Távozik a CEU Magyarországról Bécsbe, de azért közben marad - Közvéleménykutatás: Te mit gondolsz erről? - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Távozik a CEU Magyarországról Bécsbe, de azért közben marad - Közvéleménykutatás: Te mit gondolsz erről?

Share This


A CEU Soros-egyetem azt állítja, hogy minden amerikai akkreditációjú programját Bécsben indítja el 2019 szeptemberében. Magyarországról távoznak. Bécsbe viszik azokat a képzéseiket, amelyek amerikai diplomát adnak.Az egyetem többi része marad egyébként Magyarországon. Tehát az egyetem marad Budapesten csak az amerikai diplomát adó képzéseit viszi el.

A Central European University (CEU) december 1-jéig adott határidőt a kormánynak, hogy aláírja az egyetem budapesti működését garantáló nemzetközi megállapodást, de ez nem történt meg. Az intézmény szerint a kormány nem is akarta velük aláírni a dokumentumot, ezért a képzéseik egy részét az osztrák fővárosba viszik. 
Az intézmény nem tudta bizonyítani, hogy a mostani magyar szabályozás szerint külföldön is van működő egyetemi képzése, amelynek alapján Budapesten is kiadhat diplomát. 

A CEU az amerikai Bard College-dzsal kötött együttműködési szerződésre hivatkozva állítja, hogy teljesítette a törvényi feltételeket, azonban komoly gondok vannak azzal az egyetlen szakkal is, amelyet a CEU a Bard campusán lévő faházban indított.


A Bard College mesterképzésért felelős tanulmányi osztályának vezetője, Janet Stetson telefonon ugyanis azt mondta egy érdeklődő hallgatónak, hogy


"A CEU-nak nincs mesterdiplomát adó képzése náluk."A CEU kuratóriuma egyébként még tavasszal döntött arról, hogy a budapesti képzések mellett Bécsben is megkezdik az oktatást 2019-től, majd június 23-án azt is jóváhagyták, hogy a CEU oktatási helyszínt béreljen egy, a célra alkalmas bécsi területen, és megkezdje a toborzást a városban a 2019-es tanévre.


Korábban, 2 évvel ezelőtt már megkérdeztelek benneteket a CEU-val kapcsolatos döntésekről.
Érdemes ma visszanézni az olvasók akkori véleményét:
Itt a CEU Egyetemről és az intézkedésekről szóló szavazás végeredménye! A számok önmagukért beszélnek!

(SBG Buddha -
VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT