A párizsi rendőrök tűzparancsot kaptak - Harckocsikat is bevethetnek szombaton a polgárháborúhoz hasonló események miatt - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

A párizsi rendőrök tűzparancsot kaptak - Harckocsikat is bevethetnek szombaton a polgárháborúhoz hasonló események miatt

Share ThisTűzparancsot kaptak a francia rendőrök szombatra! A hadsereg bevetésére is sor kerülhet Párizsban!Rendbontás esetén a rendőrök fegyvert fognak használni"- ez pedig nem jelenthet mást, mint azt, hogy a rendőrök tűzparancsot kapnak. - közölte a francia rendőrszakszervezet vezetője, Yves Lefebvre a Macron-közeli BFM tv-csatornánA tüntetők és radikális csoportok pedig azt helyezték kilátásba, hogy


"SZOMBATON MÁR AZ ELYSÉE-PALOTA ELLEN FOGNAK TÁMADNI!"
Szombaton minden eddiginél súlyosabb helyzetre és kemény összecsapásokra készülhet fel Párizs! A rendőrség is készül 90.000 rendőrrel, páncélozott járművekkel, katonai rendőrség bevetésével és szóba került, hogy akár harckocsikat is bevethetnek a tüntetők és randalírozók ellen.
Macron népszerűségi indexe rekordmélységben van és hiába visszakozott a kormány környezetvédelmi büntetőadó ellen, a szellemet a palackba már nem fogja tudni visszadugni, hiszen az elégedetlenség elsősorban kormánya és kifejezetten Macron személye ellen irányul.A kiadott figyelmeztetés szerint: Radikalizált elemekkel van tele a sárga mellényes mozgalom is, akik már a hatóságokat fogják támadni."

15 páncélozott harckocsit készít elő a francia csendőrség a szombatra meghirdetett tüntetésre, amire utoljára 13 évvel ezelőtt volt példa, amikor a Párizs melletti bevándorlókkal teli gettóban, Seine-Saint-Denisben vetették be a járműveket a lázadó afrikaiak ellen. A polgárháborús állapotokat idéző állapot akkor három hétig tartott, és több halottja is volt.
A csendőrség teljes állományát mozgósítják december 8-án, senki nem vehet ki pihenőnapot, és a tartalékosokat is berendelték.


A várható megmozdulások miatt a hatóságok a Champs-Élysées-n található boltoknak és éttermeknek azt tanácsolták, hétvégére zárjanak be. Az Eiffel-tornyot biztonsági okokból szintén lezárják, emellett pedig a francia bajnokság (Ligue 1) focimeccseinek jelentős részét is inkább áttették egy későbbi időpontra.A francia sajtó szerint a rendőrség és a belügyminisztérium hibái vezettek ahhoz, hogy a sárgamellényesek tüntetését kihasználva bűnözők egész Párizsban gyújtogattak és fosztogattak, ennek oka többek között az lehet, hogy egyszerűen túl kevés rendőrt vezényeltek az utcákra, és azok is egész nap szolgálatban voltak étlen-szomjan. 


Forrás: RT News

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. Már rég fel kellett volna számolni, nem áthelyezni! A svarc gyurit meg a legmélyebb börtönbe zárni életfogytiglanig!

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT