Legalább 14 féle szenzorral gyűjtünk adatokat az emberek telefonján keresztül! A tűt is megtaláljuk a szénakazalban! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Legalább 14 féle szenzorral gyűjtünk adatokat az emberek telefonján keresztül! A tűt is megtaláljuk a szénakazalban!

Share This

Legalább 14 szenzorral gyűjtünk adatokat az emberekről és ezek közül csak az egyik a helyadat!


A tulajdonos mozgásáról, sebességéről, környezetének fényviszonyairól és más fizikai tényezőkről is tudunk, mondta Ori Shaashua, akinek cége az izraeli kormánynak szolgáltat adatokat a lakosságról.Elárulta, milyen mélységű megfigyelés alá vontak mindenkit a koronavírus elleni védekezés részeként vagy inkább ürügyként.A telefonos lekövetések nemcsak azt tudatják a kormányokkal, hogy hol tartózkodnak az állampolgárok — hanem képesek teljes képet adni az egyének „mikrokörnyezetéről”, mindenre kiterjedő információhalmazt biztosítanak a személyek fizikai környezetéről.Szerinte az emberek többsége azt hiszi, hogy a készülékeiken keresztül csak a GPS adatokhoz jutnak hozzá „fentről”, de ez csupán a jéghegy csúcsa.

A cég technológiájával ennél sokkal részletesebb adatokat gyűjtenek — a felhasználók többségének tudtán kívül.Elmondása szerint egy átlagos telefon 14 olyan szenzorral rendelkezik, ami információkat gyűjt — a tulajdonos mozgásáról, sebességéről, környezetének fényviszonyairól és más fizikai tényezőkről.


Shaashua elmondása szerint a helymeghatározásban olyan akadályokat is le tudnak küzdeni, amikre más alkalmazások (például a Waze) nem képesek. A fizikai környezetről szóló információk mellett még az elérhető WiFi hálózatok és Bluetooth eszközök jeleinek erősségét is mérni tudják anélkül, hogy arra a felhasználók csatlakoznának.

A mozgást érzékelő szenzorok segítségével követni tudják, hogy ki kivel ül egy autóba vagy kivel utazik egy buszon. Ha érintkezés történik, a hatóságok látják a rendszerben, és bárkit karanténba rendelhetnek.


Mi megtaláljuk a tűt a szénakazalban” — mondta Shaashua, akinek cége általában olyan mesterséges intelligencia kidolgozásában segít a vállalatoknak, mellyel a felhasználókkal fenntartott kapcsolatokat igyekeznek építeni.
Izraelben múlt hét szerdán vezették be a telefonos megfigyelést annak érdekében, hogy ellenőrizni tudják a lakosság mozgását és társadalmi érintkezéseit, ezzel fékezve a fertőzés terjedését, és a karantén szabályok megszegését.
Az erre vonatkozó döntést az elrendelt veszélyhelyzet felhatalmazása alapján hozták meg, bár az illetékes Knesszet bizottság még vizsgálja az ügyet.

SBG Buddha - VilagHelyzete

Forrás: Times Of Israel / Neokohn

◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

1 megjegyzés:

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT