Egyre valószínűbb, hogy erőszakba fog átcsapni a bolíviai katonai puccs és CIA-felforgatás - Az ENSZ figyelmeztetést adott ki. - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Egyre valószínűbb, hogy erőszakba fog átcsapni a bolíviai katonai puccs és CIA-felforgatás - Az ENSZ figyelmeztetést adott ki.

Share This

Kezd kikerülni az ellenőrzés alól és egyre valószínűbb, hogy erőszakba fog átcsapni a bolíviai katonai puccs és CIA-felforgatás - Az ENSZ figyelmeztetést adott ki.

Az ENSZ aggódik, hogy az erőszakos bolíviai tüntetések kezelhetetlenné válnak, mivel már kilenc ember halt meg az állami szervek és a demonstrálók közötti összecsapásokban. Bolíviában az egy héttel ezelőtt elmozdított elnök mellett tüntetnek a koka-farmerek, akik ellen kivonult a hadsereg.


Bolívia lakosságának majdnem a kétharmada őslakos származású, akiknek számos konfliktusa van a spanyol kisebbséggel.


Hiába rendelkezik az ország Dél-Amerika legnagyobb gázkészletével, az állandó konfliktus miatt soha nem tudta kihasználni hatalmas földgázkincsét. Nagy problémát jelent az is, hogy a bolíviai őshonos lakosság nagy része (ahogy a megbuktatott Morales is) koka-termesztésből él, amiből az észak-amerikaiak által kedvelt drog készül.

Az ország politikai instabilitását jól illusztrálja, hogy néhány hete még Morales ellen demonstráltak La Paz utcáin, most pedig már mellette vonulnak fel a városokban. A bolíviai tüntetések durva leverése ellen Morales Twitteren tiltakozott.

Az elmúlt hónapokban Dél-Amerikában sorban robbantak ki a válságok. Chilében a társadalmi egyenlőtlenségek ellen tüntettek az emberek, Venezuelában lényegében két párhuzamos kormány van, Argentína pedig egy újabb gazdasági összeomlás szélére került. 
Az ENSZ emberi jogi biztosa, Michelle Bachelet azonban aggódik, hogy az elmúlt napok erőszakos eseményei eszkalálódhatnak és nem lesz demokratikus megoldása a konfliktusnak.Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a bizonytalan helyzetre hivatkozva már kedd este Bolívia elhagyására szólította fel az amerikai tisztségviselők hozzátartozóit, melyben egyúttal világossá teszi: nem javasolja az amerikai állampolgároknak, hogy a dél-amerikai országba utazzanak.Forrás: Reuters


(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT