Asia Times: "Hogyan ad Szingapúr, Astana és Szentpétervár ízelítőt egy új világrendből", miközben a nyugati média teljesen elhallgatja a valós folyamatokat - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Asia Times: "Hogyan ad Szingapúr, Astana és Szentpétervár ízelítőt egy új világrendből", miközben a nyugati média teljesen elhallgatja a valós folyamatokat

Share This


"Hogyan ad Szingapúr, Astana és Szentpétervár ízelítőt egy új világrendből" - ezzel a címmel írt cikket a legismertebb angol nyelvű, de nem a nyugati médiaoligarchák kezében lévő Asia Times egyik vezető publicistája.A kazahsztáni Astanai Gazdasági Fórum arra összpontosított, hogy „a mega-partnerségek miként változtathatják meg a világkereskedelmet”.
Ott jelen volt a hatalmas tőkéjű Ázsiai Infrastruktúra Beruházási Bank kínai elnöke csakúgy, mint Romano Prodi, az Európai Bizottság volt olasz elnöke is.
És ott lebegett a 21-ik századi világ legóriásibb, kontinenseket a kereskedelem érdekében összekötő Új Selyemút projektje, amely a résztvevők mindegyikének kérdőjel nélküli pozitívumot jelentett.

A nyugati média által szándékosan figyelmen kívül hagyott találkozón Irán megállapodást írt alá a résztvevő országokkal egy szabadkereskedelmi övezet kialakítására.

A szentpétervári éves Nemzetközi Gazdasági Fórum a davosi fórum orosz változata. A nyugati média szándékos "figyelmetlensége" már-már égbekiáltó, hiába tanyázott ott Macron és az IMF elnöknője is.

De már meg sem lepődünk, ha a világ legbefolyásosabb bankjainak és katonai-technológia-tömegtájékoztatási szervezeteinek vezetői a BILDERBERG-csoport 4 napos tancsákozásán anélkül tárgyalhatnak a Föld sorsának alakításáról, hogy arról a főáramú médiában egyetlen cikk vagy tudósítás is megjelenne. (VilagHelyzete megj)

A mostani hét végén pedig a Sárga-tenger partján fekvő kínai Csingtao városában ülnek össze a Sanghaji Együttműködési Szervezet tagországainak vezetői.
Ez lesz az első olyan csúcs, amelyet azóta tartanak, hogy India (népessége: 1,3 milliárd) és Pakisztán (népessége 215 millió) teljes jogú tagként csatlakozott e szervezethez a 2017-es astanai csúcstalálkozón. Ott arról tárgyaltak, miként lehet olyan nemzetközi kapcsolatokat létrehozni, amelyek minden félnek nyereséget jelentenek.

Pontosan két héttel ezelőtt pedig Szingapúrban tartották a Sangri-Lá (kínaiul „Földi Paradicsom”) találkozót negyven ország küldötteinek – így katonai delegáltak – részvételével. Amiről egy kínai professzor azt írta, az ott szintén középpontban lévő

Új Selyemút projekt „a poszt-nyugat-westfáliai világ végéhez vezető út”.


És amiről a világhírű szingapúri politológia professzor, Kishore Mahbubani, hazája volt ENSZ-nagykövete azt írta: 
„A nyugati uralom a végéhez közeledik… A Nyugat csak fokozza jelentéktelenségét és szétesését”

Forrás: Asia Times / Lovas István(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)

◢ BLOG: VilagHelyzete.com)
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV


◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD

◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete

◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://alternativhirek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT