Miért tudott Tucker Carlson egy olyan óriás maradni, akit a birodalmi média nem tud lenyomni a földre? Azon milliók véleményének ad hangot, akiket nem szeretnének egyesek hallani! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Miért tudott Tucker Carlson egy olyan óriás maradni, akit a birodalmi média nem tud lenyomni a földre? Azon milliók véleményének ad hangot, akiket nem szeretnének egyesek hallani!

Share This
Miért tudott Tucker Carlson egy olyan óriás maradni, akit a birodalmi média nem tud lenyomni a földre?

A Fox News sztárja milliók véleményének ad hangot - Amerika azon részének, amit egyesek inkább nem is szeretnének hallani.

Írta: Robert Bridge amerikai író és újságíró. A "Midnight in the American Empire," How Corporations and Their Political Servants are Destroying the American Dream című könyv szerzője. A teljes cikkét lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)

Az amerikai médiabirodalom dzsungele úgy tűnik, hogy két hatalmas entitás - a gyakran mainstream médiaként emlegetett, az establishmentet támogató behemót és Tucker Carlson - között oszlik meg. És úgy tűnik, hogy minden esély ellenére Carlson győzni fog.

Nehéz lenne megnevezni egyetlen olyan személyt akár, aki Donald J. Trumpon kívül undorítóbb és/vagy félelmetesebb (attól függően, kit kérdezünk) az establishment média számára, mint a Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson. 

Ezt az egy embert olyannyira fenyegetőnek tartják, hogy a New York Times májusban egy hajónyi tintát költött arra, hogy egy húszezer szavas cikkel karaktergyilkosságot, azaz merényletet kövessen el a személyisége ellen. Ironikus módon a cikk visszafelé sült el, mivel feltárta, hogy az amerikaiak miért nem bíznak többé a "megörökölt főáramú médiában".

Egyenesen a Grey Lady szájából: 
"'Tucker Carlson Tonight' egy domináns narratívát mutatott be, átformálva az amerikai rasszizmust, hogy a fehér amerikaiakat elnyomott kasztként mutassa be.

Az uralkodó osztály a fentanilt és más opioidokat arra használja, hogy függővé tegye és megölje az igazi amerikaiakat, a fehérellenes rasszizmust arra, hogy bigottnak állítsa be őket, a feminizmust arra, hogy lealacsonyítsa az önbecsülésüket, a bevándorlást pedig arra, hogy erodálja a politikai hatalmukat.

A republikánus elit, bármennyire is valószínűtlen, segít importálni azokat a szavazókat, akikre a demokratáknak szükségük van az urnáknál.

Az Egyesült Államokat - mondja Carlson úr a nézőinek - "zsoldosok kormányozzák, akik nem éreznek hosszú távú kötelezettséget az általuk irányított nép iránt".
Ezeket az érzéseket, amelyeket a cikk eleve néhány vad összeesküvés-elméletként utasít el, az átlagos amerikaiak tízmilliói osztják, akiknek az újságírókba és a politikusokba vetett bizalma mostanra történelmi mélyponton van.

A Tucker Carlson Tonight a második legnézettebb műsor a kábeles hírcsatornákon.
 

Szeptemberben az este 8 órai vélemény-közvetítő hírműsornak átlagosan 3,09 millió nézője volt. Az általa estéről estére felvetett aggodalmak sok amerikait megérintenek, és ha önök támadják és elutasítják a munkáját, azzal amerikaiak millióit támadják, akik azonosulni tudnak vele. 


Mintha az establishment média azt akarná, hogy ezek az aggodalmak és vélemények eltűnjenek teljesen  - és a közönség rájött erre.

Egy nemrégiben végzett Gallup-felmérés szerint az amerikaiaknak mindössze 34%-a bízik abban, hogy a média "teljes körűen, pontosan és tisztességesen" tudósít a hírekről. 

Ha azonban lebontjuk ezt a sokkoló számot, akkor világosabbá válik, hogy Tucker Carlson miért dühíti annyira az establishmentet: a demokraták 70%-a, a republikánusok 14%-a és a függetlenek 27%-a állítja, hogy bízik a negyedik hatalmi ágban, vagyis a médiában (VilagHelyzete kieg). Természetesen a demokratáknak ez a 70%-a nem élvezi, hogy dédelgetett hitrendszerüket Carlson úr minden este leleplezi és nevetségessé teszi, és a hozzájuk hűséges médiumok sem akarják, hogy a Demokrata Párt nevében dolgozó, politikai töltetű propagandagépezetként lelepleződjenek.

Vegyük például a közelmúltbeli Black Lives Matter mozgalmat. 

George Floyd fehér rendőr általi halálát követően az egész ország elvesztette kollektív eszét a liberális őrületben. A parttól partig tartó zavargásokban nemcsak azt várták, hogy az amerikai emberek térdet hajtanak az erőszakos mozgalom előtt (amelyről azóta kiderült, hogy csalás, amely vitathatatlanul soha egyetlen fekete embernek sem segített, leszámítva azokat, akik azért alapították a szervezetet, hogy palotákat vásároljanak), hanem azt is, hogy támogassák a rendőrség pénzügyi forrásainak megszüntetését. Carlson ebből semmit sem vett be.
"Lehet, hogy sok mindenről szól ez a pillanat, amit átélünk, de határozottan nem a feketék életéről szól! Ne feledjétek ezt, amikor eljönnek értetek és ilyen ütemben fognak jönni." - mondta Carlson.
"Bárki, aki valaha is ki volt téve a csőcselék dühének, ismeri az érzést" - folytatta.

"Olyan, mintha darazsak lepnék el. Nem tudsz tisztán gondolkodni. És a kísértés a pánikba esés. De nem lehet pánikba esni. Meg kell őrizned az eszed és igazat kell mondanod... Ha bármilyen gyengeséget mutatsz, eltaposnak".
Tapasztalatból is beszélt - még 2018-ban Antifa-tüntetők ostromolták meg az otthonát, megfenyegették a családját és megrongálták a tulajdonát.

Carlson magányos hangja a média pusztaságában hatalmas visszahatást váltott ki, a BLM mozgalomba is milliárdos nagyságrendben befektetett vállalatok kivonták reklámjaikat a műsorából, miközben az establishment média sokkoló csapatai gyorsan hidegvérű rasszistának állították be a Fox News műsorvezetőjét. 

Szerencsére Carlson elég konzervatív bázissal rendelkezik, akik egyetértettek az üzenetével, így túlélte a támadást.

A közelmúltban Carlson liberális támadások kereszttüzébe került, amiért "támogatja Vlagyimir Putyint", aki most egy elkeseredett konfliktusba keveredett Ukrajna ellen. 

A Fox News műsorvezetője itt hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, hiszen Dzsingisz kán óta nem volt olyan személy a politika világában, akit jobban becsméreltek volna, mint az orosz elnököt. 


Carlson egy egyszerű dolgot kért a közönségétől: Gondolják végig, mit tett velük személyesen Putyin, ami miatt ilyen zsigeri gyűlölet tárgya.
"Talán érdemes lenne megkérdezni maguktól, mivel ez már elég komolyra fordul, hogy miről is szól ez az egész valójában? Miért gyűlölöm ennyire Putyint? Nevezett Putyin valaha is rasszistának? Megfenyegetett-e azzal, hogy kirúgat, ha nem értek vele egyet? Elszállította a városomban lévő összes középosztálybeli munkahelyet Oroszországba? Ő idézett elő egy világméretű járványt, amely tönkretette az üzletemet és két évig a házamban tartott bezárva?
Arra tanítja a gyerekeimet, hogy fogadják el a faji megkülönböztetést? Ő gyártja a fentanilt? Megpróbálja kiirtani a kereszténységet? Kutyákat eszik? Vlagyimir Putyin egyiket sem tette."
Carlson nemcsak arra kérte hallgatóit, hogy kétszer is gondolják meg, hogy Vlagyimir Putyint a világ első számú gonosztevőjeként állítják be, hanem azt is sugallta, hogy az amerikai nép igazi ellensége nem más, mint Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök, aki egyébként a média minden szegletében hízelgő csodálatot váltott ki.

Egy olyan időszakban, amikor az amerikai-mexikói határ tágra nyílt és az infláció irányíthatatlanná vált, egyedül Carlson volt olyan merész, hogy feltegye azt az egyszerű kérdést, amely más amerikaiak millióinak is eszébe jut: 

"Miért finanszírozzuk ezt még mindig?" 

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének kezdete óta az USA és uniós szövetségesei mintegy 126 milliárd dollár értékű támogatást adtak át Kijevnek, ami majdnem megegyezik Ukrajna teljes 2020-as GDP-jével. 

És úgy tűnik, hogy az ukrán vezető napról napra többet követel. És bár a jelentések szerint az Ukrajnának küldött pénzek nagy része soha nem jut el a katonákhoz, az amerikaiaknak kell megküzdeniük a korlátlan költekezésből eredő inflációs nyomással. 

Hogyan reagált Zelenszkij erre a hírre? Carlson idézte az ukrán vezetőt: 
"Az infláció nem jelent semmit. Ki gondol az inflációra? Ezek a dolgok másodlagosak". 
Mihez képest másodlagosak, kérdezi? Talán mint például a vagyon kiáramoltatása az országból a Cote d'Azur-ra?
"Ukrajna vezetői már nem igazán titkolják, hogy teljesen lenéznek minket" - mondta Carlson. 

"Csak a pénzünket akarják. Egy kicsit sem törődnek az Egyesült Államokkal. Ez nem a demokráciák szolidaritásban való összefogása. Ez egy átverés."
Egyébként csoda-e, hogy az orosz televízió csodálatot tanúsított Carlson munkája iránt, amely egyedülálló abban, hogy nem szennyezi be nyers oroszellenes propaganda? 

Éppen ezen a héten a New York Times közölt egy cikket, amelyben azt állította, hogy Carlson és más amerikai konzervatív hangok "a belső hírösszefoglalók, forgatókönyvek és adások állandó szereplőivé" váltak különböző orosz hírműsorokban. 

Nyilvánvalóan ez ismét azt hivatott demonstrálni, hogy milyen aljas kapcsolat van a Kreml és a republikánusok között. A valóságban ez csak azt mutatja, hogy a liberálisok mennyire kétségbeesetten célba vették Carlsont és a Kremlt, hogy segítsék a demokraták előretörését a politikai csatatéren.

Az establishment média kétségtelenül a pincéből emelné ki a nézettségét, ha ők is így beszélnének, de mivel az elmúlt 20 évben soha nem számoltak be olyan amerikai háborúról, ami nem tetszett volna nekik, biztosan soha nem fognak kritizálni egy olyan amerikai proxy háborút, ahol az ország - legalábbis eddig - csak dollármilliárdokat veszít az adófizetők pénzéből. 

Végül is, ahogyan sokan ezek közül a háborús uszítók közül hinni akarják, Ukrajna lehetne Oroszország "afganisztáni háborúja", amely állítólag a Szovjetuniót buktatta meg, vagy éppen a megalázó vereség megfelelője, amelyet Amerika a vietnami háborúban szenvedett el. Akárhogy is, nem számít, mert a védelmi ipar hatalmas profitra tesz szert, és ez az, amiről ez az egész szól.

Akár tetszik nekik, akár nem, Tucker Carlson továbbra is az őszinteség ritka hangja, amely amerikaiak millióinak valódi aggodalmait képviseli, amelyeket az intézményes média legszívesebben elfelejtene.


A teljes cikket fordította és szerkesztette: VilagHelyzete

Forrás és eredeti cikk címe: 
Why Tucker Carlson remains a giant that the establishment media can’t pull down

➽ Kapcsolódó VilagHelyzete Cikkek: ➽


VilagHelyzete%2BTelegram%2BBanner


VilagHelyzete%202022.%20Szeptember%20Cover%20Duo

Elérhető a VilagHelyzete nyári extra száma 645 oldalon!
📖 A "Háttérhatalom Nagy Könyve" címmel 
VilagHelyzete%202022%20-%20J%C3%BAnius%20Quad
Az egy év alatt elkészített 12 VilagHelyzete e-Könyvújság sorozat legértékesebb darabját és egyedülálló tudásanyagát érheted el és őrizheted meg ezzel a 645 oldalas kiadvánnyal, amit online lapozható formában és letölthető dokumentumként is elküldök neked. A dokumentum bevezető 22 oldala itt megtekinthető

Ezt egy kedves olvasó írta, aki tegnap kapta meg a kiadványt. Az ő engedélyével megosztom hozzászólását:

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F1b819dec-b1a7-4ac5-ad2c-2fc58bc4c47f_482x231

424 oldalon érhető el a VilagHelyzete-Könyvújság
2022. április száma ✔
Benne 185 poszt / nemzetközi cikk és videó, 
23 cikk + Exkluzív Extra VilagHelyzete tudásanyag: 
Mire kell felkészülni egy gazdasági összeomlás esetén? - Összes cikk 
VilagHelyzete%202022.%20%C3%81prilis%20Triple%20Cover-min

2022. Márciusi száma ✔ Benne az"ukrán dráma" tudásanyaga + 21 cikkel és 124 extra oldallal
.com/img/a/


Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha valamelyik szám még hiányozna és teljessé szeretnéd tenni az eddig megjelent kollekciót, a 2021. júniusi / júliusi / augusztusi szeptemberi / októberi / novemberi  / decemberi és 2022. januári és 2022. februári számok szintén elérhetőek 2490 Ft-os áron, csak jelezd, hogy mely kiadványokat kéred!
.com/img/a/
.com/img/a/

Minden jelentősebb PayPal-támogatóPatreon patronáló megkapja,
illetve 2490 Ft-ért megrendelhető ezen a linken:  https://bit.ly/3p5M5bE

Ha tetszik neked és fontos szerinted a VilagHelyzete.com 2011 óta végzett tevékenysége, valamint az AlternativHirek oldalon készített cikkek, fordítások elérhetősége és fennmaradása, segíts kérlek a folytatásban támogatásoddal! 
Köszönöm! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

VilagHelyzete%2B-%2BT%25C3%25A1mogat%25C3%25A1s

Elérhetőségek, amiket érdemes elmenteni:
📷 #1.számú Facebook-oldal:
📷 Párhuzamos FB-oldal:
📷 FB-oldal 'vész' esetére:
📷 Azonnali alternatív VilagHelyzete hírek: http://www.AlternativHirek.com

Ha úgy érzed értékes a VilagHelyzete és Alternatív Hírek oldalakkal kapcsolatos tevékenységem vagy érdemes támogatni a fennmaradást, minden segítséget szívesen veszek és köszönök:

akár a Paypal-küldéssel, akár Patreon támogatóként, mert nagyban segít a további működésben és életben tartásban. Köszönöm! 

👉 Egyszerű Bankkártyás támogatás PayPal használata nélkül:

Vagy beolvashatod a QR-kódot és ott is vagy! >>>

Exkluzív tartalom és kommunikációs lehetőség patronálóknak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT