Magyarország csatlakozna az Eurázsiai Fejlesztési Bankhoz - jelentette be Varga Mihály Moszkvában - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Magyarország csatlakozna az Eurázsiai Fejlesztési Bankhoz - jelentette be Varga Mihály Moszkvában

Share ThisMagyarország kész megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat az Eurázsiai Fejlesztési Bankkal - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a bank éves konferenciáján pénteken Moszkvában.


Elmondta, hogy a csatlakozási tárgyalások 2020-ban zárulhatnak le. Szavai szerint a magyar kormány az Eurázsiai Fejlesztési Bankban kitűnő lehetőségeket lát a közép-európai és az eurázsiai régió együttműködésének, valamint a közlekedési infrastruktúra, az ipar és a megújuló energiaforrások fejlesztésére.


Az előzetes tárgyalásokat követően Magyarország kifejezte készségét, hogy csatlakozzon az Eurázsiai Fejlesztési Bankhoz. A bank vezetőinek elmondtuk, a magyar kormány úgy döntött, hogy kész a pénzintézet teljes jogú tagjává válni"A bankhoz Oroszország, Fehéroroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán,

Tádzsikisztán csatlakozott eddig.


A 2006-ban alapított Eurázsiai Fejlesztési Bank legfőbb célja, hogy elősegítse térség országainak gazdasági, pénzügyi integrációját, illetve fenntartható gazdasági növekedését magán és állami fejlesztések hosszú lejáratú finanszírozásával.Varga Mihály tavasszal tárgyalt Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével, akinek azt mondta:
A magyar vállalkozások szakértelmüknek és technológiájuknak köszönhetően számos területen juthatnak lehetőségekhez az eurázsiai piacokon.”A magyar gazdasági miniszter úgy fogalmazott, hogyHazánk és az eurázsiai térség pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatainak jó alapot ad a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítménye, a folyamatosan növekvő belső fogyasztás és a 25 százalék körüli beruházási ráta.”A pénzintézetet egyébként a Fitch Ratings, a három nagy nemzetközi hitelminősítő közül utolsóként felvette figyelő listájára. A Fitch honlapján az szerepel, hogy az Eurázsiai Fejlesztési Bank „BBB plusz” hosszútávú besorolást kapott, ami az alsó középkategória legmagasabb szintje. A besorolást osztályjavítás lehetőségére utaló pozitív kilátással látták el.A Moody’s-nál a bank besorolása „Baa1”, ami megfelel a Fitch-től most kapott minősítési szintnek. A Standard & Poors’s „BBB” besorolása egy fokozattal alacsonyabb, mint a másik két hitelminősítőé.
◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com

1 megjegyzés:

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT