Viszlát dollár! Oroszország és Kína még tovább gyorsította a dollárban való kereskedelem elhagyását és az érték először esett 50% alá! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Viszlát dollár! Oroszország és Kína még tovább gyorsította a dollárban való kereskedelem elhagyását és az érték először esett 50% alá!

Share This

Viszlát dollár! Oroszország és Kína még tovább gyorsította a dollárban való kereskedelem elhagyását és az érték először esett 50% alá!

Miután évek óta beszélnek az amerikai dollár elhagyásáról, Oroszország és Kína valóban ezt teszi ténylegesen is. 2020 első negyedévében a dollár részesedése az országok közötti kereskedelemben először esett 50 százalék alá.


Csak hogy értsük a különbséget, érdemes tudni, hogy 4 évvel ezelőtt a dollár valuta-elszámolásuk több mint 90% -át tette ki.


A dollárban folyó kereskedelem részesedése 46% -ra esett vissza és ez a 2018. évi 75% -ról zuhant ennyire. A dollármentes kereskedelem 54% -át a kínai jüan (17%), az euró (30%) és az orosz rubel alkotja (7 százalék).

A dollár csökkenő szerepe a nemzetközi kereskedelemben elsősorban az USA és Kína közötti folyamatban lévő kereskedelmi háborúban rejlik. A két ország közötti kapcsolatok még tovább romlottak 2020-ban, miután az amerikai politikusok Pekinget azzal vádolták, hogy a Covid-19 súlyosságát elrejtették.Januárban, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kifejtette, hogy Moszkva folytatja "a dollár fokozatos csökkentésére irányuló politikáját" és arra törekszik, hogy lehetőség szerint helyi valutákban kereskedjen.

A dollártól való távolodás megfigyelhető Oroszországnak a világ más részeivel - például az Európai Unióval - folytatott kereskedelmében is. 2016 óta Moszkva és az EU blokk közötti kereskedelem elsősorban euróban zajlik, jelenlegi részesedése ennek 46%. 
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: RT News◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com


3 megjegyzés:

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT