Máris amerikai visszakozás Szíriában? Az USA lassítaná a csapatkivonást, amit ideiglenesen le is állítottak. - Lindsey Graham szenátor - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Máris amerikai visszakozás Szíriában? Az USA lassítaná a csapatkivonást, amit ideiglenesen le is állítottak. - Lindsey Graham szenátor

Share This

Máris amerikai visszakozás Szíriában? Az USA lassítaná a csapatkivonást, amit ideiglenesen le is állítottak.Az amerikai csapatok kivonulása Szíriából „szünetet” igényel, hogy megvédje a kurdokat, Izrael potenciális érdekeit és megakadályozza, hogy Irán nagyobb győzelmet könyvelhessen el Szíriában.A csapatkivonás jelenleg "Pause" (Szünet) állapotban van - közölte az év utolsó napján Lindsey Graham szenátor, miután együtt reggelizett Trump elnökkel a Fehér Házban.

Beszéltünk Szíriáról. Elmondott nekem néhány olyan dolgot, amit eddig nem tudtam és így már sokkal jobban érzem magam, hogy hová is tartunk Szíriában" - mondta Graham, aki előtte Trump határozott kritikusa volt a szíriai kivonulás kérdésében.
"Azt hiszem okos módon lassítunk kicsit a dolgokon."

Korábban decemberben Trump jelentette be ezen döntését az amerikai csapatok - vélhetően 2000 katona - kivonásáról Szíriából azt állítva, hogy győzelmet arattak az ISIS (iszlám Állam) felett. Graham úgy tartja, hogy a terrorszervezetet még egyáltalán nem győzték le és az elnök újra megígérte, hogy meg fogják tenni.

Megígérte, hogy elpusztítjuk az ISIS-t. Meg fogja tartani ezt az ígéretét. De még nem tartunk ott." - mondta a szenátor.
Ezen kívül Trump komolyan aggódik az Izraelre vetülő "potenciális veszélyek" miatt és Ankarával közösen dolgozik azon, hogy biztosítsa, hogy ne legyen háborúnk a törökök és szövetségesünk, a kurdok között." - fedte fel Lindsey Graham.
Még mindig vannak nézeteltéréseink, de azt mondom önöknek, hogy az elnök hosszan és sokáig gondolkodik Szíriáról - hogyan is vonjuk ki onnan erőinket, miközben biztosítjuk nemzetbiztonsági érdekeinket, ami az, hogy az ISIS elpusztult és soha nem tér vissza.
Másrészt, hogy kurd szövetségeseink védelmet kapjanak, de úgy, hogy Irán se kerüljön ki távozásunk miatt a legnagyobb győztesként."
- tette hozzá.Trump váratlan döntése, hogy kivonul az USA Szíriából, mindkét párt és a média részéről is komoly támadást kapott. Lindsey Graham szenátor is azonnali meghallgatást kért az elnöktől a szíriai műveletről, ahogy Trump azon döntéséről is, hogy az afganisztáni jelenlétet is csökkenteni akarja... 
Forrás: RT News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT