Az USA elismerte, hogy nyíltan beavatkozik a hongkongi tünetetéseken keresztül Kína bomlasztásába. Peking figyelmeztette! - VilágPolitika

A világ és a társadalom, a politika valós összefüggései mindenkinek

Az USA elismerte, hogy nyíltan beavatkozik a hongkongi tünetetéseken keresztül Kína bomlasztásába. Peking figyelmeztette!

Share This


Az USA elismerte, hogy nyíltan beavatkozik a hongkongi tünetetéseken keresztül Kína bomlasztásába. Ez viszont csak még jobban egyesíti a kínaiakat Washington erőszakos szándékaival és hegemóniájával szemben.Miután Donald Trump aláírta a hongkongi tüntetőket támogató törvényt, Kína azonnal belügyeibe való súlyos beavatkozásnak minősítette az esetet:
Azt tanácsoljuk az Egyesült Államoknak, hogy ne cselekedjen önhatalmúlag, különben Kína határozott ellenlépéseket tesz és minden következményt Washingtonnak kell majd viselnie. Tudatosítanunk kell az amerikai féllel, hogy Hongkong Kínáé, ügyei csakis kínai belügyek és semmilyen külföldi kormánynak vagy erőnek nincs joga ebbe beavatkozni” – áll a kínai külügyminisztérium nyilatkozatában hozzátéve, hogy a törvény jól mutatja az Egyesült Államok „sötét törekvéseit és egyeduralkodói hajlamát”.Peking azzal vádolja Washingtont, hogy erőszakos bűnözőket támogat Hongkongban és aláássa az „egy ország, két rendszer” alapelvet.


A kifogásolt amerikai törvény előírja, hogy az amerikai kormányzat Hongkong helyzetét rendszeresen, évenként vizsgálja felül mind pénzügyi, mind emberi jogi szempontból és megbízza az Egyesült Államok elnökét, hogy szankciókat szabjon ki azokra, akik (szerintük) csorbítják az emberi jogokat Hongkongban, mint különleges közigazgatási területen.Forrás: RT News

◢ BLOG: VilagHelyzete.com
◢ Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
◢ Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
◢ Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
◢ FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog
◢ Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: https://www.AlternativHirek.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legfrissebb fontos YouTube-videó

Flickr Képalbum - Karikatúrák

BRICS_vs_dollar-debt-banks-768x568

Legolvasottabb cikkek az elmúlt 1 évben

Külön ROVAT