"Törökország csatlakozása a BRICS-országokhoz nagyon komoly sokk lehet az USA és az EU számára is." - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Törökország csatlakozása a BRICS-országokhoz nagyon komoly sokk lehet az USA és az EU számára is."

Share This

"Törökország csatlakozása a BRICS-országokhoz nagyon komoly sokk lehet az USA és az EU számára is."


Törökország gazdasága az egyik leggyorsabban növekvő gazdaság a világon, még az elmúlt évek politikai eseményeinek és a közel-keleti forró pontokhoz való közelsége ellenére is" - mondta a Nemzetközi Pénzügyi Központ elemzője, Vlagyimir Rojanovszkij.Törökország egy szekuláris állam, dominánsan muszlim lakossággal, mely pozitívan viszonyul és kezdvezően áll ki más iszlám országokkal és a térség iszlám monarchiáival szemben is. Törökország csatlakozása az Oroszország-Kína vektorhoz nagyon komoly sokkhatás lenne Európa és az Egyesült Államok számára is." - tette hozzá a szakértő.

Erdogánnak és Törökországnak kezd elege lenni a nyugatból és az utóbbi évek politikájából, ezért inkább csatlakozna a BRICS országokhoz. 


Benne vagyunk a G20-ban, 5 országgal is közösen ezek közül. Azt kívánom, hogy megtehessék a szükséges lépéseket, hogy beengedjenek bennünket a BRICS országok és elfoglalhassuk ott a helyünket." - közölte Erdogan török elnök, hozzátéve, hogy a platform neve ezentúl legyen BRICST.”

A tavalyi konferencián személyesen Putyin orosz elnök nyomatékosította a BRICS alapelvei között: 


Fontos, hogy a csoport tevékenységei az egyenlőség elveire, az egymás véleménye iránti tiszteletre és az egyetértésre alapuljanak."

A BRICS-en belül soha semmit nem kényszerítenek senkire.”... na kezdődhet a sápitozás és sivalkodás a Nyugat részéről, mert hogy mindent meg fognak tenni (és akár adni is), hogy ez ne következhessen be, abban biztosak lehetünk...Márpedig az utóbbi évek ellenséges megnyilvánulásai Ankarával és Erdogánnal szemben, egyre inkább közelebb hajtják Törökországot egy olyan baráti szövetséghez, mely virágzik és ahol partnerként kezelve a másikat senkire nem kényszerítenek semmit. 


Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak, mint jelenleg Törökország szövetségei. Elég ha az EU-ra vagy a NATO-ra gondolunk..... (VilagHelyzete megj)


Az évek során a BRICS országokról és a közös céljaikról már számos cikket írtam, fogadjátok szeretettel:✔ Nagy gondban az USA, mert Kína, India, Oroszország, Brazília és Dél-Afrika összefogtakBRICS-csúcs:Putyin üzenete a világ népességének 40%-át tömörítő BRICS-országok 9.konferenciájának előestéjénFöldrengéssel felérő új pénzügyi rendszert hoznak létre a dollár rovására a BRICS-országok !


Forrás: RT News.huRT News

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT