Meghalt George Bush 94éves korában, mely dinasztia a nácikkal való együttműködésnek köszönheti 'szerencséjét' - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Meghalt George Bush 94éves korában, mely dinasztia a nácikkal való együttműködésnek köszönheti 'szerencséjét'

Share ThisMeghalt az idősebbik George Bush 94 éves korában.
Kétségtelenül államférfi volt.

George H.W. Bush volt az Egyesült Államok 41. elnöke, 1989-től 1993-ig töltötte be a hivatalt, előtte Ronald Reagan elnöksége idején az ország alelnöke volt. Hivatali idejére esett a Szovjetunió összeomlása, a hidegháború vége, és irányítása alatt vívták meg az első iraki háborút - Kuvait felszabadítására - 1991 elején.

Az amerikai sajtóban megjelent első méltatások úriemberi modorát említik és kiemelik, hogy mindig ragaszkodott a hagyományos amerikai értékrendhez. Emlékeztetnek rá, hogy egészen tavalyig aktív életet élt - a 90. születésnapját ejtőernyős ugrással ünnepelte meg -, tavaly óta azonban a Parkinson-kór kerekesszékbe kényszerítette. Felesége, Barbara, akivel 74 esztendeig élt házasságban, idén áprilisban hunyt el.
A Bush dinasztia a náciknak köszönheti a szerencséjét


- ami nem köztudott, mert a meghamisított történelemből ezt is kihagyják, de attól még tény.A nürnbergi perek során vallomást tevő acélmágnás, Fritz Thyssen is utalt a kapcsolatra.Thyssen George W. Bush nagyapjának, Prescott Bush-nak volt az üzlettársa. A multimilliomos Thyssen, akinek gyárai a náci háborús gépezet motorjai voltak hosszú vallomást tett angol és amerikai kihallgatóinak. Prescott Bush Hitler hatalomra jutásában is segített.

Évekkel ezelőtt több VilagHelyzete cikkben foglalkoztam már az ezzel kapcsolatos kutatásokkal:
Hitler bankárai - avagy a szövetséges háttérhatalom rejtett célja, ami napjainkban is testet ölt

Hasznos tudásanyag a témához kapcsolódva:
Drábik János : Németország és a pénzoligarchia - Az amerikai Big Business együttműködése a nemzetiszocializmussal
Drábik János : A pénzoligarchia és a központi bankok
A mágnásnak nem volt szüksége külföldi bankszámlákra, ugyanis családja titokban bankok egész hálózatát birtokolta. A náciktól szerzett vagyont nem kellett a II. Világháború végeztével átutalnia.Annyit kellett csupán tennie, hogy berlini bankjából a tulajdonosi dokumentumokat elküldte holland bankján keresztül amerikai barátjához New York-ba. Ez a barát nem más volt, mint Prescott Bush és annak apósa, Herbert Walker.


Az amerikai nyilvánosság erről a kapcsolatról azonban mit sem tud, ugyanis a média fősodra az USA-ban óvatosan visszatartja a történelmi feljegyzéseket.
A The Guardian azért próbálkozott egy cikkel, aminek a következő címet adták:
"A Bush bank segített Thyssen-nek abban, hogy acélt gyártson a náciknak, ami aztán sok szövetséges katona halálát okozták." - mondta egy korábban ügyészként dolgozó férfi, Toby Rogers.Furcsa kapcsolatok azonban akadtak még ezenkívül is bőven.
Henry Ford például közismert csodálója volt Hitlernek. A GM és a Ford cég együtt komoly szerepet játszottak katonai teherautók gyártásában, amik aztán náci katonákat szállították szerte Európában.

1933-ban Prescott Bush állítólag egy fasiszta puccsot is megpróbált végrehajtani az USA-ban, de leleplezték és nem járt sikerrel....George H.W. Bush élete1924. június 12-én született a Massachusetts állambeli Miltonban. Apja pénzember, később Connecticut állam szenátora, anyja egy gazdag bankár lánya volt. Ifjúságának legnagyobb részét a gazdagok lakóhelyének számító Greenwichben, New York villanegyedében és a család nyaralóhelyén, Kennebunkportban töltötte, és a legelőkelőbb magániskolákba járt. Amerika hadba lépése után, 1942-ben tizennyolc évesen bevonult,a haditengerészet legfiatalabb pilótájaként a csendes-óceáni hadszíntéren szolgált.1944-ben lelőtték gépét, egy tengeralattjáró mentette meg, helytállását számos kitüntetéssel ismerték el.


Leszerelése után a Yale Egyetemen két és fél év alatt kiváló eredménnyel szerzett közgazdaságtani diplomát, az egyetemen a diákszövetség vezetője és a baseballcsapat kapitánya volt. 1948-tól Texasban a kőolajiparban érdekelt Dresser vállalatnál dolgozott, majd 1951-ben saját vállalkozást alapított. Cége úttörő szerepet vállalt a kontinentális talapzaton működő kőolajfúró berendezések gyártásában.


1966-tól politizált


Politikai pályafutása 1966-ban kezdődött, Texas állam republikánus képviselőjeként került be a Kongresszusba, ahol sohasem szavazott az olajérdekeltségek vagy a vietnami háború miatti katonai kiadások ellen. Pályája Richard Nixon elnöksége idején ívelt fel: 1971-től 1973-ig az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete volt, ezután egy évig a Watergate-ügy hullámaitól megtépázott Republikánus Párt Országos Bizottságának elnökeként tevékenykedett. 1974 őszétől az Egyesült Államok pekingi Összekötő Hivatalát vezette, 1976-tól egy évig a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élén állt.

1980 júliusában a republikánus elnökjelölő konvención Ronald Reagan őt választotta alelnökjelöltjévé.


Alelnök lett


A választási sikert követően, 1981. január 20-án George Bush az Egyesült Államok 43. alelnökeként tette le a hivatali esküt, éskét elnöki cikluson át lojálisan képviselte a reagani politikát.Reagan számos jelentős diplomáciai feladattal bízta meg, így 1985-ben, Konsztantyin Csernyenko szovjet pártfőtitkár temetésekor ő folytatta az első megbeszéléseket Mihail Gorbacsovval, a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának új főtitkárával. Bush az idők során 74 országban tárgyalt,1983-ban járt Magyarországon is,ahol később, 1989 júliusában az amerikai elnökök közül elsőként tett hivatalos látogatást. Volt elnökként 2001-ben harmadik alkalommal is felkereste Magyarországot.


Az USA 41. elnöke


Miután Reagan második hivatali ciklusának lejárta után nem indulhatott újra az elnökségért, a republikánusok Busht választották meg jelöltjüknek. Az addigi alelnök a „nem lesznek új adók” ígéretével győzött, és 1989. január 20-án az Egyesült Államok 41. elnökeként lépett hivatalba. Elnöksége kezdetére esett a Szovjetunió széthullása, a kelet-európai rendszerváltás, a berlini fal leomlása. 1989 decemberében történelmi csúcstalálkozót tartott Mihail Gorbacsovval, s a nyugati nagyhatalmak közül egyedül támogatta fenntartások nélkül a német újraegyesítést. 1989 végén a panamai diktátor, Noriega tábornok eltávolítására amerikai csapatokat küldött a közép-amerikai országba. Kuvait 1990-es iraki megszállása után sikerült meggyőznie a közvéleményt az Öböl-háború szükségességéről, és a Sivatagi Vihar fedőnevű hadműveletben az ENSZ-felhatalmazással rendelkező, amerikai vezetésű szövetséges erők kiűzték Szaddám Huszein csapatait Kuvaitból.


A külpolitikájával népszerűséget szerzett elnök az ország belső, gazdasági problémáira nem talált megoldást, az adókkal kapcsolatos ígéretét nem tudta betartani. A választópolgároknak inkább ez számított, ezért 1992-ben alulmaradt a demokrata párti Bill Clinton ellenében. (Az első világháború óta rajta kívül csak Herbert Hoover és Jimmy Carter volt olyan megválasztott elnök, aki ismét indult, és mégsem győzött.)


Bush tevékenységét számos kitüntetéssel ismerték el, többek között a brit-amerikai különleges szövetségi kapcsolatok ápolásáért II. Erzsébet brit királynő 1993-ban tiszteletbeli lovaggá ütötte, 2011-ben Barack Obama elnök a legmagasabb amerikai polgári kitüntetéssel, az Elnöki Szabadság érdemrenddel tüntette ki. 2009-ben állították hadrendbe a tiszteletére elnevezett USS George H. W. Bush nukleáris repülőgép-hordozót.Élete végéig a humanitárius ügyek tevékeny szószólója volt,és csípőműtétei ellenére hetvenötödik, nyolcvanadik, nyolcvanötödik és kilencvenedik születésnapját is ejtőernyős ugrással ünnepelte. A Parkinson-kórral küzdő politikus az elmúlt időszakban már kerekesszékben jelent meg a nyilvános eseményeken, és többször került kórházba.


George Bush 1945-ben nősült meg, hat gyermeke közül George W. Bush 2001 és 2009 között az Egyesült Államok 43., republikánus elnöke lett. (Ezzel John Adams és John Quincy Adams után másodszor fordult elő az amerikai történelemben, hogy apát és fiát is elnökké választották.)

Idehaza 2013-ban jelent meg az Európa szerencséje – George H. W. Bush, az USA 41. elnöke című kötet, amelyben a Konrad Adenauer Alapítvány és a XX. Század Intézet által megrendezett konferencia előadásait adták közre. 2014-ben fia, George W. Bush publikált róla életrajzi könyvet 41: A Portrait of My Father (41 – Apám portréja) címmel.

(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)


Kapcsolódó VilagHelyzete Cikkek:

Hitler bankárai - avagy a szövetséges háttérhatalom rejtett célja, ami napjainkban is testet ölt

✔ 
A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A BOLSEVIK FORRADALOM OROSZORSZÁGBAN 1917-ben szintén FEDERAL RESERVE PROJEKT VOLT
✔ A világháborúk és Izrael létrejöttének elhallgatott előzményei


✔ A hivatalos történetírás még mindig vonakodik feltárni, milyen szoros a kapcsolat a kommunista világmozgalom és az Illuminátus Rend között.


A történelem legnagyobb titka derülhet ki - A FED 2,420,937.4 tonna aranyat lopott össze és irányította a történelmet


Sidney Warburg : HITLER's SECRET BANKERS (letölthető PDF)
WALL STREET AND THE RISE OF HITLER (letölthető PDF)
Antony C. Sutton : Wall Street and the rise of Hitler (letölthető PDF)

(Antony C. Sutton a Stanford Egyetem és a Hoover Intézet kutatója 1968 és 73 között. Ezen a videón Ő beszél arról, idejében a Hoover Intézet elkészítette a leghatalmasabb kutatását 3 részben és kiderült, hogy mekkora nagy szerepe volt a nyugati bankároknak Hitler felemelkedésében és a Szovjetunió felépítésben is)


◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

1 megjegyzés:

  1. ..és ami a cikkből kimaradt, hogy egy pszichopata sátánista geciláda volt, aki ki tudja hány gyereket ölt és evett meg, a koponya és csontok (sátánista) társaság örökös tagja, és a felesége nem volt más mint Alister Crowley (egyik leghíresebb sátánista) lánya. A bolygó tisztább lett és egy tömeggyilkossal kevesebb van a világon.

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT