Betiltani a cigarettát? Új-Zéland a vírus-lezárások után még mélyebbre süllyed az őrület és az új világrend mocsarában! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Betiltani a cigarettát? Új-Zéland a vírus-lezárások után még mélyebbre süllyed az őrület és az új világrend mocsarában!

Share ThisBetiltani a cigarettát? Új-Zéland még mélyebbre süllyed az őrület és az új világrend mocsarában!
Sokáig Ausztráliát és Új-Zélandot úgy tartották számon az emberek, mint valami egzotikus menekülési lehetőséget, ha a világ netán a pusztulás, káosz és fenyegetettség útjára sodródna. A Gyűrűk Urából ismert gyönyürű természeti adottságokkal rendelkező Új-Zéland viszont mára a vakcinaipari zsarnokság túlkapásai után még ennél is tovább megy...

A dohányzás természetesen egészségtelen és a fiatalok távol tartása a cigarettától indokolt. A kérdés az, vajon teljes tiltással és a dohányzás felszámolásával el lehet-e érni bármit is vagy csak az illegális csatornákat erősítik fel? Láttunk már szesztilalmat Amerikában a múlt százda elején és tudjuk, hová vezet mindez.
(SBG Buddha - VilagHelyzete saját vélemény) ;)

Új-Zéland azt tervezi, hogy véglegesen megtiltja a cigaretta vásárlását mindenkinek, aki 2008 után született, azzal a céllal, hogy teljesen felszámolja a dohányzást.

Ez példátlan szintű kormányzati beavatkozás és ki tudja, hová vezet mindez?


Tudod, amikor valami olyan nevetségeset olvasol, hogy kétszer is át kell nézned, újra el kell olvasnod és meg kell győződnöd róla, hogy nem áprilisi bolondságról van-e szó? Ez történt velem, amikor Új-Zéland új dohányzásra vonatkozó törvényjavaslatáról olvastam.

A koronavírus megjelenése óta az emberek úgy beleegyeztek az állam beavatkozásába az életükbe, mint még soha. Mindent összevetve, ezt jó okkal fogadták el: életek megmentése miatt. (vagyis elhitték ezt a propagandát és hazugságok egymásnak is ellentmondó egyvelegét - VilagHelyzete megj.)

Mindig is aggódtam azonban amiatt, hogy egyes kormányok ezt az újdonsült engedékenységet arra használják fel, hogy még több drákói korlátot szabjanak a szabadságnak, és ez történik most Új-Zélandon.

És azért kellett Új-Zélandnak lennie, mert mint ahogy az éjszakát követi a nappalt, úgy lehetett előre megjósolni, hogy a baloldali 'WOKE' királynője, Jacinda Ardern miniszterelnök egy lépéssel továbbviszi a társadalom engedelmességét és saját zsarnokságát.

Sokakat zavart, hogy a koronavírus Delta változatának mindössze egyetlen esetének felfedezése után lezárta az országát, ám ez elhalványul a legújabb tervéhez képest. (valószínűleg alig várta, hogy legyen végre egyetlen eset, amit ürügyként használhat....)

Kormánya új javaslatai szerint, amit várhatóan jövőre fogadnak el, aki most 14 évesnél fiatalabb, az SEMMIKOR sem vásárolhat majd többé dobozos cigarettát Új-Zélandon.

Így van, ha 2008 után születtél, akkor életedben nem vehetsz majd cigarettát a szigeteken.

Hogy ezt perspektívába helyezzük, ha 2008. december 31-én születtél, akkor annyi cigarettát vehetsz és szívhatsz el, amennyit csak akarsz. De ha olyan szerencsétlen voltál, hogy a következő napon születtél, akkor életed hátralévő részében úgy fognak kezelni, mint egy nagyra nőtt csecsemőt.


Valaki más szerint is ijesztő ez? Mert szerintem igen.

Jelenleg az új-zélandiak 13%-a dohányzik. Ez az arány a māori közösségekben körülbelül egyharmadra ugrik. Ardern célja, hogy 2025-re 5%-ra csökkentse a dohányzó új-zélandiak számát, majd a dohányzás teljes felszámolását tűzte ki célul.

Ez nemes, bár kissé utópisztikus cél, de vajon megéri-e az ezzel járó szabadságkorlátozás? Egyesek szerint ez a feketepiac robbanásszerű növekedését fogja eredményezni.

Ez pedig potenciálisan a bűnözés robbanásszerű növekedését eredményezheti. Valóban, az alkohol betiltása az Egyesült Államokban az 1920-as években nagy bűnözői kartellek kialakulásához vezetett, amelyek közül Al Capone maffiabandája volt a leghíresebb. 
Egy pillanatig sem állítom, hogy a 2020-as évek Wellingtonja az 1920-as évek Chicagójára fog hasonlítani, de biztos vagyok benne, hogy értitek, mire gondolok.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a szabályozatlan feketepiaci cigaretta sokkal veszélyesebb, mint a hivatalos forrásból származó cigaretta. Tehát az egész dolog a végén öncélúvá válhat.

Továbbá, hogyan fogják ezt a javasolt új törvényt ellenőrizni? Tegyük fel például, hogy valaki, aki 2008-ban született, besétál egy boltba, vesz egy doboz cigarettát, majd odaadja egy 2009-ben születettnek, hogy szívja el. Kit fognak letartóztatni, vagy megbírságolni?

Az elkövetkező években az új-zélandi rendőrség letartóztatja majd az utcán azokat az embereket, akik 2008 után születtek, mert cigarettát szívnak, vagy megállítja őket és elkéri a születési bizonyítványukat?

Nekem ez az egész egy kicsit Sztálin-féle Kelet-Németországnak tűnik.

És aztán ott a kérdés, hogy hol lesz ennek az őrületnek vége?


Ha ezt a legújabb politikát logikusan végigviszik, akkor Ardern legközelebb az alkohol, a zsíros ételek és a cukor betiltásával próbálkozik. Hiszen ezek, akárcsak a dohányzás, olyan betegségeket okoznak, mint a szívbetegségek és a cukorbetegség.

Akkor mi a különbség?

Tényleg ez az a fajta elnyomó, túlzó dadaállam, amelyben az új-zélandiak valóban élni akarnak?

Tényleg azt akarják, hogy úgy bánjanak velük, mint a nagyra nőtt gyerekekkel, akiknek az állam diktálja, hogy milyen örömöket vehetnek ki az életből? Néhányan nyilvánvalóan igen, különben nem szavaznának továbbra is Ardernre.

Néhány hete újra megnéztem Sylvester Stallone - A Pusztító ("Demolition Man") című filmjét. Az 1990-es évek eleji megjelenése óta nem láttam, és azt hittem, hogy csak egy agyzsibbasztó akciófilmet teszek be, hogy elüssem az időt. Ehelyett egy lehangoló, Nostradamus-féle jövendölést láttam.

A film 2032-ben játszódott, ahol a világ nőies férfibabákból és nyílt politikai korrektségből áll. Tilos a káromkodás, a dohányzás, az alkohol, a zsíros ételek és minden más, ami szórakoztató. Ismerősen hangzik?

Ajánlom a filmet mindenkinek, akit aggaszt a jövő és a woke kultúra.

Ez a jelenet pont ide passzol és tökéletesen illeszkedik a cikk témájához:

És ez a Huxley-féle disztópikus társadalom az, ahová Jacinda Ardern Bátor Új-Zélandja tart.

A baloldaliak és liberálisok talán rajonganak érte, de véleményem szerint ő egy nagyon veszélyes nő, aki sötét útra vezeti országát.

Az új-zélandiaknak vissza kell vágniuk ez ellen az ostobaság ellen, mert ha hagyják, hogy Ardern megússza ezt a javasolt dohányzási törvényt, akkor ez csupán egy autoriter ék vékony éke lehet. 

A teljes cikket fordította és szerkesztette + saját vélemény: SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: RT News

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT