogy a liberális, Soros által támogatott kerületi ügyészek nem fogják őket felelősségre vonni. 

Ez mind az "új norma" része, bármennyire is pszichotikus. 

Ennek eredményeképpen a gyilkosságok száma az egekbe szökött; egy tucat amerikai város - egyébként mindegyiket demokraták vezetik - most döntött rekordot az éves gyilkosságok számát tekintve. 

Joe-nak mindenkinél jobban meg kellene értenie, hogy a bűnözéssel szembeni engedékenységgel nem lehet az osztályelsőséget megszerezni. Valójában az utolsó helyre kerülünk, és a félidős választások közeledtével ez aggodalomra adhat okot.  
📌 KÜLKAPCSOLATOK
Várható osztályzat: C

Tényleges osztályzat: F

Megjegyzés: Alig egy éve, hogy Joe hivatalában van, Washington helyzete a világszínpadon már nem is lehetne bizonytalanabb. Ahelyett, hogy megpróbálta volna ápolni a kapcsolatokat a világ legalább egyik nagy katonai hatalmával, Oroszországgal vagy Kínával, a Biden-féle Fehér Ház egyszerre mindkettőt elidegenítette magától. Nevezzük megérzésnek, de Sun-Tzu, a kínai katonai stratéga valószínűleg nem helyeselné ezt.
📌 EGÉSZSÉGÜGY
Várható osztályzat: A+

Tényleges osztályzat: D

Megjegyzés: Az elsődleges oka annak, hogy Joe ebben a témában ennyire elmaradt az elvárásoktól, az illegális bevándorláshoz és a Covid-járványhoz kapcsolódik, amelyek egy gonosz koktélt alkotnak. 

Biden nagyrészt azzal az ígéretével került hatalomra, hogy legyőzi a Covid-járványt és visszaadja Amerikának a józanság látszatát. 

Mivel azonban a Demokrata Pártról beszélünk, és annak eredendő vonzódásáról az autoriter uralomhoz, nem meglepő, hogy a józanság frontján szánalmasan elbukott. 

Miközben a szabályokat (maszkok, kötelező védőoltások, elkülönítés) az egész országban elrendelik, a Fehér Ház szélesre tárta az USA és Mexikó határát, nemcsak a Rio Grandétól délre érkező illegális migránsok előtt, hanem minden olyan halálos vírus előtt is, amely akadálytalanul szeretne bejutni az Egyesült Államokba. Függetlenül attól, hogy ki hogyan viszonyul a szegényekhez és a nincstelenekhez, még a legelszántabb liberálisnak is el kell ismernie, hogy nem egy zseni műve, ha valaki teljesen illegálisan idegeneket enged be a hazájába, majd a járvány csúcspontján mindenféle szigorú szűrés nélkül szállítja őket az országban. 

Mégis pontosan ezt tette Joe Biden a határcárnőjével, Kamala Harrisszel együtt. 
A törvényszegők szabad mozgásának felajánlása, miközben az egészséges lakosságot korlátozzuk, egy olyan elnök minden jellemzőjét mutatja, akinek valójában fogalma sincs arról, hogy mit csinál.

Az igazgató megjegyzése:
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
Joe sajnálatos módon tökéletesen elbukta hivatali idejének első évét; csak remélni tudjuk, hogy ez alatt a 365 nap alatt megtanult néhány kemény leckét és még mindig olyan elnökséget tud adni az Egyesült Államoknak, amelyet az valóban megérdemel. Jobban kell csinálnod, Joe!

A teljes cikket fordította és szerkesztette: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT