Musk leleplezi a Twitter szólásszabadság elnyomási gyakorlatát és a legdurvább ügy leleplezésével kezdi! A Biden laptoppal.... - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Musk leleplezi a Twitter szólásszabadság elnyomási gyakorlatát és a legdurvább ügy leleplezésével kezdi! A Biden laptoppal....

Share This
Musk leleplezi a Twitter szólásszabadság elnyomási gyakorlatát és a legdurvább ügy leleplezésével kezdi! A Biden laptoppal....
Az aktákból kiderül, hogy a munkatársak aggályokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy blokkolták a Joe Biden fia laptopjának megdöbbentő tartalmáról szóló jelentéseket és tudósításokat!
A Twitter úgy döntött, hogy 2020-ban blokkolja a Hunter Biden laptopjáról szóló történetet, anélkül, hogy a kormánytól bármilyen figyelmeztetést kapott volna és a belső levelezés szerint küzdött, hogy hihető magyarázatot találjon az egyoldalú lépésére.

A magas rangú munkatársak közötti üzenetek képernyőmentéseit Matt Taibbi újságíró tette közzé pénteken. A közzétételt a közösségi médiaplatform új tulajdonosa, Elon Musk is jóváhagyta.

2020. október 14-én, három héttel az amerikai elnökválasztás előtt a New York Post írt arról, hogy olyan fájlokat találtak egy laptopon, amely az akkori elnökjelölt Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a tulajdonában volt.

A leleplező cikk többek között a Biden család ukrajnai üzleti ügyleteiről szóló e-maileket tartalmazott.


A vízkárosodott laptopot 2019-ben egy delaware-i javítóműhelyben adták le, de soha nem került elő.

A Twitter akkor gyorsan felfüggesztette a New York Post fiókját és megtiltotta a felhasználóknak, hogy a történetre mutató linkeket megosszák, arra hivatkozva, hogy az sérti a "feltört anyagok" irányelvét. Ebben akkor a VilagHelyzete oldala is többször beleütközött, pedig megdöbbentő dokumentumok voltak a birtokomban.... (Saját megj.)

2 évvel ezelőtti cikkem:

Taibbi szerint a Twitter "rendkívüli lépéseket tett a történet elhallgattatására" a Twitter korábbi vezérigazgatójának, Jack Dorsey-nak a tudta nélkül, míg Vijaya Gadde, a jogi, politikai és bizalmi ügyek korábbi vezetője "kulcsszerepet" játszott a folyamatban.

Az újságíró egy korábbi alkalmazottat idézett, aki szerint "a hackelés volt a kifogás, de néhány órán belül nagyjából mindenki rájött, hogy ez nem fog megállni" és "senkinek nem volt mersze visszafordítani".

A Taibbi által megosztott belső levelezés arra látszik utalni, hogy a Twitter vezető munkatársai kételkedtek a blokkolás magyarázatának megfogalmazásakor.
"Nehezen értem a [a laptopos sztori] 'nem biztonságos'nak jelölésének irányelvi alapját és azt hiszem, a legjobb magyarázhatósági érv külsőleg az lenne, hogy várjuk, hogy megértsük, ez a történet hackelt anyagok eredménye-e" - írta Trenton Kennedy kommunikációs vezető a kollégáinak egy képernyőfotó szerint.
Brandon Borrman, a globális kommunikációért felelős korábbi alelnök nyilvánvalóan szintén hasonló aggodalmaknak adott hangot, és azt kérdezte:

"Igazságosan állíthatjuk-e, hogy ez a szabályzat része?".

Taibbi elmondta, hogy nem talált bizonyítékot arra, hogy a Twitter bármilyen figyelmeztetést kapott volna a kormánytól a New York Post riportjának kezelése során. Ehelyett a vállalat "proaktívan, de óvatosan értelmezte ezt a feltört anyagokról szóló irányelvünk szemüvegén keresztül" - derül ki a levelezésből.

Egy belső vita során Yoel Roth, a korábbi bizalmi és biztonsági vezető kijelentette, hogy bár a laptopos fájlok eredete akkoriban "nem volt egyértelmű", "tekintettel az itt lévő NAGYON nagy kockázatokra és a 2016-os tanulságokra, a Taibbi által megosztott fájlok szerint a figyelmeztetés beillesztése és a tartalom felerősítésének megakadályozása mellett tévedünk".

Roth nyilvánvalóan a 2016-os elnökválasztás során, amelyen Trump legyőzte demokrata ellenfelét, Hillary Clintont, a külső beavatkozásra és hackeranyagok felhasználására vonatkozó többszörös vádakra utalt.

Taibbi ígéretet tett arra, hogy a jövőben további Twitter-aktákat fog nyilvánosságra hozni.


Musk azt ígérte, hogy szombaton érkezik egy frissítés. Miután októberben átvette a Twitter irányítását, a SpaceX és a Tesla tulajdonosa kirúgott több felsővezetőt, köztük Gadde-ot, és visszavonta a Twitter néhány korábbi döntését, például Trump fiókjának végleges blokkolását.


A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás és eredeti cikk címe: 
Musk exposes Twitter's suppression of freedom of speech

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete Cikkek: ➽

A beteg igazság Hunter Bidenről és laptopjáról, aminek eltitkolásáért mindent megtett a globalo-liberális média - Fox News interjú magyarulVilagHelyzete%202022.%20Szeptember%20Cover%20Duo

Elérhető a VilagHelyzete nyári extra száma 645 oldalon!
📖 A "Háttérhatalom Nagy Könyve" címmel 
VilagHelyzete%202022%20-%20J%C3%BAnius%20Quad
Az egy év alatt elkészített 12 VilagHelyzete e-Könyvújság sorozat legértékesebb darabját és egyedülálló tudásanyagát érheted el és őrizheted meg ezzel a 645 oldalas kiadvánnyal, amit online lapozható formában és letölthető dokumentumként is elküldök neked. A dokumentum bevezető 22 oldala itt megtekinthető

Ezt egy kedves olvasó írta, aki tegnap kapta meg a kiadványt. Az ő engedélyével megosztom hozzászólását:

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1b819dec-b1a7-4ac5-ad2c-2fc58bc4c47f_482x231

424 oldalon érhető el a VilagHelyzete-Könyvújság
2022. április száma ✔
Benne 185 poszt / nemzetközi cikk és videó, 
23 cikk + Exkluzív Extra VilagHelyzete tudásanyag: 
Mire kell felkészülni egy gazdasági összeomlás esetén? - Összes cikk 
VilagHelyzete%202022.%20%C3%81prilis%20Triple%20Cover-min

2022. Márciusi száma ✔ Benne az"ukrán dráma" tudásanyaga + 21 cikkel és 124 extra oldallal
.com/img/a/


Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha valamelyik szám még hiányozna és teljessé szeretnéd tenni az eddig megjelent kollekciót, a 2021. júniusi / júliusi / augusztusi szeptemberi / októberi / novemberi  / decemberi és 2022. januári és 2022. februári számok szintén elérhetőek 2490 Ft-os áron, csak jelezd, hogy mely kiadványokat kéred!
.com/img/a/
.com/img/a/

Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Köszönöm! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

VilagHelyzete%2B-%2BT%25C3%25A1mogat%25C3%25A1s

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

👉 Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT