Ezek a jövőbeli események állhatnak és következnek a szíriai kivonulásból? Jön a török-kurd háború és Ukrajna? - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Ezek a jövőbeli események állhatnak és következnek a szíriai kivonulásból? Jön a török-kurd háború és Ukrajna?

Share This


Milyen JÖVŐBELI TERVEK és ESEMÉNYEK állhatnak Trump szíriai (és majd esetleg afganisztáni) csapatkivonásról szóló döntése mögött?


- Erdoğan benyújtotta a számlát a Hasogdzsi-ügyet felhasználva?

- KÖVETKEZIK EGY TÖRÖK - KURD HÁBORÚ? Ezért árulta el az USA a kurdokat?

- Ukrajna lesz újra műveleti terület és Oroszországra és a Fekete-tengerre fog koncentrálni az USA?
Ha Trump kaotikusnak tűnő döntése mögött racionális indokokat keresünk, akkor érdemes a török szálon elindulni. Ugyanis, ahogy láthattuk és olvashattátok, Recep Tayyip Erdoğan a Hasogdzsi-gyilkossággal olyan aduhoz jutott, amivel megnövelte alkuerejét az Egyesült Államokkal szemben.

A szaúdi különítmény által az isztambuli főkonzulátuson elkövetett gyilkosságról hónapok óta csepegtetik a török hatóságok a vérfagyasztó részleteket
, és minden egyes hír felett ott lebeg a ki nem mondott fenyegetés, hogy Erdoğan íróasztalában ott lapul a megkérdőjelezhetetlen bizonyíték Mohamed bin Szalmán bűnösségéről.

Egy ilyen bizonyíték nemcsak azért lehet kínos Trumpnak, mert a szaúdi trónörökös körül rohamosan fogyó levegő egy sor közös szaúdi-amerikai vállalkozást sodor veszélybe (például a jemeni húszik elleni terméketlen offenzívát), hanem azért is, mivel
A HASOGDZSI-ÜGYBEN TRUMP VEJE IS ÉRINTETT LETTJared Kushner, az elnök semmilyen diplomáciai tapasztalattal nem rendelkező közel-keleti főtanácsadójáról ugyanis kiderült, hogy puszta haverságból adott válságkezelési tanácsokat Mohamed bin Szalmánnak, megkerülve a diplomáciai protokollt (meg az emberi minimumot, hiszen a kezelendő "válság" ugye nem más, mint egy újságíró csontfűrésszel történő feldarabolása).

Miután Trump és veje ilyen szépen exponálták magukat a Hasogdzsi-ügyben, sokan tippeltek arra, hogy Erdoğan fő célja nem elsősorban a szaúdiak körmöztetése, hanem egy komoly szívesség kicsikarása az Egyesült Államoktól, mellyel az elmúlt években egyre rosszabbá vált a viszony.

Az egyik potenciális szívességként a 2016-os puccs megszervezésével vádolt emigráns török hitszónok, Fethullah Gülen kiadatása merült fel, a másik pedig

A TÖRÖK REGIONÁLIS JÁTSZMÁKBA BEZAVARÓ AMERIKAI CSAPATOK KIVONÁSA A SZÍRIAI KURD TERÜLETEKRŐL.Múlt pénteken Trump telefonon beszélt a török elnökkel a "feszült" észak-szíriai helyzetről, és ezt követően Erdoğan a sajtónak bejelentette, hogy több "pozitív választ" is kapott felvetéseire. Ha valaki kicsit is tud olvasni a sorok között, akkor nem túl bonyolult elképzelni, milyen "felvetésekről" és "pozitív válaszokról" lehetett szó.


Törökország vehemensen ellenzi az USA és a kurdok közti szövetséget, ugyanis stratégiai érdeke, hogy saját kurd kisebbsége ne támaszkodhasson függetlenségi harcában egy autonóm területre. 


Erdogan
olyan szinten meg akarta fúrni a 2012-ben de facto függetlenné vált Rojavát, hogy éveken keresztül szemet hunyt az Iszlám Állam Törökországon keresztül történő ember-, műkincs- és hadianyag-csempészetére, 2018 elején katonai erővel foglalta el a legnyugatibb kurd kantont, Afrint, a múlt héten pedig bejelentette, hogy hamarosan újabb katonai akcióba kezd a "terroristák" ellen, és az elmúlt hónapokban a kölcsönös csapaterősítések mellett szórványos török ágyúzásokra is sor került.KÖVETKEZIK EGY TÖRÖK - KURD HÁBORÚ? Ezért árulta el az USA a kurdokat? Az USA eleve évek óta őrlődött egyre kevésbé nyugatos, egyre kevésbé kooperatív, de mégis a NATO második legnagyobb fegyveres erejével büszkélkedő régi szövetségese (Törökország), és az Iszlám Állam elleni harcban bizonyított új szövetségese (kurdok) között, mellyel nem csak a megbízhatatlan iraki és afganisztáni partnerekhez szokott amerikai katonai vezetés van roppant mód megelégedve, hanem a nemzetközi közvélemény szemében is igen népszerű.Hiszen a szíriai kurdok szektás beidegződésektől mentes, a női egyenjogúságot gyakorlatban megvalósító, valódi demokratikus elemekben bővelkedő államkísérlete valószínűleg a legjobb dolog, ami az Arab Tavaszból kisült.
Jön a török háború a kurdok ellen? JÖN!A törökök szunnita arab vazallusaik oldalán (akik leginkább legitimációs szerepet töltenek be, hogy mégsem csak egy Szíria határain túl végrehajtott török intervencióról van szó) valószínűleg az Eufrátesztől nyugatra lévő kiszögellést veszik célba. Manbidzs városát és környékét 2016 augusztusában, hathatós amerikai légi támogatással szabadította fel az SDF az Iszlám Állam uralma alól, kiváltva a 2016 októberi török támadást az észak-aleppói korridor többi területe ellen.


És bár a török határ mentén hosszan elnyúló kurd hátországot valószínűleg csak bombázni meg ágyúzni fogják, korlátozott katonai műveletek is igen sok áldozattal járhatnak. A rojavai kurdok amerikai nyomásra kevés nehézfegyverzetet kaptak (az IS ellen amúgy sem volt nagy szükség a légi fedezet mellett), de ha beássák magukat Manbidzs városába, akkor elhúzódó, véres harcba ránthatják bele a támadókat.

A több tisztogatási hullámon átesett török hadsereg ugyanis már 2016-ban, al-Bab ostrománál sem jeleskedett, és az alig védett Afrint is a vártnál nehezebben foglalták el. Ha a kurdok nem döntenek úgy, hogy feladják Manbídzs körzetét – mely egyébként Afrinnal szemben etnikai összetételét tekintve nem kurd terület -, akkor akármilyen korlátozott is lesz a háború, kemény harcokra lehet számítani.(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
Az USA megint hazudott és hamisan támadott Szíriában! Nem volt vegyifegyver támadás, sem áldozatok! – A dúmai szemtanúk tanúvallomásai Hágában a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet előtt
"A 'Deep State' háttérhatalom erőlteti a szíriai konfliktust és a háború folytatását." - Jelentette ki Larry Kingnek Dennis Kucinich szenátorMég a brit hírszerzés egykori vezetője is megkérdőjelezi a szíriai vegyi támadást és a Fehér Sisakosok beszámolójára alapozott vádakatOroszországnak megdönthetetlen bizonyítéka van, hogy teljes mértékben False Flag megrendezett színjáték volt a szíriai vegyi támadásról szóló beszámoló!"Ki az közülünk, aki nem tette fel a kérdést magában: Háború következik? "Minden azért zajlik most, hogy ez megtörténjen" - közölte az orosz külügyi szóvivő a megdöbbentő és szomorú helyzetetHáborút indított Szíria ellen a 'Nyugat' - Dr. Bashar Al Jaafari Szíria állandó ENSZ nagykövetének beszéde az ENSZ-ben New-York-ban 2018 április 10-én. ÉRDEMES!


Kettős játék: Az USA ezért támogatja és segíti titokban az Iszlám Államot a szíriai Rakkában? Amerikai protektorátust hoznának létre
Izrael titokban évek óta támogatást nyújt egyes szíriai felkelő(terror)-csoportoknak - Írja a Wall Street Journal"Az amerikai koalíció együttműködik az Iszlám Állammal a terroristák elleni harc helyett" - közölte a szíriai orosz erők parancsnokaBolívia az ENSZ BT. pénteki ülésén egyetlen képpel emlékeztetett az USA hazugságaira a Szíria elleni háború kapcsán◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT