"Koronavírusos Világgazdaság": Legjobb és legrosszabb forgatókönyvek a globális gazdaság számára - RT News - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

"Koronavírusos Világgazdaság": Legjobb és legrosszabb forgatókönyvek a globális gazdaság számára - RT News

Share This


"Koronavírusos Világgazdaság": Legjobb és legrosszabb forgatókönyvek a globális gazdagság számára - ezt elemzi mai cikkében az RT News.


A Covid-19 járvány kitörése miatt a "hideg futkosott" az egész világgazdaságon és mintegy 5 billió (5 ezer milliárd) dollár tűnt el a pénzügyi piacokról.Az RT interjút készített néhány szakértővel a vírus hatásairól és az esetlegesen felmerülő forgatókönyvekről.Sourabh Gupta, a Kínai-Amerikai Kutatóintézet vezető munkatársa szerint a koronavírus legrosszabb gazdasági hatásai igen jelentősek lehetnek és jelenleg ezt alábecsülik. 


A 2020-ra előre jelzett globális reál-GDP növekedést a 2019-es 3,5%-ból én a felére csökkenteném. A reál GDP növekedése nem fog negatív területre zuhanni, ahogyan a 2008–2009-es globális pénzügyi válság idején történt ” - mondta, megjegyezve, hogy ez a legrosszabb globális növekedési teljesítmény lesz a 2001. évi visszaesés óta.


Őt csak megerősíti Peter C. Earle, az Amerikai Gazdaságkutató Intézet közgazdásza.Earle szerint a legrosszabb eset súlyos zavarokat jelentene a globális ellátási láncban, a repülőterek bezárásában, a tömeges karanténokból adódó hitelpiaci problémákban, valamint ezeknek a globálisan fontos bankok és értékpapír-vállalkozások munkavállalóira gyakorolt ​​hatásaiban és a pénzügyi piacok határozatlan időre történő leállásában . 


Ezen a ponton nem hiszem, hogy ezek a forgatókönyvek egyáltalán valószínűek - tette hozzá.

Ami a globális gazdaság számára optimális kimenetel lehet:
Earle nemcsak a koronavírus negatív gazdasági hatásainak teljes felépülését látja, hanem az is világos lesz mindenki számára, hogy
„a korlátok nélküli kereskedelem kritikus jelentőségű minden ember jóléte szempontjából és emellett a az USA és Kína közötti vámháborúnak is a végét jelentheti.”Gupta úgy látja az optimális kimenetelt, ahogy a Nemzetközi Valutaalap is javasolta - mindössze 0,5 százalékos eltérés lesz a 2020-ra előre jelzett 3,3 százalékos globális GDP-növekedéshez képest


Őszintén szólva úgy gondolom, hogy ez túlságosan optimista látásmód és nem veszi teljes mértékben figyelembe a fogyasztói érzelmeket lefékező bizonytalanság tömegpszichológiáját, amit már most is világszerte kezdtek érezni, ahogy az egyre növekvő fertőzési arányokból származó megfertőződési kockázat messze túlmutat Kína határain. - mondta.

Philipp Carlsson-Szlezak, a BCG vezető közgazdásza azt mondta az RT-nek, hogy az a legjobb eredmény, ha a Covid-19 új lendületet ad a globális koordinációnak és a betegségekkel szembeni ellenálló képességgel kapcsolatos beruházásoknak. 


A vírus geopolitikai valóságot teremt, ahol az együttműködést alapvető fontosságúnak tekintik a modern problémák megoldása szempontjából.- mondta.


Earle és Gupta egyetértenek abban, hogy a részvénypiacok hirtelen, súlyos visszaesése - különösen az Egyesült Államokban - arra utal, hogy a zuhanásban más tényezők is szerepet játszottak, nem csak a koronavírus.


"A részvényárak túl vannak fújva" - mondja Gupta -, rámutatva, hogy „a globális pénzügyi válság óta hosszú ideig túlfújták őket, mivel a központi bankok bankárai (felelőtlenül) egy további réteget is biztosítottak, mint amennyire szükség volt a hazai gazdaságok eszközpiacon keresztüli ellátására. 

Forrás: RT News
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT