Elkezdődött Jemen kiéheztetésének szaúdi ostroma! - Az élelmiszer-kikötő Hodeidah várost ostromolja a szaúdi-amerikai diktatúra - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Elkezdődött Jemen kiéheztetésének szaúdi ostroma! - Az élelmiszer-kikötő Hodeidah várost ostromolja a szaúdi-amerikai diktatúra

Share This


Elkezdődött Jemen kiéheztetésének szaúdi ostroma!


FRISSÍTVE: 2018. június 16. 


Június 12-én este a szaúdi koalíció elindította a támadást Hodeidah városa ellen Jemenben. Hodeidah az egyetlen jemeni kikötő a Vörös-tenger partján, amely nagyméretű hajókat tud fogdani A húszi lázadók uralják a várost, akik 2014-ben elzavarták a szaúdi-barát uralkodót és irányítás alá vonták a fővárost, Sanaa-t. 


A húszik által ellenőrzött területeken élő 18 millió ember élelmiszer-ellátásának 90% -a Hodeidah város kikötőjén keresztül érkezik.
 
A szaúdi tulajdonban lévő műholdas hírcsatornák és a későbbi állami média is bejelentette a hadjárat megkezdését, hivatkozva a katonai forrásokra. A szaúdi-amerikai erők légitámadásokat és hadihajókról rakétakilövéseket hajtottak végre.
A kikötőváros immáron aktív háborús övezetté vált, ami elhúzódó konfliktusként lerombolhatja a kikötő infrastruktúráját és további apokalipszishez és éhenhaló milliókhoz vezethet.

Még ha a szaúdiak el is foglalják és megszállják a várost, akkor sem fogják megnyitni, hanem éppen ellenkezőleg: blokkolni fogják az élelmiszerutánpótlást Jemen középső területei számára. Ki akarják éheztetni a húszi népességet. (VilagHelyzete)
Forrás: Associated Press

(Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete.com
)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT