Veszélybe került a NATO 'Defender Europe 2020' hadgyakorlata a karanténba zárt Európában - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Veszélybe került a NATO 'Defender Europe 2020' hadgyakorlata a karanténba zárt Európában

Share This

Éppen most tették ki ezt a cikket. (2020.03.14.)

Kapcsolódik az Alternatív Hírek oldalra kitett e heti írásomhoz:

Miért érkezik több, mint 30 ezer amerikai katona éppen most Európába, amikor vírus-vészhelyzet van mindenhol?

A NATO már évtizedek óta készül a legnagyobb katonai gyakorlat megkezdésére, miközben olyan ellenséggel találkozott, amellyel láthatóan nem volt hajlandó szembenézni - a koronavírussal. Most már magát a gyakorlatot veszélyezteti, miközben a gyakorlat valódi célja is napvilágra kerül. - ezt tárgyalja ma megjelent cikkében az RT News.A nagyszabású, hangzatos "Defender Europe 2020" nevű gyakorlattól azt remélték hogy várhatóan a NATO Szövetség legnagyobb hadgyakorlata lesz ebben a negyedszázadban.Legalább 20 000 amerikai katona, 17 további NATO-tagország mintegy 17 000 katonájával együtt vettek volna részt a gyakorlatban, amit Németországban, Lengyelországban és a balti államokban tartanak.Elsősorban április és május között tartott képzés célja, hogy állítólag elősegítse a békét az elrettentés útján és az elméleti katonai agresszió leküzdése érdekében.

Másik célja, hogy megmutassa az európaiaknak, hogy a Szövetség ott van, hogy megvédje őket bármilyen fenyegetéssel szemben - különösen, ha valaki már megint azt gondolná, hogy Oroszország lesz az az egyetlen fenyegetés.Ehelyett a Régi Kontinens bátor védelmezői - maguk az európaiak együtt - sokkal inkább más természetű fenyegetéssel találták szembe magukat és láthatóan nem igazán tudták vagy akarták kezelni azt.A halálos új koronavírus, a hivatalosan Covid-19 néven ismert kór számos nemzetet lebénított és arra késztette az Egészségügyi Világszervezetet, hogy Európát a járvány új központjává nyilvánítsa.Most a hadgyakorlat tervei repedeznek az illesztéseknél és egyre kevésbé egyértelmű, hogy a nagyszabású háborús játékok egyáltalán lezajlanak-e.Az Egyesült Államok Európai Parancsnoka már a hét elején elmondta, hogy csökkenti Amerika részvételét a gyakorlatban, és ennek megfelelöen módosítja azt.


Norvégia már visszavonult és a koronavírus miatt nem vesz részt a hadgyakorlatban.Egyértelművé kell tenni: a NATO még nem törölte a Defender Europe 2020-at.
Az Egyesült Államok sem, legalábbis egyelőre nem vonult vissza az eseményből.
De ez valószínűleg megtörténik - mondták elemzők és volt katonai tisztviselők az RT-nek."Nem lennék lepve, ha ezeket a gyakorlatokat néhány hónapra elhalasztják" - mondta Michael Maloof volt Pentagon hivatalos tisztviselője, miközben Karen Kwiatkowski nyugdíjazott amerikai légierő alezredes úgy gondolta, hogy a gyakorlatokat késleltetni lehet, vagy akár teljesen törölni is.

És a nyugati nemzeteknek jó okai lehetnek egy ilyen lépésre, mivel Kwiatkowski szerint szükség lehet katonákra otthon, ahol segítséget nyújthatnak a nagy karanténterületek összegyűjtésében vagy a rendkívüli törvények végrehajtásában, valamint a hazai lakosság mozgásának az államok között történő ellenőrzésében. Forrás: RT News
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete

◢ BLOG: 
VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

1 megjegyzés:

  1. "megmutassa az európaiaknak, hogy a Szövetség ott van, hogy megvédje őket bármilyen fenyegetéssel szemben"- és a Szövetséggel szemben ki védi meg Európát? mi lesz ha maradnak?

    VálaszTörlés

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT