Amint Irán, Venezuela és Törökország felfedi és visszaállítja az arany valódi értékét, az adósságalapú papírpénz azonnal értéktelené válik - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Amint Irán, Venezuela és Törökország felfedi és visszaállítja az arany valódi értékét, az adósságalapú papírpénz azonnal értéktelené válik

Share This


Amit Drábik János számos előadásából tényszerűen ismerünk és tudhatunk, most Claudio Grass elemző kifejtette az RT-nek:
Amint Irán, Venezuela és Törökország felfedi és visszaállítja az arany valódi értékét, az adósságalapú papírpénz azonnal értéktelenné válik.Ma már mindenki tisztában van vele (legalábbis illene), hogy a napjainkban használt fiat-valuta, pénz, papírpénz, adósság-alapú pénz az nem más, mint egy fizetési igérvény, hogy az elődeink által és általunk felhalmozott adósságot egyszer majd valaki kifizeti.Az emberek manapság, főleg Nyugaton elfelejtették, hogy a papírpénz mögött egykoron állt egy bizonyos mennyiségű ezüst-, vagy arany fedezet.
Ma már a papírpénz semmi több, mint egy ígéret az egykori generáció részéről, hogy a jövőbeni generáció ki fogja azt fizetni az adók és az infláció segítségével."
- mondja Grass.Az elemző felhozza példaként Iránt, Venezuelát és Törökországot, melyek valutái összeomlottak a dollárral szemben és az emberek azonnal rohannak helyette aranyat vásárolni és más értékes nemesfémeket - amíg még megtehetik.


Az emelkedő aranyárak mindig barométerként jelzik, hogy valami nagy baj van a rendszerrel.
Amikor az arany ára emelkedik, az utcán a legutolsó ember is tudja, hogy valami nagy gáz van a gazdasággal."
- teszi hozzá.

És kétségem sincs afelől, hogy a következő válság nem regionális, hanem globális válság lesz. Minden piac manipulálva van, a kötvénypiacoktól a tőzsdén át az ingatlanpiacokig, egy buburék az egész.

Amit bizonyossággal ki lehet jelenteni az aranyról és az ezüstről az az, hogy még ha az áruk le is megy rövid távon az USA-dollár megerősödésével, ez is csak előkészíti a terepet."
Grass elmondta még, hogy a papírpénz elveszti vásárlóértékét, amikor a kormányok túl sokat nyomtatnak belőle. Ez létrehoz persze néhány győztest , de sokkal több vesztest. Csak egy még nagyobb elégedetlenséget hoz létre az emberek között, még több nyomást helyezve az adósságalapú fiat-pénzre.
Az adósságalapú fiat-pénzeket egyedül az intézményekbe vetett hit és bizalom tartja életben, amely most történelmi válsággal néz szembe az egész táblán. Egyre több és több és több ember kérdőjelezi meg, már nyugaton is, sőt inkább végez otthon magának valami munkát és keres alternatív megoldásokat. Én úgy hiszem, hogy a fiat-pénz és jelenlegi pénzrendszer tágabb értelemben is meg fogja érezni ennek hatását." - zárta Claudio Grass elemző.


Forrás: RT News
(Fordította: SBG Buddha - 
VilagHelyzete.com)

És ha már szóba hoztam, semmiképp nem hagynám ki Drábik János egyik legátfogóbb előadását a jelen folyamatairól és összefüggéseiről:

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT